התייעצות סופית

1wish

New member
התייעצות סופית

שלום לעוסקים במלאכה, התייעצתי כאן לפני כשבועיים בנוגע לרכישת נייד, וכנראה שאלך על Dell Latitude D530 15" 2.0Ghz 160GB. אז לפני שסוגרים עניין, האם אין הסתייגויות רציניות, או מחשב שעולה עליו בהרבה בסכום דומה? תודה רבה

kobi 23

New member
שלום לך

במחיר הזה בסדרה עיסקית אין מחשבים שעולים עליו. יש ,אבל הם מסדרות ביתיות או מסדרות ביניים ואני מבין שאתה מעוניין במחשב טוב ,עמיד וחזק יחסית

1wish

New member
למה בדיוק הכוונה בסדרה עסקית?

לא ברור לי מה המשמעות של זה.

יאיר B

New member
המחשבים הניידים מתחלקים לסדרות לפי היעוד

שלהם (כמו שהחברה תכננה): יש סדרות ביתיות, בדרך כלל הזולות יותר, תמורה טובה לכסף (יחס חומרה כסף הטוב ביותר), לא עמידים במיוחד, מסכים גדולים. סדרות עסקיות - נועדו לאנשי עסקים. מארזים עמידים, לרוב קלים, יקרים, החומרה פחות נועדה למולטימדיה. יש סדרות מולטימדיה - כרטיסי מסך מתקדמים, מעבדים חזקים, מסכים טובים, יקרים בדרך כלל. הלטיטיוד שייכת לסדרות העסקיות שבה תכננו את המארז כעמיד לנסיעות.

1wish

New member
תודה רבה על ההסבר המפורט

בהתחשב בעובדה שמדובר בסטודנט שמעונין לקחת איתו את המחשב ללימודים, היית הולך על הסדרה העסקית או הביתית (לאור העובדה שמדובר בתמורה הטובה ביותר לכסף כפי שכתבת)?

יאיר B

New member
הסדרה הביתית תתן את התמורה הטובה ביותר

לכסף, אבל לא לפורטביליות. הסדרה העסקית תהיה טובה יותר למי שמתנייד עם המכשיר הרבה. אם אתה סטודנט הייתי מציע את הסדרה העסקית (אם אתה צריך אופיס ואינטרנט, אין צורך בחומרה מתקדמתף כאשר לדעתי ההגנה על המכשיר תהיה יותר "שווה" מאשר חומרה חזקה יותר).

kobi 23

New member
מצטרף להמלצה על מחשב עיסקי

אגב , אפשר גם לשלב בין השנים אבל אז זה יהיה יקר יותר עם כרטיס שפחות טוב למשחקים. אבל את המשחקים עדיף להשאיר למחשב הנייח , הנייד (לדעתי) צריך להיות לעבודה

1wish

New member
תודה רבה, אז השתכנעתי

ללכת על הסדרה העסקית, ועוד שאלה אחרונה - כדי להיות בטוחה לפני קבלת החלטה (וסליחה שאני לרגע סוטה מנושא הdell): האם יש טעם לשקול לרכוש מחשב ThinkPad מקורי של IBM אפילו שהם ישנים יחסית? שמעתי שעדיין מוכרים אותם (או שאני טועה...). תודה רבה

יאיר B

New member
נדמה לי ש-T43 היה האחרון שבהם.

מחשב מצויין. מוכרים אותו עוד חדש? אם כן - זה יכול להיות יופי של פתרון לשימושי אופיס/אינטרנט וכדומה. הוא גם מגיע עם XP מן הסתם. אם מדובר על משומש - זה כבר סימפוניה אחרת (איזה שימוש הוא היה בעבר, מי השתמש בו? באיזה מצב הוא? יש אחריות עדיין עליו?)

kobi 23

New member
אתה בטוח יאיר ?

