התייעצות: לימודים

התייעצות: לימודים

שלום לכולם
אני מתעסקת בעבודתי הנוכחית ב"פיתוח" באקסל: כתיבת מקרואים מורכבים לרבות שליחת מידע בין קבצים שונים, שימוש בטפסים, התניות ובדיקת מידע, נוסחאות בתאים ועוד... (למדתי לבד, תוך כדי עבודה).
אני צריכה להתפתח כי אקסל לא מתאים למסת המידע שלי. הדריכו אותי לעבור לכיוון של אקסס או אפילו SQL, אבל אני לא מבינה בהם דבר. אני מעוניינת ללמוד פיתוח שיהיה "בלתי מוגבל" שלא כמו אקסל (לכן אקסס למיטב הבנתי בתחום, נפסל). לגבי SQL אני לא ממש מכירה אותו והבנתי שהוא מומלץ לעבודה עם מסת מידע, לא ברור לי אם הוא ממש מתאים למידע שלי (שכולל: חישובים, תמונות, זמנים ותאריכים, טקסטים וכו.., בקיצור הכל מהכל)
האם ממולץ לעבור לSQL, או ללמוד תיכנות (אפשרי גם קורס רשמי)?
בכל מצב, באילו שפות כדאי לי להתמקד (הידע שלי בתיכנות ובמושגיו = 0)
אציין רק שבעבר היה לי מימון חלקי לקורס ע"ח העבודה. פניתי לביצפר (גון ברייס) עם קו כללי של "תיכנות או אבטחת מידע". הם היפנו אותי, וזה גם מה שלמדתי, לקורס ניהול רשתות ואבטחת מידע, בטענה ש"האנגלית שלי לא מספיק טובה לתיכנות". האנגלית שלי היום בערך באותו מצב כמו אז: מבינה אנגלית טכנית ונעזרת לפעמים בתרגום גוגל להבנת מילים חסרות (גם את האנגלית הזו למדתי בעצמי, בביצפר למדתי בערך אותיות וזהו ..).
מה כדאי לי, איפה ואיך ללמוד על מנת להתחיל נושא של פיתוח מערכות?
חשוב לי שהשפה שאלמד תהייה כזו שתאפשר ממשק יוזר פרנדלי (לא למתכנת אלא למשתמש!!) תאפשר חיסכון במשאבים: תעבורת רשת, זיכרון וכו, תאפשר לי גישה מקבילית של כמה משתמשים (שלא כמו התנגשויות משתמשים שיש באקסל, אני מדברת על שיתוף מתקדם ברמה גבוהה שלא תפריע לעבודה. אקסל לא עושה זאת בצורה מספקת)

תודה מראש
נ.ב.
המערכת תרוץ בסביבת חלונות ואם זה חשוב: חלק מהמידע שנאסף, נאסף בעזרת סקנרים, אז השפה שלי צריכה לאפשר גם את זה (באןפן ישיר או עקיף).

BravoMan

Active member
מה בדיוק את מחפשת לעשות

וכמה זמן יש לך להשקיע בזה?
&nbsp
לפי מה שאני מבין, את צריכה מערכת מורכבת למדי שתקלוט מידע שונה ממשתמשים, תאחסן אותו בבסיס נתונים שיאפשר שליפה נוח וניתוח קל, וכאמור תאפשר לבצע ניתוחים על המידע.
&nbsp
זה לא משהו שמישהו יוצר אחרי למידה של כמה חודשים.
זה אפילו לא משהו שבוגר טרי בתואר מדמ"ח של 3 שנים בונה, לפחות לא בקלות, ובטח לא בצורה איכותית שדרושה בד"כ ממערכות כאלה שגם חשופות לציבור.
&nbsp
להערכתי, מה שאת צריכה לעשות באמת, זה להגדיר את הצרכים שלך, ולמצוא מישהו מהתחום שימליץ לך על מערכת מוכנה שעושה את מה שאת רוצה, ואז תוכלי ללמוד איך מפעילים את המערכת.
&nbsp
SQL לצורך העניין אינה שפת תכנות, אלא שפה לשאילתות לבסיס נתונים.
יש תחום מסוים של אנשים שבונים שאילתות ישירות ב-SQL, אבל רוב המשתמשים פשוט עושים שימוש באפליקציות שונות שבונות את השאילתות מאחורי הקלעים.
&nbsp
לפי מה שתיארת, את צריכה למצוא אפליקציה מתאימה, ולא ללמוד SQL נקי, מה גם, שאין באמת שפה אחת שנקראת SQL, אלא יש כמה שינויים בין יצרני DB שונים, כמו הבדלים בין mySQL ל-MSSQL.
&nbsp
חשוב להבין גם, ששפת תכנות היא רק כלי אחד קטן בארסנל הכלים של מתכנת.
לא מספיק ללמוד שפת תכנות כדי להתחיל לבנות יישומים, ובטח שלא מערכות שלמות.
&nbsp
הדרך לפיתוח תוכנה היא דרך ארוכה, שלרוב האנשים לוקחת מספר שנים.

