התייעצות: לימודים

BravoMan

Active member
אי אפשר להתפרץ לשיחה בפורום

בשביל זה הוא פורום ואני אישית מקבל את תגובתך בברכה.
&nbsp
עם זאת, יש לי כמה שאלות.
&nbsp
בסעיף 1:
א) למה אתה מתכוון com.?
האם לזה:
https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms694363(v=vs.85).aspx
&nbsp
אם כן, אז אין נקודה בשם, וגם מדובר בטכנולוגיה שהחברה עצמה הרגה אאל"ט כבר לפני כמה שנים.
האם פספסתי משהו?
&nbsp
ב) מה הקשר בין Excel ו-Access ל-NET.?
(ואני מניח שב-NET. אתה מתכוון ל-NET Framework.)
&nbsp
ג) מה זו "מערכת תוכנה של מיקרוסופט שתומכת ב-ב"אקסל","אקסס" וכו"?
האם התכוונת ללימוד Windows? באיזו רמה?

EyesToSee

New member
הידע שלי במוצרי מיקרוסופט קצת מיושן, אבל פיתחתי ...

• בעבר מערכות תומכות לקוח דומות אשר קישרו אקסל,אקסס, וכדומיהם.
  • כל הנושאים הללו נכנסים תחת המעטפת של מחוללי ישומים.
  • כדי לא להראות את בורותי העכשוית אני ממליץ לפנות לחברות שמתמחות במחוללי ישומים.
  • אני עבדתי בעבר עם חברת "מטריקס" אולם אין לי כל ידע מעודכן עליהם.
  • השואלת כל-כך רחוקה מהנושאים הללו שההמלצה היחידה שאני יכול לתת לה היא לשכור חברה חיצונית שתבצע את העבודה (כמובן לאחר איפיון קפדני) ולהשתדל להבין מה הם עושים.

אתה לא הראשון...

עוד אנשים (שקצת יותר מכירים אותי אישית ואת המערכות בחברה שלנו) המליצו לי על דוט נט...
על דוט קום פעם ראשונה ששמעתי...

מעדיפה שלא לקחת מומחה חיצוני כי ניסיונות העבר בנושא נכשלו (ואכזבו מאוד) אז ככה שזה רק אני.

אבל תודה על המידע

התובנות והמסקנות שלי, תרגישו חופשי לתקן אותי אם טעיתי...

באתי לקבל עצה והכוונה ואני חייבת לציין שיצאתי רק יותר מבולבלת... (אני מדברת על תחקיר רשתי ושאלות בעוד אתרים..)

במקום כמה שפות בודדות מצאתי שיש מאות..
במקום להבין מה כדאי לי ללמוד, הבנתי שבערך הכל (שזה בעצם שומדבר)
במקום להבין איך כדאי לי ללמוד, הבנתי שזה מאוד מאוד מאוד משתנה לפי התחומים הספסיצפיים שאני רוצה להשיג (רק שאני עדיין לא יודעת מה אני רוצה/צריכה..)
חשבתי שאקסס היא תוכנה מוגבלת כמו אקסל ולכן לא שווה לי להתעסק איתה, מסתבר ששלא ממש כך פני הדברים (כי בעצם כל שפות התיכנות מוגבלות, למעט אם אתכנת ב0 ו1... o_O)
גם לא ממש הבנתי איפה כדאי לי ללמוד: לא ללכת לקורס "רשמי" אלא לנסות לבד בבית (לא רק מהאתר הזה..), מצד שני היו מעטים שכן שלחו אותי לקורס רשמי... ואחד (שדעתו חשובה לי) אמר לי ללכת בכלל לתואר בנושא כדי לקבל מושגי בסיס ולהתחיל להיכנס לנושא (לצערי נראה לי לא אפשרי בגלל עומסים אישיים, לשלב גם את נושא התואר בבלגן הזה, אז על פניו זה לא מה שיקרה.. או שאולי כן?! טרם החלטתי סופית בנושא)

מסקנות:
1. לקבל החלטה אם ללכת לקורס רשמי (תואר / קורס מכללה)
2. להתחיל ללמוד אקסס לבד (תגידו לי מזלטוב, אחרי החגים אני מתחילה..)
3. אם ללמוד שפות: אז ככל המצטייר כרגע: C חייב להיות בה (בהנחה שאני לא הולכת לקורס רשמי), פייתון (כי המליצו לי עליה כקלה), דוט נט (לא דווקא בסדר הזה..) ושפה אחת לפחות משפות הSQL (כשאגיע לגשר אחצה אותו ואבחר איזו שפה)

המלצות? הערות?

