התייעצות (קצת ארוך) ...

• פותח הנושא aneni
  • פורסם בתאריך

aneni

New member
התייעצות (קצת ארוך) ...

ביתי עולה לכיתה א' . אתמול יזמתי פגישה עם יועצת בית הספר והייתה לנו שיחה מאוד פרודוקטיבית ואמפטית. יצאתי מהפגישה בתחושה נהדרת . על אף כי חששתי מתיוג, זה נראה לי נכון להכין את המערכת לקליטה נכונה (ככל האפשר) של ביתי. מה שכן, הייתה לי התלבטות מאוד גדולה באם לבקש כי ביתי תשובץ לכיתה בה ילמדו מרבית חבריה מגן חובה, או באם לבקש לשבצה לכיתה המתאימה על פי אישיות המורה ויכולת ההכלה שלה. בסופו של דבר סיכמתי עם היועצת כי היא תהיה מעורבת בשיבוץ ביתי לכיתה המתאימה על פי היכרותה את צוות המורות של כיתות א'. משמע, בהחלט קיימת אפשרות כי ביתי לא תלמד עם מרבית חבריה לגן ויכול מאוד להיות שמחד, היא תרוויח מורה יותר מכילה אך מאידך, קיימת אפשרות כי היא תתמודד עם סביבה חברתית חדשה. באינטואיציה שלי, בגלל היותה מאוד חברותית אני נוטה להעריך כי הקושי הזה יהיה פחות דרמטי. עוד סוכם כי לפני פתיחת שנת הלימודים תיערך שיחה מקדימה משותפת לי , למחנכת וליועצת. מטרת השיחה: תיאום ציפיות וקביעת השת"פ בינינו. שאלתי: כיצד נהגתם אתם ? או כיצד הייתם אתם נוהגים בסיטואציה כזו? המון תודה , אנני

לדעתי פעלת מאוד נכון

קודם כל חשוב שתהיה לה מורה שמוכנה לקבל ולתמוך ותהווה אוזן קשבת, אם לילדה אין קשיים חברתיים אז זה פחות חשוב. ביתי סיימה השנה א' מאוד חששתי לקראת הכניסה לכיתה א' היא ילדה מאוד סגורה ורגישה והיה לי חשוב שתהיה עם בנות מהגן שמכירה, אך היא ממש הפתיעה אותי למרות שיש איתה בכיתה עוד 5 בנות מהגן היא דווקא התחברה עם בנות חדשות. אני חושבת היום שהחששות שלנו לפעמים יותר גדולות ממה שזה האמת אנחנו צרכים יותר לסמוך על ילדנו שיסתדרו. ויחד עם זאת חשוב מאוד לעדכן את המערכת ולהיות כל הזמן בקשר. המון המון הצלחה לקראת כיתה א', מקווה שהדברים יסתדרו.

אנרגטית

New member
אשרייך שהיועצת נתנה לך תחושה כל

כל טובה. אני חושבת שהאינסטינקט שלך נכון. ומורה מכילה, חשובה יותר מחברות מהגן. ילדים בגיל הזה ואף מבוגר יותר מתחברים מהר מאד לחברים חדשים. לכי על תחושת הבטן שלך. אין כמו תחושות של אמא.

שיבוץ לפי הצורך של הילדה,

מניסיוני עם ילדיי-כאשר מדובר בילדים עם קושי כלשהו, רצוי בהחלט לקחת כשיקול מרכזי את המורה. הרבה יותר קל היה לילדים שלי למצוא חברים חדשים, מאשר ללמוד כאשר המורה היתה אטומה, או לא מכילה ומבינה. כל הכבוד על ההחלטות והקשר עם היועצת. אין ספק שמעורבותה תהיה לכם לעזר רב. בהצלחה!

למעלה