תודה על תגובה מהירה :) ההמשך בפנים

אז ככה:
זמן יש לי מעכשיו ועד לנשימתי האחרונה :) אני מחפשת את נקודת ההתחלה (ואני לא מחשיבה את VBA ואת הנגיעה בHTML כתיכנות באמת..) שממנה אתחיל להתפתח בנושא, כן אני אוהבת את זה (בעיקר את התוצר המוגמר והידיעה שאני יצרתי אותו)
יש לי כרגע "מערכת" ש"בניתי" באקסל ועושה את מה שאני צריכה רק שיש לי איתה בעיות (התנגשויות של משתמשים, צריכת משאבים גבוהה, גיבוי מסורבל - בשיטת ZIP והעתקת הארכיון למגבה וכו).
את מרבית הבעיות עקפתי בעזרת: פיצול לחוברות רבות (לפתרון בעיקר של: טעינת מאסות של מידע והתנגשויות של משתמשים) או כתיבת קודים ארוכים (לפעמים גם מפותלים "פסטה") לכן הגעתי למסקנה שהגיע הזמן להתקדם.
הבאנו אנשי מקצוע וההתוצאה שלהם הייתה המסקנות שכתבתי: מעבר לSQL או לפחות לאקסס או מערכות בשווים עשרות (אם לא מאות) שקלים שלא שוות לבוס את העלות שלהן. באופן כללי כולם אמרו שמה שיש לנו עובד מצויין והשיפור שלהם אם בכלל הוא מינורי.
לגבי החשיפה לציבור.. ובכן זה ממוקד פנימי לארגון (מה כוונתך בחשוף לציבור?)

איפה אפשר למצוא מידע השוואתי בין שפות התיכנות השונות של SQL?
עוד איזה שפות כדאי לארסנל שלי להכיל? אשמח להמלצות ואם יש קישורים מומלצים זה יהיה מבורך (אם לא, פשוט אגגל)

ושוב תודה מראש :)

BravoMan

Active member
תראי, אולי לא הסברתי את עצמי כ"כ טוב:

אם את רוצה להתחיל ללמוד פיתוח תוכנה, כי זה מה שאת אוהבת, אפשר להמליץ לך על כמה נקודות התחלה אפשריות.
זאת כמובן בהנחה שאת מחפשת ללמוד בשביל עצמך ולא כדי להחליף מקצוע.
&nbsp
אם את בכל זאת רוצה משהו שגם ייתן לך פתרון לעבודה, זה סיפור אחר, כי אני מניח שאם המערכת הנוכחית כבר קורסת תחת עומס, אין לך באמת "עד לנשימה האחרונה" כדי להחליף אותה.
&nbsp
תסתכלי על זה ככה:
יש לך דירה שהפכה לצפופה בגלל שהמשפחה התרחבה.
את יכולה ללכת ללמוד הנדסה ואדריכלות ותוך עשור או שניים לבנות בית חדש בעצמך, או את יכולה לקנות או לשכור בית קיים.
&nbsp
במה תבחרי?
&nbsp
כשהמומחים אמרו "SQL" הם למעשה התכוונו לבסיס נתונים מקצועי.
יש טבלאות השוואה גדולות של הדברים האלה כאן:
https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_relational_database_management_systems
&nbsp
3 המוכרים ביותר היום הם mySQL, PostgreSQL ו-MSSQL כאשר רק לאחרון יש גרסה בתשלום בלבד, בעוד של-2 האחרים יש גרסאות פתוחות וחינמיות.
&nbsp
אף אחד מהם כשלעצמו לא ייתן לך את מה שאת רוצה כי צריך גם תוכנת ממשק.
כשכתבתי "פתוח לציבור", הכוונה היא שיש לזה משתמשים של ממש, שלא יודעים במה הם משתמשים - כלומר הם לא חלק ממי שבנה ו\או הקים את המערכת.
&nbsp
אומנם אם זה פנים ארגוני שיקולי האבטחה יהיו שונים, אבל עדיין תצטרכי לדאוג ש-"סקרן" אחד שאוספים מידע ממנו לא יחרבש בטעות את כל בסיס הנתונים והרוס את שאר הדברים שכבר אספתם, בלי ששמתם לב בכלל.

