התייעצות קטנה :)

התייעצות קטנה :)

התחלתי לעבוד לפני כשבועיים בגן פרטי לגילאי 2-3. קבוצת הילדים מקסימה ואיכותית , מנהלת המקום נחמדה אליי, נותנת לי חופשיות ומאמינה ביכולותיי. כמו כן, גם הסייעת שעובדת איתי מקסימה עם הילדים. אבל עם זאת ישנו קושי של כמות שעות העבודה שאני צריכה לתת. אני עובדת 34 שעות שבועויות.
שלושה ימים ארוכים מ-8:00-16:00 , יום אחד 10:00-16:00 וימי שישי קבוע + יום אחד חופשי.
אני מוצאת את עצמי כל יום חוזרת מותשת וסחוטה . ישר שאני מגיעה לבית אני הולכת לישון ולא מצליחה לעשות דברים אחרים.
כאשר דיברתי עם המנהלת על השעות היא טענה שזה השעות שהיא צריכה אותי ושהקבוצה קטנה יחסית (17 ילדים עם עוד סייעת), שהעבודה לא קשה כמו משרד החינוך שיש סייעת אחת ו-30 ילדים. לטענתה, אחרי שהילדים מתעוררים אני נותנת להם כריך, מספרת סיפור ונגמר היום. אני חשבתי לעבוד בערך כ-30 שעות שבועיות אבל לא הצלחנו להגיע להסכמה בנושא.
עדיין לא חתמתי על חוזה עבודה מסודר. אני לא ממש יודעת אם כדאי לי להמשיך במתכונת עבודה כזאת... כי זה די אינטסיבי לעבוד עם ילדים כל כך המון שעות.
מה דעתכן?

galizoe

New member
הכל שאלה של הסכמה ותנאים סביבתיים

אני מסכימה עם מנהלת הגן שלך שהשעה אחרי הקימה היא לא 'סוחטת', אני עובדת יומיים בשבוע עד 17:00 אבל למעשה 'יום העבודה' מסתיים עםהשכבת הילדים לישון. אז יש לי זמן לנוח, לארגן חומרים להמשך, במקום בערב בבית על חשבון זמני הפרטי, לתלות ולהוריד דברים מהלוחות ולארגן דברים שצריך. זה גם זמן לשיחות טלפוניות עם צוות/הורים לפי הצורך. והכי חשוב, בזכות הימים הארוכים אני פוגשת את כל ההורים לפחות פעמיים בשבוע, מאחר ובבוקר אני מגיעה אחרי שרוב הילדים כבר בגן, וזה חשוב לקשר עם ההורים. אחרי הקימה מהשינה אצלנו שמים טלויזיה לחצי שעה עד שמארגנים חיתולים, נעליים, תסרוקות ואיסוף מזרנים, ואז יושבים יחד לארוחת מנחה ויש שולחן ציור ועוד משחק אחד/שניים עד שההורים מגיעים. אני לא 'מפעילה' את הילדים, אלא אם לפעמים בא לנו לרקוד ולהשתגע בכיף, ולמעשה בעיקר משגיחה ומפקחת שלא יהיו מריבות ושלא יפתחו בטעות את פינות הגן ויבלגנו... בכל מקרה אני לא חוזרת 'סחוטה' בגלל שעות הצהריים, להפך - אם עבר בוקר קשה, ויש לפעמים כאלה, אחרי מנוחת הצהריים - שלהם ושלי - הכל נראה טוב יותר...

אשמח לקבל עוד תגובות

תודה על התגובה . אני לא מרגישה כמוך... יש מספר ילדים ערים (כ-4 ילדים מתוך הקבוצה) אז אני צריכה כמובן גם להשגיח עליהם ואין לי בדיוק זמן לגשת ללוחות ולשאר העניינים... גם זמן ההרדמה לעיתים לוקח 1/2 שעה . אז רק באחת אני מתפנה ומגיעה לי הפסקה בזמן הזה של להתאוורר ולאכול ארוחת צהריים. כבר לקראת שתיים הילדים מתעוררים וצריך לתת להם כריך ולהעסיק אותם בפעילויות שונות.
לדעתי צריף להיות תחלופה של צוות בגן ובמקומי צריכה לבוא גננת צהרון. אני מוצאת את עצמי בשלוש מותשת וכבר מחוסרת סבלנות. אשמח לקבל דעות נוספות...

