התייעצות - סין

tamax

New member
התייעצות - סין

פירסמתי את ההודעה הזאת גם בפורום תרבות סין. אני נמצא כעת בתחילתו של התכנון לביקור השני שלי בסין. בביקור זה החלטתי להתמקד באזור הצפון מערבי - xinjiang. בכוונתי להגיע לעיר אורמוצ'י תחילה, השאלה היא האם כדאי ברכבת או בטיסה. האם משהו יודע מה הדרך העדיפה? מצד אחד אני מעדיף לחסוך זמן ולטוס את המרחק אך מצד שני אני מעוניין בלחסוך כסף כך שגם רכבת באה בחשבון. (בשום אופן לא אעבור את הדרך באוטבוס שינה).אז אם משהו יודע על זמן הנסיעה ומחירים אני אשמח. בנוסף אשמח לכל מידע על אזור זה בעיקר מאנשים שהיו שם. kogowa? תודה מראש, תמיר.

kogawa

New member
להגיע מהיכן?

שינג'יאנג נמצאת בחצי הדרך מישראל לביג'ינג כך שאם אין לך עניין להגיע למזרח מיותר לטוס לשם וחזרה. עדיף להגיע מאלמה-אטא בקזחסטן. ונקודה שניה היא שלהגיע למרכז אומר להפסיד את אחד הקצוות. מחוז אוטונומי שינג'אנג גודלו 3 פעמים צרפת או 80 פעם ישראל, והוא מקום מחיתו של העם הטורקמני האויגורים. הכתובות שם בקנג'י וגם בערבית כך שהכרת ערבית כתובה היא יתרון. זהו המקום המגוון ביותר בעולם מהרבה אספקטים - יש שם את שקע טורפן השני הכי נמוך בעולם, ואת פסגת k2 השניה בגבהה בעולם. לפחות 7 פסגות מעל 7500 מטר ומדבר המוות הטקלמקאן. זהו מחוז הגובל בשמונה מדינות, ויוצאים ממנו נהרות לאוקינוס ההודי וגם לאוקינוס הארקטי. מוקף ברכס הקון-לון וטיבט מדרום, קרקורום ופאמיר ממערב, והרי השמיים הטיאן-שן והרי אלטאי מצפון. יש בו את טורפן החמה ביותר בסין 50 מעלות בקייץ, ומקומות קפואים (כולל אותו טורפן בחורף -30 מעלות). שתי דרכים עקרוניות מקיפות את המדבר מדרום ומצפון מקאשגר לדון-חואנג שעל גבול גאנסו ודי פשע לא להגיע גם לשם. הדרך הדרומית מתוארת גם בספרו של מרקו-פולו ולא קלה לנסיעה ועוברת בירקנד וחוטאן, ודרך נוחה בהרבה מצפון העוברת מקאשגר דרך קוצ'ה וקורלה ואקסו לטורפן, ומשם צפונה לאורומצ'י והלאה, או דרך חאמי לדון-חואנג. בחלק הצפוני ישנם שדות הנפט והגז הגדולים בדרך לגבול רוסיה/מונגוליה/קזחסטן ולא ממליץ לוותר על שמורת חאנסה-חו. לגבי דרכי הגעה, תסלח לי תמיר, נראת לי שאלה שולית, אבל אם מביג'ינג אז טוס לדון-חואנג ותתחיל משם, או באוטובוס מאלמא-אטה (ואז תצטרך ויזה לקזחסטן) ממליץ לקרוא את ספרו של פלמינג על דרך המשי, את דרך המשי של צור שייזף, וגם את זה, לעיין בצברים על דרך המשי של דינה היימן על אחיה אלי שמת בשינג'יאנג, וגם לנבור באתר טריפי. באופן מפתיע למרות המרחק לבירה מוכל שם שעון בייג'ינג כך שבקשגר השמש זורחת שעתיים וחצי מאוחר יותר ממרבית סין ושוקעת בהתאם, ולכן בכל שאלה על שעה צריך לוודא האם מדובר בזמן מקומי או זמן רישמי (הפרש של שעתיים).

tamax

New member
תודה יובל על התשובה המפורטת

אבל אם אטוס לדונג-חואנג, אאלץ לחזור על המקומות פעמיים [לפחות לאורמוצ'י]. בכל מקרה אני ממש בדילמה כרגע בקשר למסלול עצמו, כי רציתי לבקר גם בטיבט. זה נראה לי יוצא מסלול ארוך מדי ומייגע ובנוסף גם יקר.

למעלה