ואולי אני לא לא הסברתי את עצמי כל כך טוב...

אז אתחיל מהתתחלה:
יש לנו "מערכת" באקסל שבנויה ממקרואים ונוסחאות ושיתוף קבצים ופיצול קבצים וכוללת ניהול משתמשים והרשאות, ניהול והכלת ותמונות, היפרלינקים, טקסט, תאריכים ובקיצור המון מידע בהמון צורות.
היא עובדת כמו שהיא היום ומספקת לנו את המידע שצריך, לאן שצריך איך שצריך. אך כמובן לא נטולת חסרונות (מסורבלת, כבדה וכו..).
אנשי מקצוע אמרו שמה שיש להם להציע לא ישפר את הנקודות שאנו רוצים לשפר במערכת (אלא יכיל נתונים נוספים שקיימים לנו במערכות אחרות) והמליצו לעבור לSQL או לפחות לאקסס.

באופן אישי יש לי אהבה וסקרנות בתחום. יש לי יכולות גבוהות כמו: למידה עצמית, סבלנות חקירה ועוד שיעזרו לי להשיג את המידע. ואני רוצה ללמוד את התחום, לאט לאט (לפי הדוגמה שלך: לא ביקשתי לבנות בית. ביקשתי רק להבין, בשלב הראשון, איך לבחור חומרים, מה כדאי לשים לב, איך לבחור נכון נכס וכו..)
מה שאין לי זה מספיק היכרות בתחום, מושגים ונקודות בסיסיות מה שמקשה עלי לשאול את השאלות הנכונות.
יש לי, אישית, את כל הזמן שבעולם, שוב ה"מערכת" עובדת כמו שהיא, אני מחפשת דרכים לשפר אותה.
יש לי מימון מלא (ע"ח מקום העבודה) לקורס בנושא. אני רק צריכה להגיד מה ואיפה אני רוצה ללמוד.
אז אני לא רוצה סתם לבזבז את הקורס הזה ואני גם לא יודעת מה אני צריכה לחפש ומה ללכת ללמוד. ולא בא לי לבזבז את הקורס הזה על משו לא נכון רק כי לא הבנתי מספיק בנושא אז "סיבנו אותי" או כי "לא הבינו אותי" כמו שקרה כאן עכשיו :)

המלצות? :)
תודה על סבלנותך

BravoMan

Active member
זה לא עובד ככה.

את לא יכולה להבין איך בוחרים חומרים לבית, בלי שלמדת הנדסה אזרחית ואת יודעת לאפיין דרישות של בית מסוים.
&nbsp
בדיוק כך, את לא יכולה לצלול לנושא התכנות ולהבין אלו כלים את צריכה בשביל לבנות מערכת מורכבת, לפני שלמדת את הבסיס.
&nbsp
אני לא יודע מה זה מבחינתך "בזבוז קורס", אבל לפני שאת מתחילה עם קורסים בתשלום, קחי בחשבון שיש המון קורסים בחינם באינטרנט, כולל קורסים של אוניברסיטאות אמריקאיות מכובדות.
&nbsp
באתר הזה למשל:
https://www.coursera.org
&nbsp
אני מציע שתתחילי מקורס מבוא לתכנות כלשהו, ותראי איך הולך.
&nbsp
על פניו, נשמע שמה שאת צריכה זו אפליקציית DB.
אני לא בטוח מדוע פסלו דווקא את ACESS. היא נועדה כדי לבנות ממשקים "טפסים" שיש מאחוריהם בסיס נתונים רציני יותר מ-Excel (שבעצם לא אמור לשמש בכלל כבסיס נתונים).
&nbsp
לדעתי, בתור צעד ראשון וקל יחסית הוא אכן ייתן לך ליצור גרסה משופרת של מה שיש עכשיו, אבל כמובן שיש לקחת בחשבון את עלות הרישיונות.

