התייעצות מתכונים

• פותח הנושא le ad
  • פורסם בתאריך

le ad

New member
התייעצות מתכונים

יש לי כמה מצרכים שאני מחפשת להם מתכונים טבעוניים - כמובן לא כולם באותו מתכון. פרט לבקשה למתכונים טבעוניים, ללא מוצרים מהחי, אין מגבלה של סוג מזון כמו שימוש בגלוטן.

המצרכים הם:
קמח אורז
קמח חומוס - אני יודעת שאפשר לעשות חביתת חומוס, אבל מה עוד?
חומץ בלסמי
ערמונים קלופים בשקית - כל שקית בערך 100 ג'
קמח טפיוקה - פעם הוספתי אותו לתערובת פלאפל לחברה רגישה לגלוטן ויצא טוב. מה עוד אפשר לעשות איתו?
מי קוקוס
תבלין ינסון טחון
"גבינת" קרים סוי בטעם שום שמיר - לא אהבתי את המרקם והטעם ואני רוצה לנצל את המוצר באופן שיטשטש את המרקם והטעם הנוכחיים. אולי להוסיף לפשטידה?
שעועית אזוקי
עדשים שחורות
שעועית שחורה

זהו לבינתיים.
בטח בהמשך אני אוסיף עוד מרכיבים חדשים להם ארצה למצוא מתכונים מנוסים ובדוקים.
תודה

ladybug6

New member
ערמונים

אחד הדברים האהובים עלי..
יש מלא דברים שאפשר לעשות איתו, החל מעוגות ועד סלטים ומוקפצים ומאפים.
אחד האהובים עלי זה להוסיף אותו לפסטה/נודלס מוקפצים עם בצל וקשיו (וטופו אם רוצים) ברוטב אסייתי מתקתק.
הנה המתכון:
http://tivonim.wordpress.com/2012/07/13/פסטה-עם-טופו-ערמונים-וקשיו/

חומץ בלסמי מצוין לתיבול סלטים, למשל עגבניות שרי וצונברים עם בלסמי, שמן, קצת לימון ומלח. או ויניגרט עם בלסמי (וחרדל וסילאן). אני גם עושה פלפלים קלויים עם בלסמי, שום וסוכר חום. רק צריך תמיד להשתמש בו בזהירות כי הוא משתלט והטעם שלו מאוד חזק וצורב בגרון אם הוא לא מאוזן (כמו כל חומץ).

מי קוקוס - הכוונה לחלב קוקוס? אפשר לעשות ממנו המון דברים, החל מתיבול של מוקפצים אסייתים ועד לקינוחים כמו טפיוקה, מלבי (מחר אני מתכוונת להכין מלבי באמת)

עדשים שחורות - אני דוחפת אותן לכל מקום בערך.. מג'דרה מעדשים ואורז או עדשים ובורגול גס, בתוך תערובות למילוי ירקות, בקציצות ירק, בכל מני תבשילי דגנים למניהם. פעם הכנתי עלי פילו ממולאים פטריות, טופו מפורר ועדשים. או מוקפץ של טופו, שעועית ירוקה, קישואים ועדשים שחורות.

merav999

New member
בדיוק באתי להמליץ לה על המנה עם הערמונים שלך

את יודעת, אמא שלי לקחה לעבודה לארוחת צהריים וחשבו שהיא הזמינה את זה ממסעדה

le ad

New member
תודה

לגבי המי קוקוס - ככה כתוב על הקופסה, אז אני לא יודעת אם זה חלב קוקוס. מה שבטוח זה כנראה לא קרם קוקוס או חמאת קוקוס.

מוסיפה לרשימה פטריות שטאקי יבשות - ראיתי בחנות התבלינים, אבל עדיין לא קניתי. וכן קמח טף - שגם עוד לא קניתי.

SleeplessBeauty

New member
הכנתי משהו בסגנון המתכון שלך

ויצא מעולה! תודה על הרעיון והמתכון!!!

