התייעצות מגורים

• פותח הנושא rain7
  • פורסם בתאריך

rain7

New member
התייעצות מגורים

בוקר טוב

אנחנו גרים בקומה שניה ללא מעלית מתוך מחשבה שבקרוב יוולד לנו תינוק אחד. הופתענו לגלות שיש לנו תאומים ועכשיו אני מתחילה להתאים את הסביבה שלנו. ״לתכנן מסלול מחדש״ ככה הוא קורא לזה. אני חושבת שזה יהיה סיוט לרדת במדרגות עם שניים (ולקשור למטה עגלה יקרה), בן זוגי מתעקש שאין בעיה ושזה סתם פינוק לעבור עכשיו. מה דעתכן? מניסיונכן כמובן.

taltal153

New member
מעבר דירה

בוקר טוב,
מנסיוני שהיה בבניין עם מעלית וקומה 4,
השאלה היא כמובן מה האמצעים שלכם ומה ידרוש ממכם עכשיו לעבור דירה,
כמובן שאפשר להסתדר, אני הייתי יורדת לרכב ללא עגלה, אחת בסלקל ואחת על הידיים (יש כאלה שאומרות, אחד במנשא ואחד על הידיים/סלקל)
אפשר גם לרדת עם עגלה 2 קומות ברגל (לקנות עגלה מסיבית ומתאימה)
בקיצור, הכל אפשרי וברור שנוח יותר עם מעלית. גם כמה את צריכה לצאת מהבית לבד (למשל אם יש ילדים גדולים שצריך להכניס/להוציא ממסגרות?)
בהצלחה!

rain7

New member
לשים את העגלה באוטו פחות מתאים

גרים בתל אביב בצפון הישן ויש פה חניה ביחס לתל אביב אבל לא תמיד קרובה מתחת לבית.
אין לי ילדים גדולים ואני מתכננת לצאת איתם כל יום לטייל ואהיה איתם לבד... באמת זה לא כבד בטירוף לרדת עם העגלה יחד איתם שתי קומות? לא שקלתי את האופציה הזו בכלל...

taltal153

New member
התכוונתי שהעגלה תהיה נעולה למטה

לא בהכרח באוטו.
לא כבד בטירוף לרדת עם העגלה. לעלות יכול להיות קשה יותר. שוב - תלוי בעגלה.
ללכת לטיול זה לא כמו שצריך להוציא ילדים פעמיים ביום בשעות ספיציפיות, את יכולה לרדת בנחת מתי שנוח לך.
ברור שנוח יותר עם מעלית אבל זה אפשרי גם בלי, יש פה בנות שהיו בלי מעלית, אולי הן יענו וירגיעו אותך יותר.
אל תשכחי שלעבור דירה בהריון תאומים... מממ.... לא נשמע כיף כל כך...

לדעתי רצוי בית עם מעלית

אנחנו גרים בקומה 3 עם מעלית. רוב היום אני לבד עם התאומות, מה שמציל אותי זה לצאת איתם לטייל בחוץ עם העגלה, כשיש מזג אוויר טוב. בלי מעלית לא הייתי יכולה לצאת בכלל מהבית. לדעתי כדאי לעבור דירה אם יש אפשרות.

גינגית29

New member
אנחנו עברנו

ממספר שיקולים:
1. הדירה היתה קטנה מכדי להכיל 2 ילדודס (בעיקר את הדברים שבאים איתם)
2. קומה 3 בלי מעלית...ועתיד מעורפל לגבי תמ״א מתקרבת בבניין- כאילו שצריך עוד סיבות לא לישון
עם זאת-
בדירה החדשה והגדולה המעלית לא יכולה להכיל עגלת תאומים מכל סוג שהוא, אז עדיין יש לי קומה אחת ו2 ילדות להעלות אותה. אנסה את שיטת המנשא והידיים.
ולעבור דירה בחודש שישי זה לא כיף. בלשון המעטה. זמן האריזה והפריקה השתווה לזמן המנוחה בין לבין, ונעזרנו המון בהורים לסידורים בין הדירות. עם זאת- אפשרי לגמריי.

בשורה התחתונה- אם זה רק סיפור הקומה לא הייתי הולכת לרבנות, אם זה מגוון שיקולים- אז לא להתמהמהה כדי לא להגיע להריון מתקדם וכבד כשכבר צריך להוביל אותך כחלק מהריהוט.

בהצלחה!!

זה אפשרי
אבל ברור שהרבה יותר נוח עם מעלית. אין ספק בכלל.
אנחנו גרים בקומה 2 בלי מעלית. לרדת עם הסלקלים היה לי קשה ולכן השארנו אותם קבוע באוטו וגם את העגלה. אני הייתי יורדת עם ילד אחד במנשא וילד שני בידיים וכמובן תיק ענק על הגב...
זה לא אידיאלי. היו פעמים שויתרתי על היציאה בגלל זה, וחיכיתי שבעלי יגיע מהעבודה כדי שנצא ביחד.
זה בעיקר בעייתי כשהם קצת יותר גדולים ויותר כבדים ולאו דווקא בהתחלה כשהם עדיין קטנטנים...
לעלות ולרדת עם העגלה זה אפשרי, לי זה היה לא נוח, וגם קחי בחשבון שלעגלה עצמה יש משקל. תוסיפי לזה את משקלם של הקטנטנים, והתיק... - לי היה יותר קל מנשא+ידיים.

biggreentree

New member
היי ריין, אנחנו גרים בקומה שלישית ללא מעלית.

