התייעצות קלה

• פותח הנושא Sam P
  • פורסם בתאריך

Sam P

New member
התייעצות קלה

אני ובן זוג שלי חצי שנה אוטוטו ביחד,
אנחנו מאוהבים בטירוף,
אפילו גרים ביחד..אנחנו משלימים אחד את השני...
לאחרונה יש לנו קצת בעיות,
בגלל שאני עובד המון... לא יוצא לנו להיות הרבה ביחד..
אז הוא שותה עם חברים וכאלה, והוא מסטול ונהיה בן אדם אחר
וזה פשוט מגעיל אותי ברמות,זה מוריד לי, ויום אחרי הוא מצטער וכאלה
ואני לא יודע מה לעשות עם זה, זה מגיע למצב של חוסר התחשבות בי,
ואני לא יודע מה לעשות כבר אני אובד עצות.. לא עצמתי עין כל הלילה,
הוא רצה "תשומי" אבל לא נתן לי לישון בגלל הסטלה
ואני באמת לא יודע מה לעשות כבר איך לדבר מה להגיד .. תעזרו לי!

ItsikH

Member
יש לו בעיה רצינית וחשוב שתעזור לו ומהר דבר איתו לא רק על מה שאתה מרגיש בענין (שזה גם משוב חשוב) אלא על הדאגה שלך לו. אם תציג את זה רק כמשהו שמפריע לך ותו לא, בהחלט יתכן שתזכה לעוינות במקום לשיתוף פעולה.

תעזוב אותו.

הוא חרגול ואתה נמלה ואלה שנים שכל אחד מכם מעצב את חיו. אם ימשיך בשלו זה דיי ברור שתפרדו בדרך זו או אחרת. הייתי רוצה לומר לך שאתה אולי יכול להבלע בעולמו או הוא בעולמך, אבל מנסיון זה לא בריא בגילך להפוך לפלורנס נייטינגייל של נהנתני הלילה.

Sam P

New member
זהו

שזה לא בהכרח לשתות בשביל לצאת למסיבות וכאלה, הוא בקושי יוצא למסיבות, אחת לשבוע שזה עוד נורמלי.. לי פשוט אין זמן לצאת כי אני עובד ב2 עבודות וגם עד שיש לי זמן פנוי אני נח קצת בבית ונרגע.. וקשה לו עם זה שאין לי כח כל הזמן.. והוא שותה עם חברים גם סתם להעביר ערב של צחוקים אבל זה מגיע למצב שזה פוגע בי כבר כי הוא מתחיל להתנהג כמו טמבל ואני רק רב איתו וצורח עליו ואז הוא נפגע. לא יודע מה לעשות באמת... מצד אחד הוא צודק הוא כל הזמן לבד והוא לא מרגיש אותי בכלל ומצד שני זה לא משנה כי זו תקופה שכזו שגם עוברים וזה לא מצדיק את חוסר ההתחשבות בי.. ואני נקרע מבפנים, כל הזמן חושב על זה. מבחינתי אנחנו לנצח, גם מבחינתו.. אבל במצב הזה לא נראה לי שאני אחזיק

שטויות במיץ עגבניות

סליחה על הצורה שזה נאמר, אבל רציתי לזעזע.
מה, על כל משבר או תקופה של אי הסכמה,
צריך ישר לרוץ לרבנות?

ולגוף העניין,
שמע sam, אני מבין את חבר שלך.
הוא גר איתך, לא כי אין לו איפה לגור,
אלא כי הוא רוצה להיות איתך, וזה לא קורה.

אני, שלא כמו ברבוריאן, לא שולח אתכם לרבנות,
אבל מה שכן, בהחלט אומר שזה מתכון לפרידה, וחבל, מאוד,
שכן אתם ״מאוהבים בטירוף״, כהגדרתך, למה לוותר על זה?

קח מאזני שכל, ושקול מה חשוב לך יותר,
כסף (שבא לידי ביטוי בשתי עבודות),
או הזוגיות..

אגב.

אם לא הייתי מספיק ברור,
אז כוונתי היא שעצם זה שאתם לא מתראים/מבלים/נמצאים
וכו׳ ביחד, הוא זה שגורם לו לשתות וכל מה שאמרת.

לכן אני טוען שהתיקון של הדבר נעוץ בך.
בהצלחה!

Sam P

New member
תודה רבה :)

זה שאני ב-2 עבודות זו תקופה זמנית והוא יודע את זה, הוא אומר לי כל הזמן שהוא סובל מזה, והוא שותה בשביל לשכוח מכל הענין הכספי ומהשעמום שהוא לבד כל הזמן, אז הוא יושב עם חברים ושותה מנסה להנות קצת, ואני מבין אותו, הוא גם בן 22 בסך הכל. אנחנו באמת מאוהבים מאוד, וגרים ביחד, יש לנו 2 כלבים ושותפה שהיא כמו אחותנו... זה שאני ב-2 עבודות זה כי אין ברירה לא מבחירה, כי אחרת לא יהיה לי כסף לשכירות והוצאות כאלה ואחרות.. אני במעבר כזה של למצוא עבודה אחת שתכניס כמו שצריך זה יקח קצת זמן, אבל הענין שהוא מסטול והוא מציק לי כל הלילה ולא נותן לי לישון למרות שאני מבקש 100 פעם ואז זה הופך לריב ובלאגן זה בלתי נסבל ואני לא יודע מה לעשות... זה מוריד לי ממנו שאני רואה אותו ככה... בלי קשר ברור שזה פוגע בזוגיות עצמה, אין לנו זמן לצאת ביחד, לראות סרט ביחד, אפילו הסקס נפגע מהכל... אז מה לעשות מה להגיד לו כדי שיבין אותי לפחות בתקופה הזו? שלא ישתה? מה?