למיטב הבנתי או למה לא אקסס

הסיבות שפסלתי את אקסס בגללן הן:
1. אקסס הוא ממשק מוגבל כמו אקסל, רק קצת יותר מתקדם ורחב אבל בכל זאת מוגבל.
2. רק 1 מהיועצים המליץ על כך, ועוד 1 "הסכים" באופן מסוייג לרעיון, והשאר (לפחות 3 נוספים) בכלל לא דיברו על כך, אלא ישירות על SQL או מערכות מתקדמות יותר.

אם לדעתך כל מה שחסר לי זה אקסס ועל כך כדאי לי "לבזבז" את הקורס ע"ח העבודה, אז זה מה שאלך ללמוד.

לגבי עלויות, זה בסך הכל רישיון תוכנה קצת יותר מקיף (לא?) יש לי בסך הכל 8 תחנות מדווחות זה לא אמור להיות מאוד יקר.. אלא אם אני מפספסת משהו...

אפשר הסבר למה אתה מתכוון במשפט: אני מציע שתתחילי מקורס מבוא לתכנות כלשהו, ותראי איך הולך.
איזה תוכנה להתחיל?

BravoMan

Active member
תראי, בכל פרויקט תוכנה רציני

לפני שקובעים מה יעשו ואיך, צריך לראות מפרט מדויק שכולל את כל הדרישות.
&nbsp
אני לא יודע מי היו המומחים ומה הם ידעו בתחום מומחיותם ועל הפרויקט הספציפי שלך.
אנחנו כאן בפורום בהחלט לא יודעים מספיק כדי לקבוע אלו כלים נחוצים בשבילו.
&nbsp
אקסס ואקסל הן תוכנות שונות מיסודן:
אקסל הוא "גיליון אלקטרוני" תוכנה שפותחה במקור לרואי חשבון ובעלי מקצועות דומים, ותפקידה לעשות חישובים שונים על מספרים שמסודרים בטבלאות.
&nbsp
MS אומנם הכניסו שפת מאקרו ענפה שמאפשרת להרחיב את יכולותיה, אבל על פניו נשמע שאת עושה שימוש שונה בה ממה שהיא תוכננה עבורו, וזו כנראה הסיבה שהגעת לגבולות הסיבולת של המערכת.
&nbsp
אקסס היא תוכנת בסיס נתונים מקומי (בניגוד לבסיס נתונים שממוקם על שרת ונגיש ממחשבים רבים).
"בסיס נתונים" הוא הצורה בה מחשבים מארגנים מידע.
&nbsp
אקסס עצמה מאפשרת ליצור ממשק משתמש - "טפסים" - חלונות עם שדות וכפתורים שמאפשרים מצד אחד להזין את המידע, ומצד שני לשלוף מידע לפי דרישות מסוימות.
&nbsp
לרוב, מדובר במידע מספרי או טקסטואלי, אבל אם צריך אפשר (אם כי לא הכי מומלץ) לדחוף פנימה גם תמונות או קבצים לא גדולים מידי מסוגים אחרים.
&nbsp
SQL - שוב, זה מונח כללי להמון תוכנות.
אם פתחת את הקישור לוויקי שצירפתי קודם, בטח ראית כמה תוכנות שונות יש שעובדות על בסיס ה-SQL.
&nbsp
כאמור, מדובר בסוג כללי ביותר של מאגרי מידע - וכשמם כן הם - אמצעי לאגירת מידע, אחסון ושליפה מהירה לפי הצורך.
&nbsp
כדי לדעת מה את צריכה, צריך להכיר מקרוב את הדרישות:
כמות וסוג של מידע, כמות משתמשים, הפעולות שיש לבצע על המידע, דרישות ממשק משתמש, דרישות אבטחה (אם בכלל) ועוד.
&nbsp
כאמור, אנחנו כאן בפורום לא ממש במצב לתת תשובות וודאיות בנושא.
&nbsp
אגב, לגבי רישיונות: אין לי מושג מה המחירים של MS. תבדקי אם לחברה שלך יש מנוי MSDN, אם יש זו בכלל לא בעיה.
&nbsp
לגבי "מבוא לתכנות" הכוונה אינה לתוכנה כלשהי, אלא קורס מבוא למקצוע פיתוח תוכנה, מהסוג שמעבירים בתואר רלוונטי.
משהו כזה למשל:
http://www.openu.ac.il/courses/20453.htm
&nbsp
מה שחשוב בקורס כזה אינו שפת התכנות שמשתמשים בה, כי היא רק כלי להשגת מטרה.
והמטרה היא להבין את היסודות והמתודולוגיות מאחורי פיתוח תוכנה ופתרון בעיות בעזרת תוכנת מחשב.

