התייעצות קטנה...

יובי100

New member
התייעצות קטנה...

אני לומדת כרגע לפסיכומטרי לבד. יש לי 3 ספרים - של יואל גבע, אנקורי וקידום (כל הספרים מ-2004). אני רוצה להתחיל ללמוד את המילון אבל בכל הספרים יש מילים קצת שונות (יש ספר עם יותר מילים באות אחת ופחות מילים באות אחרת וכו'...) החלטתי בסוף שבמקום שאני יעשה לי בלאגן אני אלמד רק ממילון של ספר אחד. איזה ספר אתם ממליצים שהוא הכי טוב?

cogitoman

New member
אני באופן אישי

מצאתי את זה של קידום בתור היעיל ביותר כיוון שאת לומדת כבר מילים מהאות ת' החל מתחילת המילון (הרי מופיעים לך שם מושגים דומים לכל מילה) אבל אני גם די פסיכומפט והוספתי למילון מילים מאנקורי שלא היו בו... עד שקיבלתי את "המילון המושלם" חחח
תאמיני לי. יש לי ידידה שלמדה רק מאנקורי וקיבלה 141 במילולי.. כך שאי אפשר לדעת. בחרי רק במה שנוח לך (לדעתי הכי ברור הוא שלא כדאי של יואל גבע כי הוא ממש בלאגן אחד גדול...)

יובי100

New member
תודה...

יש למישהו עוד הצעות מה עדיף - אנקורי או קידום (יואל גבע כבר ירד
)

SHTRUDIDI

New member
ואני דווקא הכי אהבתי את של יואל גבע

במבחן השני,כשבראשון בחרתי בלחמן. את של יואל גבע מאוד אהבתי והוא היה מאוד יעיל לדעתי,והציון במילולי יצא בסדר גמור,רק שהציון במילולי יכול להיות קשור גם לעוד כמה חלקים בפרק ולא רק למילים שמהוות מעט מהציון בחלק זה.

cogitoman

New member
הבעייה אם יואל גבע

היא שהם נותנים לכל מילה את הפירוש שלה בעוד שאר המילונים (ובעיקר זה של קידום) נותנים לצד כל מילה גם את המילים הנרדפות\בעלות משמעות קרובה וכן את המילים בעל משמעות הפוכה (אנקורי). זה ממש סייע לי בנושאים כמו אנלוגיות. כלומר, אם את לומדת ממילון אחד אז אני ממליץ קידום... ואני בכלל עשיתי את הקורס שלי באנקורי. אבל...כל אחד ומה שנוח לו...

ofir50

New member
למבחן של יולי למדתי עם קידום

אבל היו במבחן מילים שפשוט לא הופיעו בספר... אז אין לי דרך להסביר את זה... אבל עדיין קידום לפי דעתי זה עדיף לפי דעתי קצת מגזימים עם המילון כי אולי יש מילה או שניים בכל המבחן שממש לא מבינים אותה ובשביל זה לומדים שעות על גבי שעות את כל המילון... בהצלחה לך!

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif אם אתה רוצה ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

להבטיח לעצמך שלא יהיה מילים שלא תדע בכלל, תלמד את אבן שושן. ולבחורה המקורית ששאלה את השאלה, לדעתי תקחי את המילון שנראה לך הכי נוח, תחרשי עליו. ואז תעשי השלמות מ 2 האחרים. הרי זה לא הכל מילים שונות. רוב המילים יהיו משותפות ל 3 המילונים...

למעלה