אני עם הברבור, כי הברבור לא היה מספיק ברור

הבחור שלך, עושה רשם, בדרך להיות אלכוהוליסט.
שתיית אלכוהול כחלק מחיים בהם נחווית נטישה רגשית [ זה מה שהחבר שלך מרגיש] היא מתכון בטוח לאלכוהוליזם, התמכרויות אחרות ומה לא?!
צופי אופרות סבון או תוכניות על הפרבר האמריקני יוכלו לספר לך סיפורי אימים על בני זוג נטושים השמים תסכולם באלכוהול או "בוגדים" עם מנקה הבריכה בהזמנות הראשונה.
אז -
או להיפרד, אני ממליץ
או לבדוק מה אתה יכול לעשות אצלך כדי לתקן את המצב

חייב להיות ברור - אין רק אשם אחד במצב.

Sam P

New member
נורא חד משמעי

כאילו זה כלום... חייב להיות פתרון נוסף חוץ מישר להפרד כאילו זה איזה סמרטוט ישן ...

נו בחיאת - אלה הרגשות והפרשנויות שלך

אני לא התיחסתי לבן זוגך כאל "סמרטוט ישן"
אתה העלית בעיה בה אתה מתחבט- > שרטטתי לך תסריט אפשרי להמשך חיים משותפים.
מתאים לך - לך על זה
לא מתאים לך - אל תלך על זה
אם מתאים/לא מתאים וישנו איזה "כיף" בשקיעה לתוך "מה לעשות?" "איך לשנות?" - או להתעצבן או להרגיש דחוי - בכיף. תמיד יש רווחי משנה כאלה ואחרים לכל מצב בו אנחנו נמצאים. בינינו - חצי שנה זה כלום זמן בשביל התחייבות ארוכת טווח כשכבר צצים קשיים רציניים ביותר, שאין ידע איך להתמודד אתם.

אני רק רוצה לטעון שהמלט היה תמיד דמות פיקטיבית והתחבטויות מסוג התחבטויותיו נורא נחמדות, אבל אם התוצאה בין היתר היא התאבדותה של אופליה, אז בהחלט יש פגם מוסרי כל שהו בהתנהלותו של המלט. במלים אחרות, תתחבט , הרבה, אבל היה עירני ופקח עין.

אהבה

עד שצריך להקריב מעצמך?
נגיד ואתה צודק,
והוא באמת אני בדרך! להיות אלכוהליסט, ח״ו, מה שאני לא הייתי ממנר לחרוץ, אז דווקא בגלל זה, הייתי אומר לו להישאר איתו.

מתי אי פעם, הוא היה צריך אותו, אם לא עכשיו?
מה, אהבה רק כשטוב? ונעים?

מה שלדעתך הוא סיבה להיפרד, לדעתי הוא בדיוק הסיבה לעשות ההפך, להישאר ביחד.

וזאת, אפילו אם הוא היה מחליט להיפרד ממנו.
יתמוך בו, יעזור לו לצאת מזה, ואז. לא כשהאדם שאתה אוהב מתפורר לידך. חס וחלילה להיפרד דווקא כשצריכים אותך הכי הרבה.

ושוב, אני מדגיש, זו לא עילה לפרידה!
אנשים קל להם לזרוק: ״תתגרש״, ״תיפרדו״,
וזה, כי להרוס הרבה יותר קל מלבנות.
לדעתי, כמו שאמרתי, אין כאן עילה לפרידה כלל וכלל.

אשמח אם לא תכלילני תחת המושג "אנשים"

ברורה לי עמדתך כבר מתגובתך הקודמת.
אני מעולם לא הייתי עו"ס או מטפל של בני הזוג שלי, במיוחד אחרי תקופה כלכך קצרה.
כל אחד יציע את מיטתו כפי שבא לו.
לפעמים ניסיון יש לו משהו לומר.

ואכן נסיון יש לך.

אין לי בזה ספק בכלל.
הכללתי אותך בכלל ה״אנשים״ האלה,
כי קראת לו להפרד מחברו.

וזה בדיוק מה שהגדרתי שה״אנשים״ האלה עושים.

אולי אתה לא בכללם וזה היה משהו חריג..

האנשים לא "עושים" כלום, הם מייעצים

ושני אנשים כאן ייעצו לו להיפרד, הברבור ואני, אז אנחנו לא אנשים אלא ברבור ותרנגול. על פי שניים יקום דבר אבל לא הכללה של קבוצה שלמה ששמה: אנשים.

שוב,

אתם לא האנשים האלה,
אבל בפועל יש הרבה שאני מכיר
אישית ולא אישית

שבמקרים דומים ייעצו ישר להפרד.
לא להתמודד, להיפרד.

ברור?

למעלה