התייעצות "פמיניסטית"

dorgad

New member
התייעצות "פמיניסטית"

האם מיליוני אנפות מתקבצות או מתקבצים מעל הימה? ואם התשובה היא "מתקבצים", מה לגבי התקבצות של אלפי נשים, למשל? אשמח להיענות מהירה. תודה, דור

uriozmor

New member
נראה לי

"מתקבצות", כי "אנפה" היא מילה נקבה. גם ציפורים ותולעים מתקבצות ולא מתקבצים. אבל אין לי תשובה מוסמכת. עובד האקדמיה? חוץ מזה, אם יש הזדמנות להטות את הכף לכיוון נקבי וזה גם לא מתנגש עם שום חוק אידיוטי, לא ננצל אותה?

dorgad

New member
אולי לא חידדתי די את שאלתי

הבעיה היא עם המיליונים/האלפים (זכר) ולא עם הציפורים. דור

Eldad S

New member
"מיליונים" ו"אלפים" הם אמנם

מילים בלשון זכר, אבל הן הולכות גם עם נקבות: מיליוני נשים אינן טועות, וסביר שגם האנפות :)

dorgad

New member
אני לא יודעת למה, אבל נראה שהיום

אני לא מצליחה להבהיר את כוונותיי. ברור שמיליונים ואלפים הם בלשון זכר, וברור שהן הולכות עם נקבות. השאלה הייתה האם מיליונים ואלפים הם הנושא, שאליו צריך להתאים את הנשוא, בעוד שאנפות/ציפורים/נשים הן הלוואים. דור

Eldad S

New member
את יכולה להבין מתשובתי ש...

מיליוני נשים אינן טועות, וסביר שגם האנפות (אינן טועות)
בקיצור, הנשוא הוא בנקבה. "מיליונים" תקבל נשוא ממין זכר אם המילה תעמוד בפני עצמה (מיליונים אינם טועים) או אם היא תהיה בסמיכות לשם עצם ממין זכר: מיליוני אנשים צפו בשידור.

mucool2

New member
התקבצות של אלפי נשים

(או בני אדם בכלל) נקראת גם התכנסות. והן מתכנסות, לא מתכנסים (אא"כ איזה גבר הצליח לחדור לכינוס ולקלקל להן).

אלפי נשים 'מתקבצות'. שכן אם נתאים

מינו של הפועל לשם המספר (אלפים), נוכל להביא זאת אד אבסורדום כשניאלץ להקיש מכך על מינו של פועל ההתקבצות כשבאלף נשים עסקינן; הנאמר אלף נשים התקבץ?!

למעלה