BravoMan

Active member
אם בכל זאת חשקה נפשך

לצלול לתוך "תכנות אמתי", הנה שני קישורים שאולי יעזרו:
https://wiki.python.org/moin/BeginnersGuide/NonProgrammers
http://learnpythonthehardway.org/book/intro.html
&nbsp
שני משתמשים כאן הזכירו גם את אוסף הסרטונים הזה:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL6gx4Cwl9DGAcbMi1sH6oAMk4JHw91mC_
&nbsp
אבל לדעתי, במיוחד עבור מי שרק מתחיל, לימוד מסרטונים הוא ראיון רע מאוד!
עדיף חומר כתוב שניתן לספוג בקצב המתאים, לתרגל ולבדוק כל פרט ופרט, ומקל על שאלות בפורומים.
&nbsp
אבל אולי תוכלי להציץ בהם ולראות אם זה באמת הכיוון שמעניין אותך.
&nbsp
לדעתי האישית, מי שמתחיל ללמוד תכנות ברצינות צריך להתחיל דווקא משפת C ולא Python, כי היא קרובה יותר למבנה המחשב האמתי ופחות מסתירה אותו, מה שבעצם "הורג שתי ציפורים במכה אחת".
&nbsp
אבל Python היא קלה יותר ותיתן לך לראות תוצאות של ממש מהר יותר, והרבה אנשים ממליצים עליה היום בתור שפת התחלה.
(ב-"תוצאות של ממש" אני מתכוון ליכולת לבנות תוכנה שעושה יותר מלהדפיס טקסט לבן על מסך CMD שחור)
&nbsp
ונקודה חשובה לסיום:
מומלץ מאוד לחזק את האנגלית ולהתרחק מחומר בעברית.
לא רק שהוא דל בכל מה שקשור בתכנות, הרבה פעמים הוא גם לא מעודכן.
&nbsp
אנגלית היא שפת חובה לכל מי שמעוניין בתכנות הן בתור תחביב ובטח שבטח בתור מקצוע.

מספר דברים..

1. תודה על המאמץ, הסבלנות וההשקעה :)
2. אשמח עדיין לתגובתך בהודעה הקודמת בשרשרור הזה (לגבי הקורס..)
3. כעת אתייחס להודעתך:

סרטונים עבורי, דרך גרועה ביותר. סרטונים מצויינים רק לאחר שקראתי מספיק חומר כתוב ו"שיחקתי" עם הדברים ועדיין חסר משהו שלא נסגר אז אולי סרטון יעזור לזה, כמובן תלוי ברמת המקצועיות של הסרטון.

