התייעצות שושבינות

סיון 5576

New member
התייעצות שושבינות

שלום לכולן,
התאומות שלי בנות שנתיים ובעוד חודשיים אחי מתחתן ורציתי לקבל קצת מידע ממי שהיתה בסיטואציה דומה
ברור לי שחתונה עם ילדים זה ממש אחרת אבל כן בא לי ליהנות ואני חושבת איך להיערך
האם כדאי להביא איתי בייביסיטר שתרדים בעגלה לדוגמה ותישאר לידן בזמן שישנות?
האם יש למישהי עצות להתנהלות באותו יום?
לגבי תפקידן כשושבינות ברור לי שהן עדיין קטנות ונדע רק ברגע האמת אם יסכימו ללכת יפה או לא...
תודה לעונות

taltal153

New member
לפני כחודשיים התחתן אח של בעלי

הבנות היו בנות חודשיים
יש לנו עוד 3 ילדים גדולים
ההחלטה היתה קשה אבל בסוף החלטנו להשאיר אותן בבית עם אמא שלי (אמא שלי וויתרה על הגעה לחתונה וחמותי וויתרה שאמא שלי תגיע כדי שאנחנו נוכל להינות ולהיות נוכחים בחתונה)
היה חשוב לנו להינות מהחתונה ולא להיות עסוקים איתן.
אם יש לך אפשרות להביא אותן לשם ולהיעזר בבייביסיטר, זה עדיף ברור!
לנו לא היתה אפשרות כי ברגע שאנחנו באיזור , הבנות לא נותנות לאף אחד לעזור , כולל לאמא שלי
והן גם לא נרדמות כבר בעגלה.
לסיכום - לדעתי ברור שעדיף להביא אותן לחלק הראשון של החתונה. בהמשך עדיף שילכו לישון, אם אפשר שמישהו יקח אותן הביתה - הכי טוב.
אם יש אפשרות שמישהו יהיה איתן בהמשך או ירדים אותן בעגלה - גם אפשרות טובה.
לגבי היותן שושבינות - שוב תלוי באופי של הילדות שלך, אצלי הן בהחלט עושות בעיות עם בגדים, יש בגדים שהן לא מוכנות ללבוש ולכן זה קצת סיכון. מצד שני - שמלות וחצאיות בד"כ מתקבלות בברכה.

אשרז4

New member
כמו הרבה דברים בכלל וילדים בפרט- זה תלוי

תלוי בילדים עד כמה הם נהנים /סובלים בארועים מרובי משתתפים ורעש, עד כמה הם מוכנים להיות עם אחרים כשאתם בסביבה
אם הם יצליחו להרדם במהומה
תלוי בכם עד כמה תשחררו ותתנו לבנות להסתובב בין כולם ותצליחו להנות וכו'
תלוי היכן החתונה- קרוב לביתכם/ רחוק/ יש חדר משפחה מסודר ושקט
תלוי אם יש ביבסיטר שהילדות מכירות
תלוי עד מתי אתם רוצים להישאר.
אנחנו לקחנו לחתונה בגיל כזה.
השתדלנו שישנו צהרים יותר מהרגיל (לא תמיד זה עבד)
אצלי מאוד אהבו ארועים ומוזיקה ובלגן ואף פעם לא היו "נכבים" כשהגיעה שעת שינה וכל עוד היה עניין וכייף מסביב היו בשיתוף פעולה
אבל אף פעם לא נשארנו עד 12-1 אלא חתכנו בסביבות 11 והן נרדמו יופי באוטו.
רעיונות שחברות שלי יישמו:
בן הזוג שהארוע לא מהצד שלו חתך הביתה מוקדם עם הילדים (אצל אחת החתונה היתה קרובה כך שבבית חיכתה הביבסיטר והאבא חזר לחתונה)
להשאיר את הילדים מלכתחילה בבית
להביא איתם לחתונה ביבסיטר שתהיה יותר סביב הילדים

בייביסיטר נשמע מצוין לדעתי

היא תוכל לשחרר אתכם קצת ואת תהי בטוחה שיש איתן מישהו כי לסמוך באירועים כאלה על משפחה זה לא תמיד אפשרי (תלוי בעיקר במשפחה...) וכשהן יהיו עייפות היא תוכל לשבת איתן ולהשגיח נשמע מעולה.
אני מכירה גם כאלה ששולחים בשעה מסויימת את הילדים הבייתה עם קרוב משפחה או בייביסיטר (תלוי במרחק של הבית מהאולם) אנחנו אף פעם לא עשינו את זה, תמיד הילדים היו איתנו מהתחלה עד סוף האירוע ובד"כ הם גם החזיקו ערים ואם לא, נרדמו בעצמם בעגלה או על הכיסאות של האולם.

