התייעצות קטנה....

MdaMen

New member
התייעצות קטנה....

שלום לכם
נתקלתי בשאלה שיש לי ממש התלבטות כלפיה אני לא מצליח להחליט מה יותר נכון...לכן אני מבקש את עזרתכם לעזור לי ולהגיד לי מה התשובה ולמה. הנה השאלה: סיימת את הטיפול הראשוני בפצוע אשר נפל מקומה שנייה המצוי בהלם תת נפחי כתוצאה מפגיעה בבטנו ומשבר סגור בירך. הנך נמצא במרחק של כ- 10 דקות מבית החולים. מהן הפעולות אשר עליך לבצע לפני הפינוי? א. קירור מקום השבר. ב. בדיקה יסודית, חמצן עירוי וקיבועים. ג. קיבוע השבר בסד רגל ללוח גב. ד. חמצן וקיבוע ללוח גב. תודה מראש!

Cervantes

New member
הממ

לדעתי ההנחה המובילה את שאלה זו היא העובדה שעל החולה להגיע לבית החולים (שקרוב) במהירות האפשרית, שכן החולה זקוק לטיפול שאינך יכול לספק לו (כגון מנות דם ויצוב המודינמי) וזה מה שמסכן את חייו כעת (פגיעת הבטן וההיפוולמיה) ולא השבר הסגור בירך. לכן יש לתת חמצן, לקבע ללוח גב ולטוס מהמקום. המקרה אינו עונה על האינדיקציה להחדרת עירוי (מרחק נסיעה לבית החולים מעל 20 דקות), ובכל מקרה לא יעכב פינוי.

paradan

New member
התשובה היא ד

מדובר בפצוע בהלם תת-נפחי שצריך להגיע כמה יותר מהר לבית החולים. הטיפול הטוב ביותר עבורו הוא פינוי מהיר. כל שאר הדברים כולל השלמת קיבועים ועירוי יתבצעו באם יאפשר זאת הזמן תוך כדי הפינוי. קירור השבר - לא רלוונטי בדיקה יסודית חמצן עירוי וקיבועים - תשובה לא נכונה. עקב מרחק הפינוי הקצר יש להכינו במהירות המירבית לפנוי, כאמור, בדיקות נוספות קיבועים ועירוי יש לעשות תוך כדי הפינוי, אם בכלל. קיבוע השבר בסד ללוח גב - פעולה מיותרת ומעקבת.

MdaMen

New member
גם אני חשבתי ככה...

אבל מישהו אמר שזה ב', ניסיתי להסביר לו, אבל אמרתי הכי טוב שאני יתייעץ עם טובים וגדולים ממני
תודה

למעלה