אני מחפשת את הבסיס ולכן אתחיל מC (למעשה דיי התחלתי, לקרוא בנושא, מרגע פתיחת ההודעה הזו, נכון לרגע זה מה שחסר לי זה "איפה אני אמורה לכתוב את זה?!")
את פייתון, קראתי עליה על קצה המזלג וסימנתי אותה כאחת מהשפות הבאות לצד C#, CSS וJAVA. (שוב תחקיר קצרצר ברשת, זה עוד עשוי להשתנות מאוד, בהתאם לצצתאי המחקר שלי)

אנגלית, אני לומדת כרגע (קורס אינטרנטי- בקצב עצמי, פעם בשבוע- אין הרבה זמן מעבר לכך כרגע בהתחשב בעומסי העבודה ושרשרת ה"תחילת שנ"ל-חגים-הכנות לסוף שנה-סוף שנה-עונת המבדקים", אבל אחרי החגים המינון השבועי יעלה)

אשמח להמלצות שיפור ארסנל הכלים שלי לצורכי תיכנות (מה כדאי ללמוד ובאיזה סדר)..
תודה

BravoMan

Active member
לגבי "איפה אני אמורה לכתוב את זה"

זה נושא בפני עצמו.
&nbsp
מה שאת צריכה זו "סביבת פיתוח" באנגלית IDE קיצור של Integrated Development Enviroment".
היה הרבה יותר קל לו היית עובדת על מערכת הפעלה נורמלית דוגמת Ubuntu, אבל לפי מה שאני מבין מה שיש לך, ומה שאת רגילה אליו זה Windows.
&nbsp
ב-Windows, האופציה שמשתמשים בה לרוב היא Visual Studio של Microsoft.
זו תוכנה גדולה, כבדה, ומסורבלת, שלא ממש ידידותית למתחילים.
שימי לב שיש לה גרסה חינמית וגרסה בתשלום שהיא מאוד יקרה. לצרכים שלך החינמית מספיקה ביותר.
&nbsp
אפשרויות נוספות הן CodeBlocks ו-++Dev, אבל גם הן לא כ"כ פשוטות.
&nbsp
זו עוד סיבה שהמלצתי דווקא על Python: ניתן לכתוב אותה ב-Notepad (או עדיף Notepad++) ולהריץ בחלון מסוף (CMD) בלי להסתבך יותר מידי.
&nbsp
למעשה, אפשר לכתוב אותה בכל עורך טקסט שמוציא טקסט פשוט (לא Word!!!).
&nbsp
טכנית, אותו דבר אפשרי גם עם C, אבל להפעיל מהדרי C משורת פקודה ב-Windows זו סבטוחה לא קטנה.

לגבי Ubuntu

גיגלתי קצת בנושא...
לא ממש בא לי להתעסק עם מערכת שונה ממה שאני רגילה (זה עוד זמן שלא ממש יש לי כרגע). גם מה שאני זוכרת, משנים עברו, שברגע שמתקינים מערכות מסוג כזה.. הבעיות חוגגות ברמות מטורפות ועלולות להגיע למצבי קיצון של הרס חומרתי כתוצאה מחוסר התאמה בן פעולות המערכת ליכולת רכיבי החומרה לתפקד (אם אני זוכרת נכון, אפילו לשריפה ממשית של לוח האם, בדומה למה שאוברקלוקינג עלול לעשות)
בכל אופן.. לא בשבילי (מלחיץ מדי חח)
הלכתי לגגל את ויזואל סטודיו (זה קשור לויזואל בייסיק?)

BravoMan

Active member
חשבתי שיש לך זמן "עד הנשימה האחרונה"?

את לא מחוברת לאיזו מערכת הנשמה באיזה בית חולים במקרה?

&nbsp
לגבי Ubuntu:
1. מעולם לא היית בה שום סכנה של הרס חומרתי.
לא יודע מהיכן הבאת את זה, אבל את מבלבלת עם משהו אחר.
&nbsp
2. שום בעיות לא חוגגות בה. לפעמים נתקלים בבעיות, כמו שנתקלים ב-Windows (בד"כ פחות), אבל לרוב זה עובד מהקופסה.
&nbsp
3. זו אכן מערכת חדשה, עם ממשק חדש ותוכנות חדשות (טוב, לא כולם, למשל, דפדפנים אותם דפדפנים חוץ מ-Explorer). אז לוקח זמן להתרגל.
&nbsp
מצד שני, יש למערכת לא מעט יתרונות:
היא לוקחת פחות משאבים מ-Windows, כך שכשמריצים על מחשב לא חזק מידי, הוא לרוב עובד מהר יותר (בלי לפרמט פעם בשנה).
היא הרבה יותר נוחה וידידותית למפתחים, הרבה יותר נעים לכתוב תוכנה עליה מאשר על Windows.
&nbsp
סיפור מצחיק:
בוס שלי, שלפני שנים צחק על כך שאני משתמש ב-Ubuntu, לא מזמן קיבל נייד חדש עם Windows 8.
דבר ראשון שהוא עשה זה להתקין Ubuntu, כי Windows עצבן אותו מכל הכיוונים.
בניגוד אלי, הוא לא מפתח. הוא משתמש במחשב בעיקר לגלישה ומשחקים, ועדיין, עם הזמן הוא למד שברגע שמתרגלים למערכת טובה יותר, Windows נראה פשוט בלתי נסבל.
&nbsp
אבל אני לא כאן כדי להמיר אותך למערכת הפעלה אחרת.
אם אתה רוצה להישאר ב-Windows, ולהקדיש את הזמן לדברים אחרים, אין שום בעיה עם זה.
&nbsp
בסוף כולם נשברים!

