התייעצות מאתגרת

michalgad1

New member
התייעצות מאתגרת

טסים לסופשבוע הבא. אין מאיפה להזמין אוכל.אין תנור לחמם אוכל וכנראה שיהיה רק מקרר מיני בחדר. איזה אוכל יכולה להביא איתי לשבת שיחזיק מעמד ויהיה אכיל בנסיבות כאלו? אשמח לתובנות. תודה.

יש לך כירה חשמלית ופלנצ׳ה? השילוב של השתיים

יכול להיות פלטה קטנה, קלה יחסית ואפקטיבית.

shira1960

Active member
כירה חשמלית בחדר של מלון? בדרך כלל זה אסור -

אלא אם מדובר על חדר עם מטבח (כמו time share( וזה גם יכול להיות מסוכן.

בקיץ אני אוכלת בשבת רק אוכל קר, מסורת מבית הורי שאמנם לא

שמרו שבת אבל אמי ע"ה רצתה לנוח בשבת כמו שאר בני הבית.
אף אחד לא מאלץ אותי לכך אלא כך נעים לי וכך טעים לי.
שוקיים בתנור מצופות בפירורי לחם ובשומשום, עוף שלם במלח, קציצות מטוגנות, שניצל, פרוסות צלי בקר (אפשר בריסקט פרוס דק דק),
פרוסות לשון, גפילטע פיש, סלמון בתנור או במיקרו, סלט תפוחי אדמה, סלט עדשים, סלט בטטה, חומוס, סלט קוסקוס, ירקות חתוכים וכל דבר
אחר שעולה בדעתך ושאפשר לאכול קר.

yela

New member
תלוי מה סדר העדיפויות שלך בחיים... חופשה או אוכל?

תלוי כמה שעות טיסה ומה המגבלות של העברת מזון בטיסות הפנימיות... אם שולחים מזון במזוודה במטען או שהכל בתיק-יד.

אני לא הייתי מתעסקת בכלל עם אוכל בחופשה קצרה כזו...

לוקחים מהבית:
ביצים קשות לסלט ביצים וסלט טונה אם רוצים
פסטרמות בוואקום
תבלינים: מלחיה, פלפליה, חרדל/מיונז או ממרח שאוהבים
קונים במקום עצמו: פירות וירקות, לא לשכוח בצל ולימון לתיבול סלטים.
לוקחים מהבית שמן זית בצנצנת קטנה עטופה היטב.
קונים שם כלים חד"פ כולל קערות לסלטים.
מביאים מהבית חלות קטנות ולחם פרוס או פיתות.
מביאים עוגות וממתקים וחטיפים אם אוהבים.

מכינים סלטי ירקות פשוטים.
סלט טונה לפני ארוחת שישי (מכינה תמיד כשאנו במלון. 2 דקות.)
סלט ביצים לשבת. עם סכין ומזלג רגיל שמביאים מבית. (לוקחת תמיד סכין וקולפן)
אפשר לקנות קופסא חומוס מוכן
טחינה אם רוצים

אני עושה שבתות כאלה בקיץ גם בבית...

חשבתי שחופשה זה אומר גם חופשה לאישה שלא תגיע לשבת בעלפון אחרי שעבדה להכין שבת. בילוי נעים!

shira1960

Active member
האם יש סופרמרקט קרוב? האם יש שם קהילה יהודית? מיקרוגל?

אם יש קהילה יהודית במרחק הליכה, הייתי בודקת איתם.

אם יש סופר קרוב, הייתי קונה משם ירקות טריים, פירות טריים, דברי חלב, טונה, לפעמים אפשר למצוא פסטרמות כשרות, עוברת למדור ה"יהודי" וקונה גפילטע פיש ואולי מרק אם יש. אם יש ערכת קפה בחדר, או מיקרוגל, אפשר לחמם מים ולהכין את המרק ולעטוף עם שמיכה עד שמתיישבים לאכול. אפשר גם להכין אורז במיקרו ולהוסיף לזה ירקות. אם יש מיקרו אפשר לקנות פיש סטיקס או שניצל טבעוני ולאכול את זהת

אם לא זה ולא זה - להביא מהבית פירות, ירקות, טונה, פסטרמות (אישית הייתי מקפיאה מראש ואורזת עם קרח), לחמניות, חומוס, קופסאות שימורים, עוגות ועוגיות והרבה חטיפים. אף אחד לא ימות מזה שאוכלים אוכל של מחנה קיץ - ואולי אפילו יהנו מזה. תראי - אפשר למשל לקנות מנגל חד"פ, לחפש בסופר המקומי דג כשר, למשל, או לפעמים אפילו אפשר למצוא בשר או עוף כשרים ולהכין את זה באיזה פארק מקומי - אבל ככה את באמת רוצה לבלות חופשה? אני למדתי בדרך הקשה שעדיף לאכול לחמניה עם טונה או חומוס וסלט משקית וירקות משימורים והרבה entemans או dunkins ולא לבלות את החופשה בניסיון "לבשל" בחדר של מלון.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מצטרפת להצעות לביצים קשות, טונה וכיו"ב, כדי לנצל את הזמן

לחופש ולא להתעסקות עם אוכל.

למעלה