התייעצות קצת שונה...

התייעצות קצת שונה...

לכל אנשי סין שלום רב :) אני בדילמה אקדמית- מעשית ואשמח אם מביני עניין יוכלו לעזור לי: סיימתי תואר במשפטים והתקבלתי להתמחות באחד המשרדים הגדולים והמובילים בתל אביב. אלא מה? לעולם לא רציתי להיות עורכת דין ואין בכוונתי לעסוק יום אחד במקצוע. העיסוק בפרקטיקה בהתמחות רק מוכיחה לי יותר ויותר עד כמה אני לא רוצה להיות עו"ד, מכל בחינה שהיא. משנה א' בלימודים היה ברור לי שענייני חקיקה, פסיקה וכו' הם לא עבורי ולמעט מספר קורסים בודדים, לא מצאתי עניין רב בלימודים או במקצוע. עכשיו אני בבעיה...מה לעשות? ואיך יוצאים מהלופ המשפטי לתחום אחר? אז התחילו מחשבות בכיוון של תואר נוסף וזהו השלב בו אני צריכה את עצתכם: חשבתי על שילוב בין מזרח אסיה וכלכלה, אשר יתווספו להשכלה המשפטית הקודמת ובכך אולי "לפתוח דלתות" לאפיקים חדשים. כמובן שאת ההתמחות במשפטים אסיים. האם נשמע סביר? יש בכלל מה לעשות עם לימודי מזרח אסיה (כמובן שהכיוון הוא התמחות בסין) ואיך השילוב של מז. אסיה עם כלכלה+משפטים נשמע? ולמשפטנים מביניכם- יש כאלו בפורום? האם יש עבודה בתחום והשכלה משפטית עשויה לעזור. האם תואר במזרח אסיה בכלל ייתן לי משהו ועד כמה לימודי השפה באוניברסיטה מספיקים? (הרבה שאלות, אני יודעת) אשמח שתאירו את עיני בנושא.... לעסוק במשפטים זה לא אופציה מבחינתי :) האם בכלל כדאי ללכת למסלול הנ"ל? עצות ותגובות תתקבלנה בברכה, במיוחד מאנשים המכירים את "השוק" ועובדים מולו ויכולים לייעץ לי בנוגע לאפשרויות התעסוקה השונות... ואילו מכם שלמדו מזרח אסיה באוניברסיטה, היכן כדאי ללמוד? האוניברסיטה העברית או תל אביב ועד כמה זה משנה?

Mei11

New member
דילמות של סיום לימודים

אני לא יודעת אם אנחנו הפורום הנכון לזה
יש קטע כזה כשמסיימים ללמוד ומתחילים להתלבט מה לעזאזל עושים עם התואר. הרבה פעמים נוח לחשוב על להמשיך את הלימודים. מה שאני הולכת לכתוב הוא דעתי הפרטית והאישית כמובן. יש לך מקצוע ביד, שהוא מקצוע מצוין ואפשר לקחת אותו לכיוונים שונים ומשונים - עסקים, התחום הפלילי, גישור... את צריכה לחשוב על כמה דברים, למשל - האם באמת יש לך כוח לעוד 3 שנים של לימודים? למה דוקא מז' אסיה? יצא לך לבקר שם? יש איזשהו יתרון, לדעתי, בלהיות עו"ד בתחום של חוזים שמבין את הראש הסיני. אבל יש יותר מדרך אחת להגיע לשם. אפשר לקחת קורסים בארץ או ללמוד עם מורה פרטית, אפשר לנסוע לסמסטר או שניים וללמוד בסין. בכל אופן זה דבר שדורש ממך זמן ואנרגיה. לא חושבת שעניתי על השאלות כלשונן, אבל הצגתי אופציות אחרות. בהצלחה, בכל אופן

תודה רבה על התגובה ו..

