התייעצות... עוגת חתונה

רחלהא

New member
התייעצות... עוגת חתונה

דוד שלי מתחתן השבוע (ביום רביעי) והרי הזדמנות טובה לעוגה.. לא?! אז טרחתי ועשיתי אוטו מפואר (על בסיס ההסברים והתמונות של ענתבר). ישבתי עליו שעתיים וחצי ויצא חמוד (אמנם לא כמו של ענתבר אבל בכל זאת, בבוקר למחרת קמתי והלכתי לבהות בו באושר סתום). אני זוכרת שראיתי פה פעם עוגה עם אוטו ופחיות מאחורה בסגנון של "זה עתה נישאו", זה בערך הכיוון. אלא שאין לי רעיונות לגבי העוגה- על איזה עוגה לשים את האוטו- עוגה עגולה תהיה קטנה מידי ועוגה מרובעת נראית קצת פשוטה, לא?! ואיזה עוד אלמנטים אפשר להוסיף? יש רעיונות? וגם- קניתי צובטן, כדי לעשות דוגמא על העוגה מסביב. יש עצות לשימוש? פשוט נראה לי נורא מפחיד להרוס את העוגה אחרי כל הטרחה שבציפוי. בסופו של דבר מדובר בעוגה גדולה אז אני פוחדת שהבצק יתייבש ויהרס עד שאני אסיים לצבוט את כל העוגה.

michahz

New member
לעוגה מרובעת אפשר להוסיף כביש,

תמרורים, רמזור, פרחים בצידי הכביש וכד'

michahz

New member
אז אפשר רק כביש עם פסים לבנים

שמתחיל מהבסיס של העוגה עולה בצד ויורד בצד השני, רק שחור ולבן. את יכולה גם לראות באתר של אחת-אחת עוגה של אוטו על בסיס עגול.

Royal Icing

New member
הייתי עושה שתי עוגות עגולות זו על

זו התחתונה בגודל 28 והעליונה בגודל 22 (אם אפשר 3 אז מה טוב) את האוטו מציבה על העליונה ועל התחתונה עושה ציפוי לבן עם פרחים בצהוב או בוורוד בהיר משהו מאוד פשוט ומאוד אלגנטי אולי דוגמאת תחרה לבנה על בסיס העוגה התחתונה צרפתי לך תמונה של מה שיש לי בראש נראה לי שככה תקבלי גם אלגנטיות וגם קצת שובבות עם האוטו שתשימי למעלה אפשר להוסיף כיתוב על סרט של JUST MARRIED כאילו הסרט מנפנף ברוח

רחלהא

New member
מפחיד...

אמנם רעיון מקסים... אבל לשים עוגה אחת על השניה ומעל את האוטו נשמע מפחיד. האוטו יצא נורא כבד והוא בטח ימחץ את העוגות (נראה לי). או שלא? איך עושים את זה? ואגב, הזכרת לי בגלל השם שלך, ראיתי שמזלפים רויאל מסביב לעוגות וזה יוצא נורא יפה. מה לגבי הטעם? האם זה לא מתקשה ונשבר? האם זה אכיל? הקישור שצרפת לא מעלה עוגה מסויימת.

Royal Icing

New member
חשבתי שהאוטו קטן...

במקרה הזה הייתי עושה עוגה עגולה לבנה עם עיטורי תחרה וסיומת עם הצובטן שקנית. לא הייתי עושה כביש כי לדעתי לחתונה צריך להיות ותר אלגנטי ופחות ריאליסטי. את הסיומת בתחתית העוגה אפשר לעשות עם עיגולים מבצק סוכר ובכל אחד סוכריה קטנה כסופה

רחלהא

New member
נראה לי בהחלט הכיוון...

האוטו יצא די גדול (כמעט באורך של 20 ס"מ) והוא גם נורא כבד. יש לי סוכריות כסופות והרעיון נשמע אחלה. מישהי אולי יכולה להראות דוגמאות למשהו כזה?

Nיכל

New member
אם האוטו כבר אני מציעה

להניח אותו על עוגה עגולה כשמתחתיו קרטון ביצוע עטוף נייר כסף, בעוגה התחתונה תומכות מעץ. מעל קרטון הביצוע שטיח RFM בגודל מ"מ אחד יותר גדול מהעיגול. מסביב לעיגול פניני רויאל קטנטנות והאוטו מעל. כשאת צובטת את העוגה עשי כמוני- אני מכסה אותה בשקית זבל נקיה חדשה ישר מהאריזה- לא מקופלת, לא מקומטת- ישרה ככל שניתן וכל פעם חושפת רק חלק קטן לצביטות.

מ י כ ל פ

New member
באלכסון

תעשי עוגה מרובעת עם בצק לבן שעליו מפוזרים זרי שושנים ובאלכסון כביש/שטיח אדום שעליו נוסעת המכונית לחילופין אפשר כביש / שטיח אדום בקו ישר באמצע העוגה אבל צר מאחור ומתרחב לכיוון מלפנים, כלומר כמו שמציירים ונמסים ליצור פרופורציה של עומק (מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי) בהצלחה ותראי את התוצאות מיכל

ענתבר

New member
ניתן להכין אוטו שבתוכו הוא קלקר

ואז נפתרה בעיית הכובד... אם תרצי הסבר רק תגידי...

Nיכל

New member
אני לא הייתי עושה את זה

כל הכחמה היא שזו עוגה ואוכלים אותה בסוף, לא אוהבת לשים על עהעוגות שלי דברים לא אכילים, מעדיפה לאלתר פתרונות, לשנות תכניות ולא לשים חלקים לא אכילים

ענתבר

New member
בעניין הזה אני הפוכה...

אני מייד מוציאה את החלקים המפוסלים. אני לא אוהבת לראות שהילדים אוכלים אותם וקודם כל בגלל עניין בריאותי. מספיק להם, לדעתי, שהם אוכלים את כיסוי העוגה. כשראיתי את הבנים שלי נוגסים ברגל של הסוס כמעט נפלתי. בכל זאת זו עיסה של מתוק ולא מהזן הבריא במיוחד. נכון שתגידו: "אבל זה רק בימי הולדת" אבל כמו שראיתן, פה זה בכל יום הולדת ויש הרבה ימי הולדת כך שיוצא להם הרבה להתקל בזה ולאכול. וזו הסיבה שלא מפריע לי לפסל משהו עם קלקר בפנים, כך שמלכתחילה זה לא אכיל. שוב, זו הדיעה האישית שלי!!!

net the jet

New member
אני די מסכימה, אמנם לא התנסתי עם

קלקר,( דרך אגב ראיתי בחנות של ג'יין אשר כל מיני צורות של קלקרים בכל מיני גדלים...קוראים לזה dummies ) בקיצור, שמתי לב, שאוכלים בעיקר את הדברים הקטנים מבצק סןכר ( פרחים, כוככבים, לבבות ) אבל למשל כשיש דמות, זה באמת כ"כ קשה ומתוק, שאף אחד לא נוגע בזה בסופו של דבר. אני שומרת חצאי דמויות\ראשים וכ"ן מכל מיני עוגות שהכנתי "למזכרת" וברור לי שבסופו של דבר ( סוף קרוב ) הכל יזרק ! אז מבחינתי אם יש עוגה טובה מקושטת עם קצת פרחים, משהו קטן, אז השאר באמת יכול להיות 'דמי'.

שושkה

New member
נטע, אם את שומרת את הראשים את יכולה

להשתמש בהם שוב לעוגה אחרת...

למעלה