פיבי האחת1
New member
התייעצות קצת שונה...
לכל אנשי סין שלום רב
אני בדילמה אקדמית- מעשית ואשמח אם מביני עניין יוכלו לעזור לי: סיימתי תואר במשפטים והתקבלתי להתמחות באחד המשרדים הגדולים והמובילים בתל אביב. אלא מה? לעולם לא רציתי להיות עורכת דין ואין בכוונתי לעסוק יום אחד במקצוע. העיסוק בפרקטיקה בהתמחות רק מוכיחה לי יותר ויותר עד כמה אני לא רוצה להיות עו"ד, מכל בחינה שהיא. משנה א' בלימודים היה ברור לי שענייני חקיקה, פסיקה וכו' הם לא עבורי ולמעט מספר קורסים בודדים, לא מצאתי עניין רב בלימודים או במקצוע. עכשיו אני בבעיה...מה לעשות? ואיך יוצאים מהלופ המשפטי לתחום אחר? אז התחילו מחשבות בכיוון של תואר נוסף וזהו השלב בו אני צריכה את עצתכם: חשבתי על שילוב בין מזרח אסיה וכלכלה, אשר יתווספו להשכלה המשפטית הקודמת ובכך אולי "לפתוח דלתות" לאפיקים חדשים. כמובן שאת ההתמחות במשפטים אסיים. האם נשמע סביר? יש בכלל מה לעשות עם לימודי מזרח אסיה (כמובן שהכיוון הוא התמחות בסין) ואיך השילוב של מז. אסיה עם כלכלה+משפטים נשמע? ולמשפטנים מביניכם- יש כאלו בפורום? האם יש עבודה בתחום והשכלה משפטית עשויה לעזור. האם תואר במזרח אסיה בכלל ייתן לי משהו ועד כמה לימודי השפה באוניברסיטה מספיקים? (הרבה שאלות, אני יודעת) אשמח שתאירו את עיני בנושא.... לעסוק במשפטים זה לא אופציה מבחינתי
האם בכלל כדאי ללכת למסלול הנ"ל? עצות ותגובות תתקבלנה בברכה, במיוחד מאנשים המכירים את "השוק" ועובדים מולו ויכולים לייעץ לי בנוגע לאפשרויות התעסוקה השונות... ואילו מכם שלמדו מזרח אסיה באוניברסיטה, היכן כדאי ללמוד? האוניברסיטה העברית או תל אביב ועד כמה זה משנה?
לכל אנשי סין שלום רב