BravoMan

Active member
כמה דברים קטנים:

1. רוב שפות תכנות אינן "מוגבלות".
פשוט לכל שפה יש יתרונות וחסרונות משלה, ובחלקן יותר קל ונוח לעשות דברים מסוימים כאשר באחרות יותר קל ונוח לעשות דברים אחרים.
&nbsp
2. לא משנה מה תבחרי, אל תנסי ללמוד יותר משפת תכנות אחת במקביל. זה רק יבלבל אותך שלא לצור.
&nbsp
3. אל תסתכלי על תוכנות כמו Excel ו-Acce כ-"מוגבלות".
הן לא מוגבלות, הן כלים שנועדו לשרת מטרות מסוימות.
וכמו שכבר כתבתי: זה החלק הכי חשוב בפיתוח תוכנה - לדעת לבחור את הכלי הנכון למשימה.
&nbsp
4. בהצלחה!

EyesToSee

New member
אנסה לעשות קצת סדר בבילבול כי "את רוקדת על כמה חתונות במקביל

• 1. כאשר מחפשים פתרון לבעיה הנדסית, מגדירים, ראשית, את הצרכים.
  • זוהי הפעולה החשובה ביותר בכל התהליך ההנדסי והכל נגזר ממנו.
  • עפ"י מה שהבנתי מהשירשור מעלה, אין לך שמץ של מושג איך עושים את זה ואת גם פוסלת עזרה חיצונית.
  • שני הדברים האלא בלבד מכשילים כל נסיון אמיתי לפתרון הבעיה.
  • 2.את מתעקשת על לימוד שפה כלשהי כאשר אין לך הגדרה מינימלית על תפקיד השפה המסוימת הזו בפיתוח הפתרון,אגב,שפת C אינה מתמשקת בקלות "לשפות" (הן בעצם ישומים ולא שפות) כמו "אקסל" ו "אקסס".
  • אין טעם בלימוד שפת תכנות ללא מטרה ניראת בסוף הדרך. זה לא תנ"ך או פילוסופיה.
  • 3.פסילת עזרה חיצונית (על אף הניסיון הקודם שלך) גורמת לתוספת בלבול במקום להקטנתו.
  • 4. המלצות:
  • אם יש אפשרויות ללמוד לתואר בצורה ממוסדת,אזי, זוהי העדיפות העליונה.
  • אם אין אפשרות ממוסדת ויש יכולת ללימוד באנגלית, אפשר ללמוד בקורסים שנתמכים על ידי אוניברסיטאות מובילות בארה"ב.
  • אם הפתרונות המוצעים מעלה אינם מתקיימים,- החליפי מקצוע.
  • (במאמר מוסגר אציין כי פסילת עזרה חיצונית, מראה על שחצנות לא קטנה וגם ראיה בלתי מציאותית של הסובב אותך. סליחה על המילים הבוטות).

תגובה בפנים:

1. אני מנסה, אמרתי חסרים לי הכלים והמושגים כדי לשאול את השאלות הנכונות. אבל בכל זאת אני מנסה להגדיר כמיטב יכולתי את הצרכים.
2. יש לי הגדרה דיי מדויקת לצרכים שלי אני רק לא יודעת להגדיר אותה במושגים שאתם מכירים, שוב כי זה בדיוק מה שחסר לי. את שפת C אני צריכה כדי לקבל מושגים בסיסים שהיום אני לא יודעת לקרוא להם בשמם... ומעולם לא קראתי לאקסל או אקסס שפות, קראתי להם תוכנות.
3. אני פוסלת עזרה חיצונית (מישהו שיבנה לנו מערכות) בגלל: א'. ניסיון עבר (מר) ב'. איך זה בדיוק יקדם אותי (אישית, לאו דווקא את צרכי העבודה)?
4. שחצנות?! תנסה יותר אכזבה, ייאוש וחוסר אימון.... רק בהבדל קטן, אני לא מאלה שכשדוחקים אותם לפינה, הם גולשים לרצפה ומייללים על מר גורלם.. אני מאלה שכשדוחקים אותם לפינה, הם לוקחים קונטרה מהקיר ודוחפים קדימה בכל הכוח....
(במאמר מוסגר, הייתי ממליצה לך לבדוק עם עצמך למה אתה כל כך מרגיש מאויים ממני שאתה קורא לבקשת עזרה "פסילת עזרה חיצונית" ו "שחצנות לא קטנה")

חידוד...

כשאני כותבת "מוגבלות" הכוונה מותאמות למצב X ספיציפי (וברוב המצבים אינם מתאימים למצב שאני צריכה)

לגבי הלימוד: אנגלית, אקסס ושפת C במקביל (שיעור=ערב 1 בשבוע לכל נושא)
לאחר מכן שפות נוספות (פייתון, דוט נט ושפת SQL אחת לפחות) ולא במקביל לשפות אחרות (אולי מקביל לאנגלית /אקסס עדיין. תלוי בקצב ההתקדמות שיהיה לי.)
אני "שומרת" את הכסף לקורס כנראה לתואר (עוד אין החלטה סופית בנושא), אבל אתחיל הרבה לפני כן לבד...

תודה על כל העזרה והסבלנות וההשקעה :)

למעלה