התייעצות עם מטופלות ivf

jou16

New member
התייעצות עם מטופלות ivf

אני ממש לא פעילה בפורום אבל קוראת כל הזמן ומאוד מעריכה את הידע והמידע שאתן חולקות כאן. בזכות הפורום הגעתי להתייעצות אצל סוריאנו. קצת היסטוריה: מאובחנת משנת 2000 אחרי לפרסקופיה אנדו בדרגה בינונית. עברתי מאז הריון טבעי מחוץ לרחם שהסתיים בפחות חצוצרה. הריון כימי, הריון ivf שלא התפתח, שלושה טיפולים מלאים ivf . עוד לפרסקופיה משולבת עם הסטרוסקופיה בעקבות חשד מוטעה לסרטן בשחלה. הריון טבעי לאחר פתיחת החצוצרה שנגמר בהפסקת דופק בשבוע עשירי. בטיפולים עשיתי שלושה מחזורים על דיכוי ארוך, גונל-f ומנוגון . התוצאות רק הידרדרו מטיפול לטיפול מיעוט ביציות ונאלצנו לעשות icsi שלא ממש העלה את כמות ההפריות, לא הגענו ליותר משתי הפריות. בעקבות היעוץ אצל סוריאנו עברנו לטיפול אצל פרופסור שולמן במאיר. פרוטוקול קצר מנוגון וצטרוטייד שחלה ימנית כבר לא מתפקדת, 8 ביציות משמאל. משום מה הם סרבו לעשות icsi אמרו שאין צורך זרע במצב טוב. ושוב רק שתי הפריות שנגמרו בשלילי. הגעתי לקביעת פרוטוקול חדש ונאמר לי שממשיכים את אותו פרוטוקול, הצעתי תוספת של סטרואידים הרי כולם יודעים שאיכות הביציות לא משהוא אבל לא קיבלתי. יצא קצת ארוך אבל אני מיואשת לתל השומר אני לא יכולה לעבור שייכת לכללית. אני מרגישה שמתיחסים אלי כמו לכל מטופלת ולא מתייחסים בכלל למקור הבעיה האנדו'. החלטתי לא להתחיל בנתיים את הטיפול עד שאני יהיה שלמה שזה טיפול שיש לו סיכוי להצליח ולא עוד ניסוי. כבר עברתי ארבעה ניסויים לא מוצלחים. קבעתי עוד תור לשולמן. אני ישמח אם תוכלו לתת לי המלצות לטיפול, או אם אתם ממליצות על רופא בבלינסון זה הכיוון הבא שמתמחה באנדו. אני כל כך מיואשת ייחסתי לשולמן הרבה תקוות. תודה.

ברוכה המצטרפת ../images/Emo140.gif

שמחה שבחרת ל"צאת מהארון" |
| מצטערת לשמוע על דרך החתחתים שאת עוברת.לא קל. מטופלות בלינסון יוכלו להעיד על פרופ' פיש ממקור ראשון ואני מקוה שכך יעשו בהמשך. שמעתי עליו טובות ושהוא מבין באנדו'. אופציה נוספת היא האופציה הפרטית "אסותא" - שם תוכלי לפגוש בשולמן, משיח, זיידמן, דור- כולם מבינים באנדו'. בנוגע ליאוש- הפסקות תמיד מועילות במצבי יאוש, המצב מקבל נופך שונה ולעיתים מגיעים להחלטות אחרות כאשר הגוף לא עמוס ומותש בכמויות של הורמונים. ברכותיי על ההפסקה
ובהצלחה שיהיה

jou16

New member
תודה על קבלת הפנים החמה

הבעיה היא שאני מטופלת של שולמן רק לא בפרטי אלה במאיר. ואני די מאוכזבת.

שולמן דוקא אחד מהיותר מבינים

באנדו'. אם כי משיח וזיידמן לא נופלים ממנו לפחות בפן הפיריוני. שווה ללכת אפילו ליעוץ חד פעמי. את יכולה לשים אצבע ממה את מאוכזבת בדיוק?

liatsw1

New member
שולמן...

בס"ד כמטופלת של שולמן שנים אני רק יכולה להמליץ עליו בחום. אם תוכלי לפרט ממה התאכזבת... שולמן טיפל בי עוד בתה"ש ואח"כ בפרטי ואני חייבת לציין שלא היה הבדל בהתייחסות. הוא מקצועי מאוד ואנושי מאוד. יכול להיות שהיום הוא מעט עמוס יותר ואולי נפלת על ימים לחוצים...אבל אני ממליצה לא לעזוב, למרות שיש צורך גם בכימיה עם הרופא. תוכלי לגשת אליו פרטי (למרות שזה עולה...אבל זה שווה כל שקל לדעתי). המרפאה שלו מרשימה מאוד, במיוחד טכנולוגית. משיחות עם מטופלות נוספות שמעתי רק דברים טובים. כך שלסיכום אני בהחלט ממליצה, הוא רופא בחסד, מבין באנדו ומומחה לפריון. בהצלחה.

טשומפי

New member
אנדומטריוזיס ובלינסון

כמו שבואינג אמרה פרופ' פיש מבלינסון הוא אכן רופא מומלץ ביותר, מלבד העובדה שהוא באמת נחמד, הידע שלו הוא מדהים (אחד הרופאים היות ר מרשימים שפגשתי עד היום, ופגשתי די הרבה רופאים), והוא בהחלט מבין באנדומטריוזיס. החיסרון בבלינסון כמו בכל בי"ח ציבורי הוא שאף אחד לא מבטיח לך שדווקא פרופ' פיש יראה אותך (למרות שאפשר לבקש ובאמת משתדלים להיענות לבקשות של המטופלות), אבל כל הרופאים שם הם באמת טובים ומוצלחים. גם הצוות מסביב נחמד מאוד, המזכירות האחיות, הצוות של השאיבה, ללא ספק מחלקה שמצטיינת בנחמדותה וביחסי האנוש שהיא מציעה למטופלות. מה שכן קיימת שמרנות מסויימת בפרוטוקולים שנותנים בבלינסון וגם קשה לגרום להם לשנות מהפרוטוקול שהם מציעים (אם כי עד היום רוב בקשותי נענו, פשוט לפעמים זה דרש יותר מאמץ). אם את רוצה עוד פרטים או אם יש לך שאלות ספציפיות - אני אשמח לענות (עדיף במסר). שיהיה לך בהצלחה טשומפי.

jou16

New member
בקשר לשולמן

לפני שהגעתי למאיר החלטתי שאומנם טיפול פרטי זה מעל ליכולתי אבל ששווה לפחות פגישה ראשונה. הייתי אצל שולמן במרפאה ברמת החייל ובהחלט התרשמתי. מכוון שאני בציבורי כמובן שלא הוא עשה לי את השאיבה וההחזרה אבל מה שהיה חשוב לי זה הפרוטוקול. אחרי השלילי חזרתי אליו לפרוטוקול נוסף (במאיר) מבחינת יחס אישי אין לי שום תלונות. הבעיה שלא הרגשתי שחזרה על אותו פרוטוקול ללא שינוי או תוספות יביא לתוצאות טובות יותר. שנינו הסכמנו שהבעיה היא באיכות הביציות לכן מספר ההפריות נמוך. אז נראה לי שצריך לעשות משהוא בנידון...

למעלה