התייעצות צהרונים ???

התייעצות צהרונים ???

טוב אולי עוד מוקדם אבל בגלל שאני יודעת שאח"כ יש בעיה אצלנו אני שואלת כבר ומבררת שנה הברה הקטנה שתהיה בת 3.9 עולה לגן עירייה - מה שאומר שנצטרך צהרון הגדול עולה לכיתה א' וגם הוא יצטרך צהרון - כמו היום הדילמה שלנו 1. האם עדיף לארגן סידור בבית לילדים בייבי סיטר 2. אם בוחרים צהרון מה עושים שהקטנה מצפה להיות בצהרון עם הגדול והגדול ממש טוען בתוקף שהוא לא רוצה להיות איתה והוא לא ייתייחס אליה אם כן מה עושים? כרגע הוא בגן חובה וצהרון והוא מאוד מאוד אוהב את הצהרון שלו ומצד שני אם תהיה בייבי סיטר אין לי מושג אם גם ישבו איתו מעט על שיעורים וכו ועוד דילמה שהצהרונים עולם המון כסף ולהכניס 2 לצהרון זה המון כסף לטעמי (2200 ש"ח!)

פלגיה

New member
המחשבות שלי בנושא

אם לוקחים צהרון, ואם את רוצה שיישבו איתו על שיעורי בית - את צריכה שני צהרונים נפרדים, כי בצהרון שיהיו בו גם בני 4, לא תהיה אפשרות לישיבה מסודרת על שיעורי בית (אלא אם מארגנים "שתי כיתות" ואז זה כמו צהרון נפרד. הקטנה - תצטרך להסתדר עם עובדות החיים, ועם הצהרון הנפרד. בייביסיטר - אפשר לשניהם ביחד, אבל עוד צריך לחשוב טכנית על ההגעה מבית הספר והגן הביתה (היא אוספת את שניהם? יש הסעות?). הייתרון של בייביסיטר הוא שאת קובעת את שעת הסיום, ואם את מסיימת לעבוד טיפה מאוחר - זה פשוט יותר מבחינה טכנית. בתנאי ההעסקה את יכולה לדרוש במפורש דאגה לשיעורי בית של הילד. היתרון של צהרון הוא חברת ילדים נוספים, אבל זה באמת לשיקולך עד כמה זה חשוב, ועד כמה את יכולה לעמוד בזה כלכלית.

../images/Emo41.gifהעלת נושא אחר שמעניין אותי - מה דעתכם ?

האם הצהרון הוא תחליף ומפגש חברתי של אחה"צ??? אני שומעת ערבה הורים סביבי שמרגישים כך ולא מקדישים זמן להפגיש את ילדם אם חברים כי הם בצהרון כרגע הבכור בצהרון וזה ממש לא מונע ממנו להזמין וללכת לחברים אחה"צ ועוד באותו נושא האם צהרון הוא במקום חוגים??? גם זה משהו שאני תמיד חושבת עליו הילד מסרב ללכת לחוגים מצד אחד זה נראה לי חשוב יותר ל"משמעת" ומצד אחר זה ברור לי שהוא מיצה את עצמו עם הצהרון ו 2 החוגים שיש שם

michal@gal

Active member
מנהל
בהרבה צהרונים

יש גם ילד גן וגם ילדי בית ספר. בצהרונים של ילדי, בזמן שילדי הגן ישנים או נחים אחרי ארוחת הצהריים, ילדי בית הספר מכינים שיעורים בחדר אחר. בשאר הזמן הם ביחד. אצלי הבת והבן היו באותו צהרון (היא כבר הייתה בבית הספר, והוא היה בגן) והיה טוב מאד. זה עזר לו להשתלב בצהרון.

למעלה