galizoe

New member
מקווה בשבילך שיגיבו לך עוד, אבל מדברייך נשמע

שיש איזושהי בעיה בהתנהלות סדר היום והגדרת אופי הגן שכדאי לטפל בה.
ילדים שלא ישנים? האם הגן ערוך לכך? חדר/פינה נפרדים שם לא יפריעו לחבריהם ותעסוקה שקטה... אצלי אין דבר כזה כי מראש אנו אומרים להורים שאנחנו גן ישן. מי שלא מעוניין מוזמן לאסוף את ילדו ב-13 בצהריים.
את אומרת שלוקח חצי שעה להרדים? את משכיבה ב-12:30, אולי זה מוקדם מדי? אצלי נכנסים למיטות ב-13 , הקטנים יותר שכבר נרדמים בשולחן לפעמים 10-15 דקות קודם, אבל בד''כ בתוך 10 דקות כולם נוחרים. תבדקי את עצמך איך תהליך ההשכבה - אם יש לחץ ובהילות וקולות רמים, זה מעורר את הילדים... חשוב לשמור על רוגע שלווה במעבר לשינה.
חוץ מזה, היכן הסייעת בצהריים? מדברייך נשמע שהכל נופל עלייך- ההרדמה והעסקת הערים והקמים מוקדם... אני משערת שהיא מנקה? כמה זה כבר לוקח? אולי כדאי לחשוב על חלוקת תפקידים יעילה יותר...

שבלולי1

New member
התשישות נובעת מאופי העבודה לדעתי..

אני עובדת כל יום עד 14:00 ואני חוזרת הביתה גמורה...

מבינה אותך -העבודה שלנו לא קלה אך מספקת

אני גם חוזרת לפעמים כל כך תשושה וזה גם בימים שמסיימת ב-1.
אצלי השעות עבודה הן כאלה שרוב הימים עד 1 למעט פעמיים בשבוע עד 4 ויום בשבוע חופשי בנוסף לשבת,כמובן
.

אני התרגלתי בעבר לעבוד כל יום עד 4 כך שאני פחות תשושה בד"כ אלא אם קרה משהו יוצא דופן, או לא ישנתי טוב בלילה.

יכול להיות שזה גם בגלל שמדובר בהתחלה ואז הכל יותר קשה ומתיש כי גם מוציאים הרבה אנרגיות רגשיות,אם נקרא לזה ככה.

תודה

תודה על ההבנה והתייחסות ...
באתי ממסגרת של צהרונים (3 שעות עבודה ביום), אולי זאת גם סיבה שקשה לי להתרגל...
לדעתי צריך לפחות לתת יומיים קצרים ויומיים ארוכים :) כי לגננת גם ככה יש המון מה להכין בבית!
שבת שלום לבנות הפורום היקרות

הכל עניין של הרגל

אני עובדת 5 ימים בשבוע מ7 עד16
ושואפת ליום אחד עד 13.
אבל אני גם מנהלת הגן והגננת...
ושוב, אני רגילה לעבוד ככה...

מה שלא מובן לי זה למה יש ילדים שלא ישנים צהריים, ולמה יש כאלה שמתעוררים ב14?
אצלנו הקטנים הולכים לישון ברבע לאחת וקמים בשלוש, והגדולים יותר הולכים לישון באחת ורבע וקמים בשלוש.
מה שמשאיר לי בערך שעה וחצי של מנוחה פלוס סידורים לגן

האוהבות

New member
אני עובדת עם גילאים כמו שלך 17 ילדים

אני וסייעת.
עובדת כל יום עד 13:15 ללא ימים ארוכים.+ יום חופשי באמצע השבוע. את ההורים אני רואה בימי שישי ומעבר לכך הם מוזמנים לשלוח לי מיילים ולהתקשר.
וגם אני מגיעה עייפה הביתה... זה סוג העבודה שלנו ששוחק ומעייף. אבל מהנה

למעלה