אחותי מתחתנת באוגוסט ולמזלי התאומים יהיו כבר גדולים בני 3 ו9 ובע"ה תהיה עוד קטנה בת כ3 חודשים שאני משערת שפשוט תישן בעגלה וחמותי או כל קרוב משלחה אחר ישמור עליה.
גם אני כמוך מחכה לטיפים איך עוברים את היום עד החתונה. צריך הרי לוודא שהם ישנים צהריים, ולמצוא זמן ללכת לספר ולהלביש את כולם
אוף נשמע יום עמוס...

אני בעד לקחת לחתונה

כמו שכתבו לך - זה מאוד תלוי בילדות עצמן.
אחי התחתן כשהבנות שלי היו בנות שנתיים וחודשיים. גיסי התחתן חודשיים אחר כך.
מבחינתי - שהן לא ישתתפו בחלק מהזמן, לא הייתה אופציה בכל מקרה.
מה שכן - ביקשנו שבסידורי הישיבה יושיבו אותנו כמה שיותר בצד - רחוק מרחבת הריקודים ומההגברה, וקרוב לקיר.
אצל אחי הן לא שימשו כשושבינות כי החופה הייתה מעל מים, והשביל היה מעל מים וללא מעקה. אז הן עמדו בצמוד לשביל (באזור הישיבה) והפריחו בועות סבון עם כל החברות של הכלה.
בשלב קבלת הפנים נתנו להן להתרוצץ, כי אזור החופה (עם המים) היה חסום. כשהאירוע עבר לאולם - נתנו להן להתרוצץ כמה שרצו. חלק מהזמן הן רקדו איתנו ועם סבא וסבתא (ההורים שלי). וחלק פשוט טיילו בין קרובי המשפחה.
כשהיו עייפות - הצמדו כסאות הפוכים לקיר (משענת הכיסא פונה לחדר והמושב לקיר) ויצרנו מעין מיטות מוגנות. מכיוון שישבנו באזור, יחסית, שקט - הן נרדמו שם, וכל פעם מישהו אחר השגיח עליהן

בחתונה של גיסי עשינו אותו הדבר - רק שהפעם לא הייתה חופה על מים, ולכן הן הלכו ופיזרו עלי כותרת בשביל (לא אחיד, לא ישר - אבל פיזרו). ושוב - נרדמו על כסאות ליד הקיר.

כשהבת שלי התחתנה וילדי האמונה שלי היו בן 10 חודשים ובת 2

הבאתי איתי בייביסיטר שמתי את כיסאות הרכב באוטו שלה
הילדים היו עד אחרי החופה וכל קבלת פנים וצילומים.. היא עזרה בלהאכיל אותם
היתה איתם בחופה ואחרי מנה ראשונה הלבישה להם פיג׳מות ולקחה אותם הביתה (שלנו)
השכיבה לישון והיתה איתם עד שחזרנו..
זה היה סידור אולטימטיבי כך היו בכל התמונות בחופה והספיקו לאכול ומצד שני
ישנו במיטות שלהם את שנת הלילה ואני יכולתי להשתולל ללא דאגות בחתונה
מזל טוב

ההמלצה שלי: להביא אותם עם ביביסיטר

אח שלי התחתן לפני שנה בדיוק ואני לא לקחתי ביבסיטר ומאד מאד הצטערתי על זה, אני יחידנית וההורים שלי היו כל הזמן עם האורחים כך שכל הזמן הייתי צריכה לבקש מזה ומזה לשמור לי קצת כדי שאוכל לרקוד, אני ממש ממליצה לקחת אותם עם ביביסיטר.

למעלה