התייעצות - קרון

מכור למתוק

מאז ומתמיד אהבתי דברים מתוקים (מכור לכל דבר מתוק ובמיוחד שוקולד,עוגות חלבה וכו') ניסיתי להחליף בפירות (כגון בננה, תפוח, אגס) אבל זה לרב לא מצליח (אני ממשיך לנסות). אילו תחליפים בריאים או בריאים יחסית (הרע במיעוטו) נמצאים על המדף על מנת שלא ארגיל את עצמי לדברים לא בריאים ? אגב, אם לא הבהרתי אני מנסה להלחם בתופעה אולם ללא הצלחה. (כמו כן אני סובל מקרוהן).

התייעצות - קרון

אני חולה בקרוהן ומזה 3 חדשים ברמיסיה. הטיפול שאני מקבל הינו 3 גר' כדורי פנסטה - ליום (!). אני אמור לקבל טיפול זה לפי החלטת הרופאים (נועצתי במספר) לעוד שנים רבות (!). כיום מצבי טוב (לפחות לפי הרגשתי הכללית) ואני מנסה לשנות אט אט הרגלי חיים רעים שרכשתי בחיי כיום בעזרת נטורופתיה. יש לי בעיה עקרונית להכניס לגופי מדי יום כמות כה גדולה של תרופות כימיות (כתבתי כאן בפורום לפני כמה חודשים על כך) . מכיוון שאני אמור לקחת כמות זו למשך מספר שנים וזו חוות דעת מספר רופאים שפגשתי יש לי משבר רציני עם הטיפול של הרפואה המערבית. הבעתי את מה שאני כותב כאן בפני רופא הגסטרו ועל אף שבהחלט הבין אותי הסביר לי שהוא מבסס את הוראותיו על מספר לא קטן של מחקרים מדעיים מבוססים ורציניים וכיום אני מקבל טיפול מקובל. לטענתו הכדור פנסטה אינו כדור שמזיק אלא להיפך - שומר על מערכת העיכול כולל נגד סרטנים שאני עלול לחלות בהן בסבירות יותר גבוהה עקב המחלה. הנטורופת שאיתו התייעצתי לא הורה לי להפסיק עם הכדורים אבל בהחלט נתן לי להבין שמדובר ברעל לכל דבר. לאחר מחשבה עמוקה החלטתי על דעת עצמי להפסיק עם הכדורים ואני מזה מספר ימים כבר לא נוטל אותם. כמובן שאני יודע שאני נוטל על אחריותי סיכון לא מבוטל דבר שגורם לי כל יום להתלבטות - אני עדיין לא שלם עם ההחלטה. רציתי לשאול לעצתכם : האם מישהו מכיר את הרכב הכדור פנטסה ויכול אולי לסנגר (או ההיפך מזה) עליו ? ובכלל רציתי לשאול לדעתכם בנושא. כאמור זו דילמה לא פשוטה עבורי.

harduf9

New member
מטופלים אמיצים

אני תמיד אומר על המטופלים שמגיעים אלי שהם מאוד אמיצים, לי כנטורופת, או כמטפל טבעי לא עקרוני באיזו שיטה, אסור לשנות הוראות של רופא. הסיבה העיקרית היא שאיננו מבינים או יודעים מספיק בשביל להחליט. לכן זו חלק מהאחריות שאנו המטפלים לא לוקחים ומעבירים אותה הלאה. כמו הנטורופת שלך, גם אני מסביר את דעתי ועל מה אני מתבסס. למשל הכדור פוסלן. בעבר ידעתי עליו מעט מאוד וכששאלו אותי האם להפסיק או להמשיך, שאלתי את השואל מה הוא עושה. התשובה הייתה התועלת שבכדור. אחרי מספר שנים קראתי את תופעות הלוואי של הכדור והסתבר לי שבשימוש ממושך הוא גורם את הנזק שהוא היה אמור לתקן. בנוסף הסתבר לאחרונה שגם הפעילות החיובית רחוקה מלהיות מועילה. כיום אני ממש נגד הכדור. כנ"ל אני יכול להגיד על טיפול בכולסטרול, סוכרת סוג 2, קוליטיס ועוד. הרופאים עדיין מתנגדים לדעותי בזכות אותם מחקרים מבוססים, או אולי פשוט קשה להם להגיד טעינו, הזקנו למאות ואף אלפי אנשים. כך שדי הרבה תרופות שמבוססות על מחקרים רציניים מסתברות כמזיקות, לא יעילות או גורמות נזק רב הרבה יותר מאשר תועלת. ברפואה הטבעית אנו עושים הכל בכדי לגרום לריפוי עד כמה שניתן מלא ללא גרימת נזק ותופעות לוואי. הטיפול דורש אומץ, התמדה ומוכנות שהטיפול עלול להיות קשה פיזית ונפשית אבל בסוף הדרך יש אור. בריאות שלמה גיא הרדוף

hal767

New member
אני משיב לך בכלליות ולא מייעץ לך בשלב זה

בנוגע לתרופות, הרי הן מכילות רעלים ואין דבר כזה שהן אינן מזיקות. תרופות תמיד מזיקות. בנוסף, תרופות אינן מרפאות. הסתפקות בטיפול תרופתי הופכת את המחלה לכרונית. לגבי ה"מחקרים המדעיים" שברפואה הקונבנציונאלית, בעייני אין להם כל ערך אם אין בידע המופק מהם כדי לרפא את החולה. ועובדה היא שמחלת הקרוהן היא מחלה כרונית, למרות או בגלל התרופות. לריפוי הטבעוני המדעי "היגיינה טבעית" יש דרך לרפא את הגוף מהמחלה הזאת. אין לשיטה זו יכולת לתקן נזקים בלתי הפיכים. בשלב ראשון עוצרים את התקדמות המחלה, ובשלב השני לייצר תהליכי ריפוי. אין שימוש בתרופות מכל סוג בשיטה זו, אלא סילוק גורמי הבעיה ומתן תנאים לגוף לרפא את עצמו. זה מתבטא בתזונה צמחונית אורגנית המותאמת למקרה והקפדה על קיום אורח חיים מתאים. בהחלט ישנה התייחסות לנושאי הנפש. דברים אלה דורשים מהפציינט מוכנות לשנות הרגלי חיים ותזונה.

מנור9

New member
דבר ראשון נקה את התזונה שלך

בלי שום זבל - צבעי מאכל, חומרי טעם וריח וכל מה שמוסיפים למזון תעשייתי.

למעלה