נראה לי שכבר מהT40 הייצור היה של לנובו

HaifaMan

New member
לא נכון

לי יש T42 והוא מתוצרת IBM וגם יצא לי לראות T43 מתוצרת IBM.

kobi 23

New member
לא בטוח

גם אם כתוב במדבקה למטה "IBM" זה לא אומר שלנובו לא ייצרו אותו. עוד לפני הרכישה שלהם הם ייצרו את המחשבים של יבמ. וכמו שלאחר הרכישה הם לאט לאט התחילו להוסיף ולהסיר את הלוגואים של לנובו ויבמ בהתאמה.כך במקרה הזה. למשל בהתחלה הם רק כתבו למטה "לנובו" ,לאחר מכן הוסיפו גם בתחתית המסך ולבסוף הם התחילו למחוק גם את הלוגו הידוע של IBM מהמארז ובמקומו פשוט כתבו את שם הדגם וTHINKPAD

יאיר B

New member
IBM סגרה את המפעל האחרון שלה בתחילת שנות

ה-90 (הוא היה במקסיקו, אני מחפש אסמכתה בתקווה שאמצע, אכתוב). מאז המחשבים יוצרו ע"י קבלנים (לנובו?). לא יודע מי. אבל התכנון ובקרת האיכות נשארו של IBM.

1wish

New member
תודה ו..

בעקבות המלצתך הצצתי בזאפ וראיתי שיש בדגם הזה מחשבים יקרים מאוד - למעלה מעשרת אלפים ש"ח (UC3G7IM 2.1GHz ו- UC3G4IM 1.86GHz), וזה ממש לא בא בחשבון מבחינת התקציב שלנו. עם זאת, יש הדגמים של ה- 1.73GHZ ו- 2.0GHz שהמחירים שלהם דומים למחיר של הדל, והם באים בחשבון, נשאלות השאלות הבאות: 1) מה מבין השניים מסדרת T43 עדיף, אם בכלל? (סליחה על הבורות..) 2) האם המועדף מבינהם טוב יותר מהמחשב של דל? בהתחשב בעובדה שאין לו למשל core 2 duo, ובטח עוד דברים שלא אדע לשים אליהם לב? כמו אולי למשל יתרונות העמידות של הסדרה העסקית של דל? 3) ואם כבר IBM האם כדאי לשקול כם את הדגמים R51 ו- T61, או שהמועדף מבין השניים של ה- T43 (שאלה 1) עולה על שניהם? כל-כך הרבה תודות.....

1wish

New member
מקפיצה ../images/Emo13.gif

נדמה לי שהשאלות שלי הלכו לאיבוד בשרשור... תודה רבה.

kobi 23

New member
סליחה , אני רואה שפספתי את זה

1)לדעתי עזבי אותך מהIBM , הוא מיושן יחסית ואני בספק אם תמצאי אחד במצב חדש ולא משומש או מחודש או תצוגה. 2)הייתרון של הIBM הוא בחוזק ואולי גם באמינות קצת 3)תשכחי מה R , הדל שכתבת בהתחלה עולה עליו בכל דבר. הT מאוד יקר

bar666xp

New member
Precision כרגיל נשכח ../images/Emo8.gif

Precision תחנות עבודה ניידות יהיה ההגדרה הכי טובה לא? לדוגמה עם מעבדי T8### לדוגמה וBUS של 800MHZ.... אגב אאל"ט הM6300 אפילו מציע 8G RAM... אבל זה מחשב עם מסך 17" אאל"ט... מצד שלישי מעבד X9000 אפשרי בו בקיצור הם +- בנויים לתוכנות הCAD +... אאל"ט ה2 האחרים בסידרה אפשרי עד 4G RAM. בכל מקרה סידרת הPrecision היא ממש רק למי שחייב נייד שהוא גם המחשב הראשי/היחידי

1wish

New member
לא נעים לי...אבל

לא הבנתי כלום... בכל מקרה הצצתי בזאפ וראיתי שמחשבי Precision מעבר לתקציב שלי (עד 6,500 ש"ח)... תודה בכל מקרה, אשמח לתגובות להודעה הקודמת שלי, ומה זה בכלל אאל"ט?

למעלה