התייעצות עם מביני דבר

Groo V

New member
התייעצות עם מביני דבר

בצעירותי הייתי קורא יותר אבל כיום אני עצלן (לראיה, קראתי את סדרת שיר של אש ושל קרח הרבה הרבה לפני סדרת הטלויזיה).

לאחרונה ראיתי את הסרט השני של משחקי הרעב והתחשק לי לקרוא.
כמו שכבר ציינתי, אני עצלן.

השאלה שלי היא כמה אני מפסיד אם אני קופץ ישר לספר השלישי? האם זה בכלל אפשרי? וכמה אתם, אלו שקראו וגם ראו, מרוצים מהסרטים?

תודה מראש!
grover

pennylane11

New member
אני לא חושבת שזה הולך ככה

לא ראיתי את השני עדיין, אבל אני יודעת כמה שינויים היו בראשון, אני לא בטוחה כמה חלק זה ילך, במיוחד עם דמויות חסרות וכדומה. that being said הספרים לא מאוד ארוכים, בטח שלא כמו מרטין, שלושתם ביחד קצרים יותר ממשחקי הכס לדעתי, אז זה לא הרבה מאמץ וזה זורם חלק מאוד, אני הייתי ממליצה פשוט לקרוא. וחוץ מזה, אם קראת ששאוש"ק לפני הסדרה, מי כמוך יודע שהספר תמיד טוב יותר מהעיבוד...

E l S i

New member
כמו שמעין אמרה, מומלץ להתחיל מהתחלה

כל הסדרה היא משהו כמו 600 עמודים. כבר התלוננתי רבות על כך שהם לא פשוט אוחדו לספר אחד באורך נורמאלי.

הכתיבה זורמת, ויש דמויות שמופיעות בספר ולא בסרט, אז אם אתה רוצה להבין בדיוק איפה מתחיל הספר השלישי, כדאי לקרוא.

אני מאוד מרוצה מהסרטים, השני בעיקר. הוא פשוט היה מדהים לכל אורכו, וגם נאמן לספר (מה שלא אומר שלא כדאי לקרוא את הספר, כי גם הוא מצוין)

אני אענה לך שתבין

אם מישהו היה אומר לך להתחיל את שאשוק ממשתה, היית עושה את זה?!? (תן לי לקוות שלא)
הסרט הראשון שינה די הרבה (לא אומר שהוא לא טוב ..)השני לא כלכך אבל קצת (והוא ממש ממש ממש טוב)
ובכל מקרה לא שופטים ספר לפי הסרט שלו

לא מדובר בספרים ארוכים , והי,שרדת את מרטין , זה קטן עלייך

ai21

New member
אם תעשה כך - תפסיד הרבה

לא בגלל שהעיבוד לסרט גרוע.
דווקא להפך - העיבוד מעולה. בגלל המדיום הם נאלצו לקצר, אבל במקום להעלים פרטים הם הפכו אותם לרמזים - שרק מי שקרא את הספר יבין אותם ויהנה.

מדובר בספרים מאוד מרתקים, קל מאוד לקרוא אותם והם נגמרים מהר.
אני אישית - קראתי אותם מספר פעמים.

Groo V

New member
תודה לכם!

כמובן שלא הייתי מחליף את הסדרה בספרים כשזה נוגע לששאושק אבל זה בגלל שחסרים באמת המון פרטים (ובסדרה גם נוספו כמה שלא היו בספרים וזאת במטרה שהמעבר לטלויזיה ילך חלק יותר) מה גם שבעונה האחרונה כמעט ונראה שהסדרה הולכת ומתפצלת מהסרט והופכת למשהו אחר לגמרי (ואני אומר את זה כמשהו רע).

כמו שחשבתי בהתחלה (אבל התעצלתי) אני אתחיל לקרוא מההתחלה. היום קניתי את הראשון.
שוב תודה רבה לכם

Black Stain

New member
תהנה!!

ואל תשכח לחזור לספר לנו על ההתקדמות שלך ועל מה אתה חושב!

למעלה