התייעצות מהירה

כרמית מ.

New member
התייעצות מהירה

היום בצהרים יש לנו תור לרופא הילדים עם בננו (כמעט בן 4). הנושאים על הפרק הם הגדילה שלו (350 ג' בשמונה ח'...) ובעיה שיש לו בפין כתוצאה מהברית (פעם ראשונה שהנושא עולה בפני הילד באופן מפורש. יתכן והוא קלט דיבורים בנושא). האם בגיל הזה, כבר כדאי להסביר את הבעיה לרופא קודם כל ללא נוכחות הילד, ורק אחר כך שהילד יכנס לבדיקה, או שעדיף לעשות הכל גלוי (החשש שלי הוא מיצירת תסביך/סיבוך במקום לא קיים - גם בנושא הפין וגם בנושא הגדילה)? דעות יתקבלו בברכה...

עירית ל

New member
לדעתי ללא נוכחותו קודם

החשש מתסביך ואובדן הביטחון העצמי הוא עצום. אני מכירה ילד בן כמעט 10 שהפין שלו פצפון וההורים שלו נזהרים מאוד מאוד מלהגיד משהו בנושא. עד כה עבר חלק, גם במחנה קיץ, תודה לאל. אם הוא היה מפתח איזה שהן רגישיות בנושא, מן הסתם הוא היה בכלל נמנע מהמחנה ונלחץ בכל מיני סיטואציות חברתיות.

שירי77

New member
לדעתי כדאי קודם בלי הילד

גיל 4 זה כבר ילד גדול. לא מדובר בסודות, הכל גלוי, אבל כדי שלא תצטרכי לבחור כל מילה בקפידה בזמן שאת מדבר עם הרופא וחושבת כל הזמן מה חושב על הזה הבן שלך, עדיף קודם להסביר לרופא ביחה בין מבוגרים ואח"כ לצרף את הילד ולהסביר לו ביחד מה אתם חושבים. בעיקרון בעיות רפואיות הן לא מקום להתייעצות עם הילד (לדעתי). זה לא חשוב מה דעתו. אם הרופא חושב שצריך לעשות ניתוח אז הרי לא תשאלו את הילד אם זה נראה לו או לא. לכן לדעתי עדיף להציג מול הילד דעה אחת ממוקדת ולא בליל של מחשבות שלא יובילו אותו לשום מקום. כיוון שאתם זקוקים לרופא כדי להגיע לדעה, לעמדה שלכם- עדיף קודם לבד. כמובן שזו רק דעתי האישית והלא מקצועית... שירי

לאה_מ

New member
גם לדעתי עדיף קודם לבד

אם כי אין ספק שהוא קלט דיבורים בנושא, שהוא מרגיש שאתם מודאגים, ולכן צריך לשתף אותו בהתלבטות ובמסקנות. כלומר, כן הייתי משתפת אותו, אבל אני חושבת שכדאי לאפשר שיחה שלכם עם הרופא באווירה שלא תגרום לכם לחשוש כל הזמן שמא אתם פוגעים בילד. אז קודם שיחה נפרדת ואחר כך (לא משנה מה המסקנה של הרופא) - במשותף.

למעלה