התייעצות - קצת ארוך

קנגלילה

New member
התייעצות - קצת ארוך

המון זמן לא הייתי כאן, ונחמד מאוד לחזור ולקרוא. פעם, הייתי פאו פאו ועכשיו אני גנגלילה ולא מגיעה כ"כ למחשב לצערי. אבל הנה הצרה שהביאה אותי בכל זאת: יש לי אנדו' בדרגה גבוהה, אחרי הלידה היא שבה ועלתה במהירות ובחצי שנה האחרונה אני מארחת שתי ציסטות על השחלה. יש לי נפילות חדות מאוד של אנרגיה ולפעמים אני מרגישה שהאגן הוא כמו מגנט שמושך אותי למטה. יש לי גם כאבים, אבל נסבלים. אני לא מקבלת מחזור (מניקה ולוקחת גלולות רצוף). קשה לי לתפקד במצב הזה ולטפל בתינוק. הרופא הציע לי לקחת דקא כדי לכווץ את הממצאים. המשמעות של זה היא הפסקת הנקה. היום הייתי אצל רופא אחר שאמר לי ככה פתאום שהתופעות שאני מתארת לא קשורות לאנדו' ולדעתו זה בכלל לא עניין גניקולוגי, שהציסטות לא גדלות ואין טעם לקחת דקא ולהפסיק להניק. יכול להיות שמה שתיארתי לא קשור לאנדו'??? מה דעתכן? לא רוצה סתם להפסיק להניק ושהתופעות ימשיכו עם הדקא.

נטלי0000

New member
שאלה קשה...

נשמע נורא לסבול ככה ובמקביל לנסות לגדל ילד ולנהל חיי משפחה. יש לי גם אנדו קשה אך אין לי נסיון בכאבים לאחר לידה בזמן הנקה, כך שאני לא יכולה להגיד לך "מניסיוני..." אם הרופא לא חושב שזה גניקולוגי מה הוא חושב שזה כן? נראה לי שהדבר הנכון יהיה להמשיך לחקור, לחפש, ללכת לרופאים, למרות הניג'וס, וכל זה לפני שאת מפסיקה להניק. בהצלחה!

ר ו מ י ה

New member
ברוכה השבה ../images/Emo140.gif

תתחדשי על הניק
מכירה היטב את הכאבים באגן ואהבתי את תיאורך - "מגנט שמושך אותי למטה", אחלה תיאור לסיוט. ע"פ מה הרופא השני קבע שהתופעות שאת מתארת אינן קשורות לאנדו'? בינתיים כל התופעות אותן תיארת מתאימות מאוד לאנדו'. מה מרקם הציסטות שאובחנו? האם הן צלולות או עכורות? ישנה מרפאה בתה"ש המתמחה באנדומטריוזיס, ייתכן ושווה לך לפנות אליהם כדי לקבל ייעוץ מקיף ומקצועי.

קנגלילה

New member
הי רומיה

לא יודעת ע"פ מה הרופא קבע שזה לא גניקולוגי. כנראה לדעתו הציסטות בפרט ואנדו' בכלל לא אמור לגרום לכאבים ועייפות. הגעתי אליו דרך מיון כי לרופא שלי יש לי תור רק לעוד שישה שבועות (!) לא יודעת מה מרקם הציסטות, לא חשבתי אפילו לשאול? מה המשמעות של המרקם? בינתיים יועצת הנקה אמרה לי שאולי אוכל להניק גם עם הדקא ופשוט כמות החלב תקטן כנראה בהדרגה. אני נורא מתוסכלת מהרופא שלי ומרופאים בכלל. למה הוא לא חשב לבדוק את ההשפעה של דקא על הנקה ומיד אמר לי "אי אפשר" יתכן שהייתי מתחילה דקא מזמן, למה צריך לחכות 6 שבועות כדי לראות אותו, ולמה לעזאזל אני לא מצליחה למצוא רופא אחר שידע להתמודד עם אנדו'? אני לא בטוחה שיוכלו לחדש משהו בתל השומר. אלא אם כן הם מצאו משהו יותר יעיל מדקא.