&nbsp
לגבי Visual Studio:
פעם, לפני שנים רבות MS הוציא תוכנות פיתוח נפרדות לשפות שונות: Visual C++ Visual Basic וכו'.
&nbsp
בסביבות 2003 אאל"ט, היא איחדה את כל כלי הפיתוח שלה למפלצת אחת שנקראת Visual Studio.
היות, Basic על גרסאותיה היא שפה מתה ולא רלוונטים, אם כי מידי פעם צצה איזו משרה למפתח שיודע VB 6, כדי לתחזק איזו קוד עתיק לאיזו חברה שהמנהלים שלה לא מבינים שהם שורפים יותר כסף על תחזוקת קוד ישן ממה שהיה עולה לשכתב אותו.

קצת גלשנו מהנושא אבל..

1. אני לא משתמשת כבר שניםםםםםם בדפדפן של ווינדוס (פשוט כי כרום הרבה יותר יעיל ומהיר ויציב ממנו) ואפילו הפחות מועדף עלי (בגלל ויזואליות) מוזילה פייר פוקס עדיף על פני אקספלורר של ווינדוס. אני גם ממירה את כל סובבי לכרום (וכן אני מודעת לכך שיש עוד אחרות.. אני פשוט התרגלתי לכרום וטוב לי בה לפחות בנתיים).
2. או אולי 1.. שבח לאל אני לא מחוברת לשום מכשיר (טוב..לפחות אם מוציאים את הסרטפון מהחשבון
...) פשוט ענין של סדר עדיפויות :)
3 ווינודס 8 = חרא ווינדוס, אחרי האכזבה (הצפויה) מ8, טרם ניסיתי את 10 (אם כי בסופ"ש הקרוב אאלץ להתעסק איתו..) כך שעדיין אינני יודעת איך הוא.. (השערה? בינוני ומטה... בכל זאת מיקרוסופט..)
4. אובנטו היא לא ממש יוזר פרנדלי (אני טועה?) זו הסיבה שאני לא מתעסקת איתה. ברגע שמשתמש פשוט צריך להתחיל ל"תכנת" הכוונה להקליד המון יחסית כדי לבצע משימה פשוטה, זה בעיני.. קטסטרופה (למשל אם כדי לפתוח קובץ או תיקיה המשתמש צריך להקליד open c:\folder bla \file bla.bla ,או כל דבר בסגנון, במקום דאבל קליק על הקובץ. -לא רואה פה את יעילות המערכת, צר לי) אז לפחות בנתיים עד ש.. אם בכלל.. אני עדיין עם ווינדוס (אין ברירה)
ומה זה אאל"ט?
ועוד שאלה ברשותך...
האם ויזואל סטודיו אקספרס, Visual Studio Community וויוזאל סטודיו הן אותה מערכת? כי בנתיים הגיגול הביא אותי לאלה... אני לא מוצאת ויזואל סטודיו לבד (ומה הגרסה האחרונה? אשמח ללינק)

BravoMan

Active member
ככה:

