התייעצות נוספת

לולה73

New member
התייעצות נוספת

יש לי ילדה מתוקה בת 3. האב רוצה שהיא תישן אצלו פעמיים בשבוע בנוסף לסופשבוע פעם בשבועיים. האם גם לכם יש הסדר כזה? נשמע לי מבלבל לגמרי לילדה. גיל כל כך רך.... מאז הפרידה היא רק איתי, הוא מוציא אותה מהגן פעמיים בשבוע מבלה איתה כמה שעות ואז מחזיר אותה. זה נראה לי יותר הגיוני .בנוסף יש גם את השבת... מה אצלכם?

עף1

New member
מהודעתך זו ומהודעתך הקודמת -

מזוית הראי שלי, נראה שאתם בשלב של בדיקת הכוח של שניכם. סוג של כיפוף ידיים שכזה. בדיקה של גישור , או לקראת תביעה. אם נצא מתוך נקודת הנחה שאת לא מעוניינת במלחמה - מה איכפת לך שהוא "רוצה שהיא תישן אצלו פעמיים בשבוע" . אם יישמר ההסדר לאורך זמן - לא יבלבל את הילדה , נהפוך הוא. בהנחה, בהנחה, שהוא אב טוב, מסוגל לטפל בה, אוהב אותה, הקשר ביניהם תקין, טוב לה איתו..... מה הבעיה? מה אני רוצה לאמר - לדעתי את צריכה לאפשר. רק מה, אם, אם, מניעיו אינם כשירים, ז"א הוא רוצה לקחת אותה פעמיים בשבוע ללינה, רק כדי לנגח אותך, להראות לך, לפגוע בך, ללחוץ עלייך, וממניעים שאינם ממין העניין - מהר מאוד זה יתגלה, והוא גם יגלה מהר מאוד שזה לא כ"כ פשוט. אולי כחלק מההתדיינות ביניכם , את יכולה לתת תקופת נסיון עם מעקב, ולוחות זמנים, ליווי של ביהמ"ש ופקידת הסעד.... ונראה... ימים יגידו. גם כשנפרדים, והילדה עוברת למשמורתך, האב ממשיך להיות אב. הילדה לא מתגרשת ממנו. כדאי לך, לטובתך, ולטובת הילדה, לאפשר קשר תקין ביניהם ככל הניתן. סוג של דעה אישית שכזו.

ממש לא יבלבל לדעתי

הילדה מאוד תשמח לבלות איתו עוד שעות, זה אבא שלה
הילדים שלי היו מאוד שמחים אם הם היו נשארים לישון אצל אבא שלהם באמצע השבוע. השבוע הוא הבטיח להם (בואו נחזיק אצבעות שהוא גם יקיים) שהם ישנו אצלו פעם אחת באמצע השבוע. אני אפילו התנדבתי להגיע מוקדם ולקחת אותם לגן כדי להקל עליו. הילדים לא מפסיקים לדבר על זה בהתרגשות.

magic40

New member
גיל רך ומדהים

אצלנו היא קובעת הוא מוציא אותה מהגן ואם מתחשק לה לישון אצל אבא אז שואלת וכמובן מקבלת תשובה חיובית אלא אם כן אני משתגעת כי היא ישנה שם יותר מ3 פעמים באותו שבוע ראי את רצון האב כיתרון להתפתח ,להתרווח ולעשות דברים שאת לא יכולה לעשות כשהיא איתך תראי לה שזה בסדר מבחינתך והיא תהיה מאושרת!

אייבורי

New member
סביר לגמרי

הסדרי ראיה סטנדטיים 2 פעמים בשבוע ישנות אצלו וכל סופשבוע שני. אני לא חושב שזה יבלבל את הילדה, ילד צריך קביעות וידע מתי קורה מה. אם הילד ידע שבכל יום שני ורביעי הוא אצל אבא הוא מתרגל לעניין בקלות. חשוב לשמור על יציבות בנושא. התפיסה שלך שאמא רק היא יכולה לטפל טוב בילד שגויה ביסודה לטעמי.

לולה73

New member
אני יודעת כמה זה חשוב לילדה

והוא אבא טוב אני לא מנסה ל"שלוט" בקשר הזה. אני רק חוששת שזה אולי יבלבל אותה. אני לפני מעבר דירה,ויהיה גם גן חדש שנה הבאה, יותר מידי התרחשויות בתקופה קצרה. אני שמחה לשמוע על תגובות כאלה, שמחה לשמוע שזה בסדר גמור אצל אחרים.

אייבורי

New member
אז תדברי איתה

ילדים בגיל הזה מבינים היטב את מסבירה לה שבימים X ו Y היא ישנה אצל אבא את אומרת לה "היום אבא לוקח אותך מהגן" "מחר את ישנה אצל אבא" חשוב רק לדבר עם הגרוש ולהגיע להסכמה שיודע בזמן אם יש שינוי כדי לא ליצור עוגמת נפש לילדה. בהצלחה במעבר דירה ובמעבר גן

אולי דווקא אם תכניסי אותה לשגרה של פעמיים

בשבוע אצל אבא באמצע שבוע ופעם בשבועיים סופ"ש- זו תהיה השגרה שתעזור לה להתגבר על השינויים הקרבים... חשבי על זה כך.

לולה73

New member
דבר נוסף שאני חוששת ממנו

אך אין לי שליטה עליו, זה האם הוא יתמיד לאורך זמן באמת לקחת אותה. מה יקרה אם הוא לא יוכל תקופה מה אז היא תרגיש? אבל אלו ספקולציות לא רלוונטיות, צריך לתת אשראי לאנשים, לא בטוח שהם יאכזבו.

תראי, את יכולה תמיד לחשוש, ואת יכולה לנסות.

ברור לי שזה מפחיד לנסות על הגב של הבת שלך, אבל הוא גם אבא שלה, ולמרות שקשה לך לסמוך עליו (מן הסתם בצורה שהוא גורר אותך בתהליך הגרושים), לדעתי כן שווה לנסות את זה ולתת לילדה יותר זמן עם אבא שלה- כי לא משנה כמה הוא לא פייר איתך, זה לא אמור להיות על חשבון הילדה שלכם.

לולה73

New member
כנראה שזה מה שיקרה

פשוט רציתי לדעת האם זה הסדר מקובל גם אצל אחרים. ואני רואה שכן

זה בהחלט הסדר מקובל

ולגבייך, למרות שלפעמים זה לא קל, אל תראי שחורות בכל מהלך עתידי שאבי בתך מעוניין לעשות. תנסי תמיד להסתכל על חצי הכוס המלאה - זה עשוי לעזור.

קבלי זאת בטוב..

אם את אומרת שהוא אבא טוב, קבלי זאת בברכה שהוא רוצה להקדיש לה מזמנו.. זה חשוב לקשר שבינהם, הרי לא משנה מה קרה בינכם הוא תמיד יהיה אבא שלה.. יהיה בסדר ברגע שזה יהיה קבוע ומסודר היא תתרגל וזה רק יעשה לה טוב, הלוואי והגרוש שלי גם היה חושב ככה.. בהצלחה מגיע לך גם זמן לעצמך

למעלה