אמנם עדיין בחודש חמישי אבל היינו בדילמה שלכם וממש לא מזמן נפלה ההחלטה לא לעבור (לפחות בנתיים).
חיפשנו וראינו הרבה דירות בטווח המחירים הנח לנו והמשותף לכולן היה הגודל הקטנטן (85 מטר מרובע במקרה הטוב).
הדירה בה אנחנו חיים היא מהבניינים הישנים והיא מאוד גדולה ומרווחת, אז החלטנו שלעבור דירה אפשר בכל שלב, אבל אנחנו מעדיפים לנסות קודם.
את העגלה נשאיר באוטו ונאמץ את שיטת האחד במנשא (או אם קיים מנשא לתאומים) והשני ביד +תיק.
ביחד עם זאת החלטנו לרכוש לדירה מעין עריסת תאומים של גרקו (אם ככה קוראים להם) ניידת שיהיה אפשר להסתובב גם בדירה ולהרדים.
ואת הכסף שהיה אמור ללכת על שכר הדירה הגבוה יותר להשקיע בכמה ימי מטפלת+ מנקה.
אבל אני מסכימה עם מה שאמרו מעלי- אם יש עוד ילדים אז אין ספק שכדאי יהיה לעבור לדירה בה היציאה קלה יותר.

לגבי העריסת תאומים של גרקו

בזמנו לא היה אותה בארץ ואנחנו עשינו ייבוא אישי והתאכזנו קשות.
בין שתי העריסות נוצר שיפוע והתאומים היו בעצם ישנים בשיפוע תוך שהם מחליקים לאמצע.
אחרי שתי לילות ויתרנו ובעצם חודש אחד ישנו באמבטיות של העגלה ואז פשוט העברנו אותם לחדר שלהם למיטות תינוק.
אצלנו בחדר לא נכנסו לא העגלת תאומים ולא שתי עריסות נפרדות בעצם רק אותה עריסת תאומים כן נכנסה ולא הייתה ממש שימושית.
בפועל היא שימשה כמיטה אצל אמא שלי כשהלכנו לארוחות שישי בלי החלק העליון כלומר זה היה בעצם לול קמפינג מאוד גדול וזהו.

iron lung

New member
אנחנו עברנו מקומה שלישית (על עמודים!!) ללא מעלית

לקומת קרקע - ממש עכשיו, כשהבנים הגיעו לגיל תשעה חודשים. כשבישרנו לכולם על ההריון הכפול הופעל עליי לחץ מאסיבי לעבור ואני התעקשתי להשאר, כי גרנו בדירה מהממת ביופיה עם נוף מעלף בשכירות מצחיקה. אבל ככל שהבנים גדלו, כך נהיה קשה יותר לצאת מהבית ומצאתי את עצמי מוותרת על יציאה לטיולים לעיתים קרובות. מכיוון שזה ככ חשוב להם ולשפיותי לצאת מהבית לפחות פעם ביום (בשעות האור, לפני שאבא חוזר), נפלה ההחלטה לעבור. אין מה להשוות כמובן, ההבדל בנוחות הוא עצום בעיני.
ברור שמדובר בהשקעה כלכלית רצינית ביותר. אם זה היה בא על חשבון עזרה של מטפלת ועזרה של מנקה פעם בשבוע, כנראה שלא הייתי עושה את הבחירה הזו - לגור עם תאומים בקומה שניה או שלישית ללא מעלית זה בהחלט אפשרי, אבל ממש לא קל. לטפל בתאומים בלי עזרה זה הרבה הרבה יותר לא קל. דבר נוסף: אם קומה נמוכה או מעלית בא על חשבון גודל הדירה, גם לא בטוח שהייתי עוברת. ברגע שהם מתחילים לזחול כדאי שיהיה בבית כמה שיותר מרחב - בסהכ הם נמצאים בתוכו רוב הזמן.

tamar19721

New member
גרה בקומה 3 בלי מעלית

אני גרה בקומה שלישית בלי מעלית, ורוב הזמן נמצאת איתם לבד.
שטויות, מתרגלים.
הייתי משאירה את העגלה למטה ויורדת / עולה עם שניהם על הידיים והתיק על הגב, זה ממש אפשרי.
אחר כך זה כבר הפך לחוויה כשהם תרגלו עלייה וירידה בעצמם.
נשמע לי מסובך לעבור דירה וממש לא מצדיק בשביל זה.

למעלה