לא מתכונים - אבל הצעות למאכלים

קמח אורז - אפשר להכין ממנו דפי אורז, דפים למילוי דים סאם, אטריות, כתחליף לחלק מקמח לבן במתכונים שגרתיים
קמח חומוס - אני יודעת שאפשר לעשות חביתת חומוס, אבל מה עוד? - למעשה, להכניס אותו לכל מאכל שהוא במקום קמח רגיל. הוא נחשב לבריא יותר. אך גם יקר יותר. אני משתמשת בו למאכלים הודים, אני משתמשת בו לבורגרים של ירקות. צריך לקחת בחשבון שהוא כבד יותר.
חומץ בלסמי - לתיבול סלט ירקות שגרתי, לתיבול אנטיפסטי - הולך מצוין עם בטטה, כרובית, פלפלים, אפשרי לבצל ובכלל לתיבול למשל של תערובת ירקות שורש בתנור - רובם אוהבים את הבלסמי. משמש לתיבול מרינדה לטופו למשל.
ערמונים קלופים בשקית - כל שקית בערך 100 ג' - שוב אני מעדיפה ערמונים בצורתם הטבעית. כן קצת עבודה, אבל ההבדל בטעם... שמיים וארץ. בכל מקרה, אפשר להכין אותם בתנור עם מגוון של ירקות שורש נוספים. מרק ערמונים עם חלב קוקוס. או מרק ערמונים עם בטטה. אפשר להוסיף אותם למוקפצים. תתייחסי אליהם כאל ירק שורש, וכל מה שאת יכולה לעשות עם בטטה/תפ"א את יכולה לעשות איתם. רק לזכור שיש להם טעם עדין יותר שצריך לעזור לו לצאת, והשם דורשים טיפול עדין יותר מירקות השורש האחרים. מומלצת מאוד בהקשר זה גם דלעת הערמונים.
קמח טפיוקה - פעם הוספתי אותו לתערובת פלאפל לחברה רגישה לגלוטן ויצא טוב. מה עוד אפשר לעשות איתו? - שוב, זה קמח, עקרונית אפשר להכין ממנו קינוחים, לחמים/לחמניות, הוא משמש תחליף לקמח רגיל לחולי צליאק
מי קוקוס - כוונתך לנוזל שמגיע כמי/חלב קוקוס בפחית שימורים? משמש תחליף לחלב רגיל למגוון רחב של קינוחים. ניתן להוספה למרקים, תבשילים. הולך מעולה עם הניחוחות האוריינטלים.
תבלין ינסון טחון - התכוונת לאניס טחון? אני אישית מעדיפה להשתמש בפרחים המיובשים עצמם, מה שנקרא - כוכבי אניס. הבדל עצום בטעם בארומה ובעדינות בינם לבין הטחון. אני מוסיפה למגוון תבשילים פרח אניס אחד חמדמוד שעומד לו שם בסיר ומפזר ארומה שמשגעת את כולם. למשל, זה להיט בקוסקוס, במרקים שונים, בתבשילים באוריינטציית המזרח הרחוק, אפשר להוסיף טחון או זרעים ללחמניות/לחם.
"גבינת" קרים סוי בטעם שום שמיר - לא אהבתי את המרקם והטעם ואני רוצה לנצל את המוצר באופן שיטשטש את המרקם והטעם הנוכחיים. אולי להוסיף לפשטידה? - לגמרי
שעועית אזוקי- כל מה שעושים עם שעועית מש. להנביט ולאכול חי. מרק. להוסיף לתבשילים. כבסיס לבורגרים. מילוי למאפים. להוסיף כחומר מדביק לפשטידות.
עדשים שחורות - להנביט בקלילות ולאכול חי. סוד הקסם לבשל כמו שצריך ואז מגוון של סלטים קרים על בסיסה. בורגרים של עדשים שחורות עם קינואה /עם גזר/ עם תירס. מרק.
שעועית שחורה - פריחולס מקסיקני, עם תירס כתבשיל, בצ'ולנט, כממרח, כמילוי לאמפנדס, במרק עם מגוון שעועיות אחרות, בתבשילים

le ad

New member
תודה לך,

איך עושים דפי אורז למילוי?
מצאתי רק מתכוני מילוי

לא את הכל אני מכירה, אבל כמה רעיונות

קמח חומוס - כל דבר שאת רוצה להדביק, במקום ביצה. לביבות, פשטידות... לא ניסיתי לעבוד איתו עם מתוקים (עוגות).

מי קוקוס - בהנחה שמדובר על חלב קוקוס, אפשר להכין איתו מוקפצים מסוגים שונים (למשל - נודלס עם רוטב של חלב קוקוס וחמאת בוטנים או עם חלב קוקוס וקארי)
אפשר להשתמש בזה כבסיס לגלידה טבעונית (לטחון עם בננה, קקאו, סילאן או ממתיק אחר ולהקפיא)
אפשר להכין טפיוקה (אחד הקינוחים האהובים אצלנו)

עדשים שחורות - לבשל או להנביט ולהוסיף לסלט ירקות, או להכין איתן מג'דרה, או קציצות,
שעועית שחורה - להכין רוטב "בולונז", המבורגרים

למעלה