ר ו מ י ה

New member
טיפול רפואי - נושא כאוב

נראה לי שהגעת לרופא שאינו מבין יותר מידי באנדו'
אנדומטריוזיס גורם לציסטות ועייפות וכל מי שטוען אחרת הוא רק "פועל עם תג" כמו שהיטיבה בואינג לתאר את אותם רופאים so called . האם הוא בכלל טרח לעשות לך אולטראסאונד כדי לראות מה מרקם הציסטות? יש ציסטות מסוגים שונים- הציסטות הנגרמות מאנדומטריוזיס נקראות אנדומטריומות או "ציסטות שוקולד" וזאת בשל המראה העכור שלהן. לגבי דקא' והנקה- אני לא בקיאה, אך ההגיון אומר שעם דיכוי המערכת ההורמונלית לא בטוח שהגוף יצליח לייצר חלב, אבל שוב זהו תחום שעדיין אינני בקיאה בו. התיסכול שלך כל כך מובן, מעט מאוד רופאים מכירים את המחלה מה שדן אותנו לאבחנות שגויות ומטעות שיכולות לגרום כאב לב, תסכול ואכזבה כמו שאת חווה או גרוע מכך לטיפול שגוי ומזיק. ישנה רק מרפאה אחת בישראל המתמחה באנדומטריוזיס והיא כאמור בתה"ש. אני מבינה את הסקפטיות שלך ואינני יכולה לערוב לכך שיוכלו לחדש לך משהו, אך אם יש מישהו שכן יכול לחדש לך אני מניחה שזה יהיה שם. ממליצה לך לפשפש קצת במאמרי הפורום (שורה כחולה למעלה) ולקבל תמונה יותר מלאה על ההתמודדות עם המחלה. לצערי, רובנו למדנו על בשרנו ש"אם אין אני לי מי לי" והישועה, בדרך כלל, לא תגיע מהרופאים. אנחנו, בכל אופן, פה

קשהמאוד

New member
מסכימה עם רומיה, ותוספת

אני גם חושבת שכדי לך לברר בתה"ש ובנוסף אני לא מבינה למה את צריכה לחכות 6 שבועות? את צריכה לבוא עם ההפניה ולבקש תור דחוף, גם אם אין תור, שיכניסו אותך בין התורים, תחכי כמה שצריך אבל שיכניסו אותך באותו יום, את סובלת וסבל לא יכול להימשך 6 שבועות. זה אפשרי, ואל תקבלי לא כתשובה בהצלחה מכל ה -

המגנט שאת מתארת

הוא סימפטום מובהק של אנדו', שאי אפשר לעמוד יותר מכמה דקות רצוף וחייבים לשבת/לשכב- הרופא שמצאת לך לא לטעמי בלשון המעטה, הוא מכיר את ההסטוריה הרפואית שלך? ניתוחים? אישפוזים וכד'? מזדהה גם עם ה"נפילות" באנרגיה. תראי אני אומר לך משהו שאולי לא ימצא בעיניך, אבל לפני הכל את צריכה לדאוג לבריאות שלך גם אם זה אומר להפחית הנקה ואפילו להפסיק. הילד שלך צריך אותך ורוצה אותך נטולת כאב ומתפקדת עד כמה שניתן ואם זה לא מסתדר עם ההנקה, אז למה להרוג את עצמך? ממליצה לך להגיע לתה"ש / להתקשר ולבקש תור בהול ולהתייעץ עם רופא שמבין באנדו' במרפאה. לפי מה שאת מתארת את צריכה לקבל דיכוי לכמה חודשים שיהיה בהצלחה, תרגישי טוב וברוכה השבה

קנגלילה

New member
תודה לכולן ו...

אם הכאבים היו מאוד תכופים ובלתי נסבלים לא הייתי חושבת פעמיים, הייתי מתחילה מייד דקא. העניין הוא שזה בא ומופיע (יש ימים אפילו שאני לא מרגישה את זה) והכאבים נסבלים. הבעיה הגדולה ביותר מבחינתי היא התשישות. ואני חייבת להגיד שהרופא ההוא ערער לי את הביטחון שזה באמת בגלל האנדו'. קבעתי תור לרופאת המשפחה שלי שאני מאוד מעריכה ומחבבת ואתייעץ איתה. אולי היא גם תוכל להמליץ לי על רופא נשים אחר. כדי להגיע למרפאת האנדו' צריך הפניה מרופא נשים? או מספיק רופא משפחה? משהי מכירה קשר בין אנדו' לבין וסטבוליטיס? בשבוע שעבר גיליתי שיש לי גם את זה - שמחה וששון!!!

ר ו מ י ה

New member
אז בואי אני אחזיר לך את הבטחון

עייפות ותשישות בהחלט יכולים להגרם מאנדומטריוזיס, כל רופא שאומר לך אחרת פשוט מטעה. כמובן שצריך לשלול דברים אחרים העשויים לגרום לתשישות. כדי להגיע למרפאת האנדו' בתה"ש עליך לבקש טופס 17 מרופא המשפחה שלך. לא ידוע לי על קשר ישיר בין וסטיבליטוס (דלקת כרונית במבוא העריה) לאנדומטריוזיס.

נעמי 17

New member
את יכולה גם לגשת ישירות

להתקשר למחלקה, לקבוע תור, ולשלם: 170 שח בצ'ק, או 120 במזומן.

למעלה