4. את טועה. לשימוש של משתמש רגיל לא צריך להקליד כלום. הכל גרפי, ולרוב יותר נוח מאשר ב-Windows (למשל, לא צריך לחפש תוכנות באינטרנט יש "חנות" מובנית עם אלפי תוכנות חינמיות, כמו בטלפון).
&nbsp
לפעמים כשמתקנים בעיה קשה, צריך להקליד. תחשבי על זה כמו על עריכת רג'יסטרי ב-Windows.
&nbsp
אגב, אם יש לך בעיה להקליד דברים ואת לא חושבת שזה יעיל, תשקלי שוב אם את רוצה להיות מפתחת תוכנה. כי תצטרכי להקליד, ולהקליד ולהקליד!
&nbsp
אאל"ט = אם אני לא טועה - קיצור מקובל בפורומים.
Visual Studio Express זו הגרסה שאת צריכה, אם MS לא שינו לאחרונה את השם.
נדמה לי, שעבור גרסאות חדשות יותר, השם הפך ל-Community.
&nbsp
אני לא ממש עוקב כי אני כבר שנים לא משתמש בשום זבל של MS - כולל מערכת ההפעלה שלה.
&nbsp
Visual Studio הרגיל - בלי תוספות, זו גרסה מקצועית למפתחים, שאין לך שום צורך בה, היות ואת לא הולכת לפתח מוצר מסחרי ולמכור אותו בכסף.
מה גם, שהיא עולה אלפי שקלים.
&nbsp
פשוט תבחרי בקישור הראשון ש-google נותן לך לאתר של Microsoft, ותורידי משם.
הם בד"כ נותנים רק את הגרסה האחרונה, או לכל היותר אחת לפני אחרונה למי שממש מתעקש, אבל שוב - זה ממש לא משנה לצרכים שלך (ואפילו של הרבה מפתחים מקצועיים - תתפלאי כמה דברים עוד נכתבים עם גרסאות מ-2005 או 2008).

bismark1

New member
רק הערה

אכן כבר אין express אלא community אבל לא מדובר רק בשינוי שם - גרסת ה-community מכילה את כל הפיצ'רים של הגרסה המלאה והיא חופשית לשימוש פרטי וגם לשימוש מסחרי לחברות עד גודל מסויים.

BravoMan

Active member
תודה! טוב לדעת.

נראה כאילו הם מבינים סוף סוף לאן הרוח נושבת בתחום הזה.

תודה על הכל

<div>לענין ההקלדה, לי אין בעיה עם הקלדה :)
</div><div>אני מדברת על משתמשים אחרים (נוספים באותו מחשב ביתי למשל, מחשבים אחרים וכו..)
</div><div>אגב האם תקשורת בין שני מחשבים שאחד הוא OS WIN והשני אובנוטו מתקשרים בדיוק כמו2 מחשבים עם OS WIN ? מבחינת רשת ושיתוף מידע...</div>

EyesToSee

New member
סליחה שאני מתפרץ לשיחה, אבל, לדעתי נסחפתם לגמרי מהנושא

השאלה הבסיסית היתה:
מה כדאי לי, איפה ואיך ללמוד על מנת להתחיל נושא של פיתוח מערכותץ
ןבנוסף, נתון כי לשואלת יש "(הידע שלי בתיכנות ובמושגיו = 0)".
ובנוסף לאחר קריאת כל השירשורת אני מציע את הדבר הבא:
1.לימוד עצמי\בית ספר של מיקרוסופט של מערכת התוכנה של מירוסופט שתומכת ב"אקסל","אקסס" וכו, למשל com. או net.
2. איפיון הפתרון המשרדי על כל פרטיו ( כנראה עם מומחה חיצוני שמתמחה במוצרי מיקרוסופט.
3.ביצוע הפתרון (גם עם עזרה חיצונית)
הערות:
  • שפת VBS (של אקסל) היא שפה עשיר, מונחית עצמים וניתנת בקלות להתממשק עם שפות נוספות דרך ממשקי מיקרוסופט.
  • רצוי לעבור לפורום אחר של אנשים שמתמחים במוצרי מיקרוסופט (אולי אפילו פורום של אופיס של תפוז) לא בגלל שהפורום הנוכחי אינו ראוי, אלא בגלל, שלדעתי, ההתמחות של האנשים פה אינה נרחבת כאשר זה מגיע למוצרי מיקוסופט.
  • גילוי נאות: אין לי כל קשר למיקרוסופט ואיני עוסק כיום בפיתוח כלל.

למעלה