הכוונה שלי לא הייתה להיות עו"ד עם קריצה לשוק הסיני, משום שאני בכלל לא רוצה להיות עו"ד ולכן אני חושבת על תואר ראשון נוסף. לו הייתי מעוניינת להישאר עו"ד, אני מסכימה שהייתי יכולה להגיע לשם בלי עוד תואר. לגבי משפט עסקי- עכשיו אני מתמחה בתחום וזה ממש לא מה שחשבתי שזה.... בכל מקרה תודה

Mei11

New member
אף אחד לא מכריח אותך להיות עו"ד

השאלה היא - מה כן? לימודי מזרח אסיה, ואפילו לימודי כלכלה, לא נותנים לך "מקצוע", ובכל מקרה תמצאי את עצמך בסיום תואר כזה שואלת את עצמך איך מתרגמים את מה שלמדת למקצוע שאפשר להתפרנס ממנו. אם את חושבת על עסקים, אז אפשר לשלב סינית עם מנהל עסקים. כלומר, בהנחה שזה הכיוון שאת רוצה ללכת בו - כתבת שאת לא מצאת במשפט עסקי את מה שחיפשת.

אדו73

New member
אפשר תואר שני

לי קרה אותו דבר, הלכתי ללמוד תואר שני באנתרופולוגיה (לאחר תואר ראשון ושני בכלכלה ועיסוק בתחום), בגדול עדיין מתפרנס מכלכלה אבל התואר באנתרופולוגיה שאני בשלבי סיום שלו מאוד תרם לי.

אMור

New member
ומוסיף לזאת שתמיד צודקת -

ע"פ דבריך, "יציאה מהלופ המשפטי" כרוכה בלימודי תואר שני והכיוון הוא סין. אז למה שחברי הפורום המלומדים לא יפרטו קצת אודות הקורסים והאווירה הכללית ששוררת בלימודי תואר מזרח אסיה? ה'גאט פילינג' שלי אומרת לי שהאוריינטציה העסקית בתואר הזה היא מינימלית (אם בכלל). אם יש לך את החיידק הסיני (שהוא, אגב - בן-דוד של החיידק האלים וקרוב רחוק של החיידק הטורף
), מה עם להגיע לסין וללמוד אודות השפה והתרבות העסקית באוניברסיטה האמיתית בפקולטת מדעי הזבל והסירחון? (כלומר, ברחוב...) הכיוון הזה לא עלה אצלך? תשאלי את OMIZ, הוא עבר את האופציה הראשונה ואוכל BAO ZI כל בוקר בשניה כבר שנה...

Omiz

New member
לפי עניות דעתי

הקובעת, הבחורה צריכה קודם כל לסיים את ההתמחות ולגשת לבחינות הלשכה...חבל לבזבז 4 שנים של לימודי משפטים, לכי תדעי מתי תצטרכי את התעודה, אפילו אם זה יהיה להגן על עובדים זרים, או לבצע עיסקאת נדל"ן בסין. שבוע אחרי בחינות הלישכה את כבר על המטוס לסין אחרי שנרשמת לאחת האוניברסיטאות ללמוד סינית. כך תגלי אם את אוהבת את סין, את הסינית, או את הסינים... אני כבר מזמן החלפתי את המוצ'ילה בטרולי, את ה-BAOZI ביוגורט עם גרנולה, ואת האהבה לסין ולסינים ב-

אMור

New member
אז יפה שהמוצ'ילה הפכה לטרולי

וה- baozi ליוגורט, אבל עדין, כשאתה מגיע להאנגז'ו - אתה לא מתפשר על האכסניה עם 8 איש בחדר...
ויליג'ר היית - ויליג'ר תישאר

Omiz

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif חופשי !

שזה דבר שיש בו מן ההתכלבות וגם הרגלים ישנים של העבר... אבל, אני עדיין חושב שאם אתה מטייל לבד בסין, עדיף לישון בהוסטל ואפילו בדורמס, מאשר איזה מלון מפואר בו לא תפגוש אף אחד... באמת מדי פעם אני צריך שיזכירו לי להפסיק להת

diegok

New member
תגיד את האמת

הולך לגסט האוס על מנת לפגוש את אהבת חיו בדמות מוצילרית נאה.... וזה וגם השתייה זולה שם אז אפשר לתדלק שם לפני

Omiz

New member
או, שלום לך באמת...

הכל ביחד! לתדלק עם שתי שווצריות אולי?

ליאנג

New member
יפה אמרת

שינוי קל על פי דעתי שגם קובעת: להשתפשפות אמיתית נסי להתקבל להתמחות -- בכל תחום שתבחרי -- לחצי שנה בחברה סינית או מעורבת.

Omiz

New member
../images/Emo45.gif

יש פה כל כך הרבה מתמחים בעיקר בשאנגחאי ובייג'ינג שזה לא יאומן... עושים פה חיים חבל על הזמן...

סינית 2

New member
מזרח אסיה באוניברסיטה

אני לומדת מזרח אסיה בדגש על סינית באוניברסיטה העברית, היום התחלתי שנה ג' וזה הזמן להתחיל לחשוב מה עושים הלאה עם התואר, שאלה שקשה לי לענות עליה גם כי לא למדתי חוג נוסף וגם כי עוד לא חשבתי על מה שאעשה בהמשך. לפני שבוע חזרתי מסין מביקורי הראשון והיה לי ממש נחמד שהצלחתי להבין את התרבות הסינית שלמדתי עליה במשך שנתיים וגם שהצלחתי להבין קצת סינית אבל הסינית שלי היא לא ברמה גבוהה כי בארץ לא מדברים הרבה סינית(מעניין למה...) ו-6 שעות שבועיות של לימוד סינית לא ממש עוזרות לשפר את הידע בסינית. מה שהלימודים כן עוזרים זה לתת רקע לתרבות הסינית ורקע לשפה הסינית ושנה הבאה אוכל ליסוע לסין ללמוד סינית וכך לשפר את השפה, לאחר שלמדתי רבות על התרבות, לעומת מי שלא למד על התרבות ולא למד את השפה ויהיה לו יותר קשה להשתלב בסין ולהסתדר בה. לפי דעתי, השילוב של סינית וכלכלה הוא שילוב טוב כי הכלכלה הסינית הולכת ומתפתחת וזה טוב שיש רקע בשני התחומים. שילוב נוסף טוב זה מנהל עסקים ומזרח אסיה. בתור לימודי התואר הראשון שלי אני נהנית מהלימודים בחוג מזרח אסיה-זה חוג ממש נחמד, אבל אני לא יודעת מה יהיה הלאה, לאחר שאחזור מסין עם ידע נוסף בסינית. בתור תואר נוסף כדאי לך לחשוב טוב לפני שאת נרשמת כי חבל שתבזבזי עוד 3 שנים ובסוף לא תעשי עם זה כלום. באוניברסיטה העברית אפשר להמשיך את הלימודים לתואר שני במזרח אסיה.מצורף קישור לאתר החוג באוניברסיטה העברית. בהצלחה!!

מימי812

New member
מנסיוני

סיימתי לימודי מזא"ס לפני 4 שנים במגמת סין. היה נפלא! אממה...כמעט אף אחד מהבוגרים שלנו לא בתחום, למרות שמי שהתעקש בהחלט הצליח להתברג (אפילו סטודנט אחד שנשאר שנה כי הוא לא הסתדר עם השפה והיום הוא חי ועובד בסין כבר כמה שנים). אם להיות יותר ספציפית, יש לי ידיד ששילב מזא"ס עם משפטים. עשה סטאז' ועבר את בחינות הלישכה. נסע לסין ולמד סינית, אח"כ MBA בהונג קונג. למצוא עבודה לא היה קל. הוא גם לא רצה להיות עו"ד, אבל המציאות הכתיבה אחרת וכיום הוא במשרד שפותח סניף בסין והוא ישלח לשם. אז מצד אחד זה טוב, מצד שני הוא לא בדיוק עושה את מה שהוא אוהב. בכל מקרה,כדאי תמיד ליתר ביטחון לעבור את בחינות הלשכה ואולי באמת לשקול שילוב מוחץ יותר של לימודי MBA בהונג קונג תוך לימוד סינית או לימודי סינית בסין עצמה (מגיעים לרמה גבוהה יותר תוך זמן קצר יותר) ואז MBA בארץ. בכלל שילוב של MBA ומשפטים הוא די נחשק, אז עוד עם סינית...לא רע בכלל. למה לך עוד תואר ראשון ועוד בכלכלה? תואר ראשון במזא"ס, לעניות דעתי, הוא יותר לנשמה (אצלי זה הצליח, הייתי מאוהבת), אבל אם זה לא העניין, אני לא ממליצה - פרקטי זה לא!

למעלה