התייעצות- לימודים

maia r

New member
התייעצות- לימודים

האם יש עבודה לאחר לימודים בתזונה קלינית טבעית- הוליסטית? ואם כן אשמח לפרטים נוספים. אפשר גם במסר. תודה

0 אור 0

New member
לא פשוט

קודם כל אם החוק בנושא תזונה יעבור אז בכלל יהיה אסור לך לעבוד, גם בלי החוק יש המון תחרות על הנושא הזה של יעוץ תזונתי - הרבה רופאים שלא מבינים בתזונה (יש גם כאלה שכן) מרשים לעצמם לייעץ בנושא, תוזנאים לא הוליסטייים, מרפאים טבעוניים, מטפלים ברפואה סינית, נטורופתים - ואת צריכה למצוא לעצמך את הנישה שבה את תתני מענה הכי טוב לקבוצה מספיק גדולה של אנשים כדי שיגיעו דוקא אליך. מבחינת עבודה לא כעצמאית, אולי יש עבודה כיועצת בספא או בחנות טבע - לא יודעת ממש כמה מקומות קולטים יועצי תזונה, ואחרי שנתתי כל כך הרבה מחשבות בכיוון של תשובה - אני אשמח אם תסבירי למה את קוראת תזונה קלינית טבעית הוליסטית - על איזה מסגרת מדובר? סוג התעודה? כמה שיטות תזונה מכירים ולאיזה עומק? האם אין סתירה כלשהי בין קלינית להוליסטית? על מה מתבססים באבחון? האם לומדים שיטות טיפול נוספות?

maia r

New member
תודה........

תעודה של המכללות כמו רידמן וכ'ו. אני בעצמי לא יודעת מה זה בדיוק. אבל די ענית לי על השאלה..........

hal767

New member
שאלה לאור

גם החוק כיום מוציא אל מחוץ לחוק כל שיטת ריפוי שאינה קונבנציונאלית. אז מה ישתנה?

0 אור 0

New member
החוק החדש

שכולי תקוה שלא יתקבל (וכבר יש לנו נסיון עם זה שחוק לא חייב להיות הגיוני, צודק או בלתי פוגע באוכלוסיות שלמות כדי להתקבל) כרגע מדבר על כך שלא ינתן יעוץ תזונתי שלא על ידי רופא או תזונאי מוסמך = מסדיר מי מוסמך לעסוק בתחום, ומזכיר את כוונותיו להתפשט לתחומים נוספים. היום אסור לך אולי להכריז שאתה רופא, אבל מחר לא תוכל גם לתת עיסוי או יעוץ בתזונה אלא אם יש לך תעודה רפואית או פרא -רפואית

0 אור 0

New member
מה הקשר לחוק החדש?

אני בכלל מטפלת ברפלקסולוגיה ועיסוי, כך שהחוק הנוכחי לא תקף לגבי, החשש הוא שיחליטו "להסדיר" את העיסוק ברפואה משלימה ללא שיתוף האיגודים המקצועיים, ולהפקיע את העיסוק בתחום מכל המצויים בו כיום. ועל כך המאבק.

hal767

New member
למייטב ידיעתי, ותקני אותי עם אני טועה,

גם כיום כל העוסקים ברפואה שאינה קונבנציונאלית, למעשה עוברים על החוק. אבל מה השתנה? בעוד בעבר הרחוק היו מקרים שתבעו בבימ"ש כאלה שעסקו ברפואה חלופית, הרי כיום ישנה כניעה מוחלטת למציאות. והמציאות היא שקיימת דרישה גדולה לרפואה חלופית, ישנם אלפים רבים שעוסקים ברפואה זאת ולכן המערכת נכנעה. אין זה משנה אם מטפל אלטרנטיבי אינו מצהיר על עצמו שהוא רופא או תזונאי. בכל מקרה הוא עובר על החוק הקיים. גם התעודות והדיפלומות שהוא מקבל בבתי הספר למינייהם, הינן חסרות משמעות מבחינת החוק. לכן לא נראה לי שאם יחוקק החוק החדש, משהו ישתנה.

0 אור 0

New member
לא מומחית לדין ומשפט

אבל להבנתי יש הבדל גדול מאד בין מצב שמקצוע מסויים אינו מוסדר בחוק וכל אחד הישר בעיניו יעשה - שזה מה שקורה היום, לבין המצב שרוצים להגיע אליו שבו תהיה הגדרה למי רשאי לעסוק במקצוע, ואז מי שלא יתאים לחוק לא יוכל לעסוק בו. זה קרה במספר מקצועות בעבר, וכשזה קורה כולם צריכים להתיישר לחוק

hal767

New member
ישנם שני מקרים

1-מקצוע שאינו מוגדר בחוק, כמו עיסוי, שיאצו, רפלקסולוגיה. 2-מקצועות שכן מוגדרים בחוק-תזונה למשל. יתכן שקיים בחוק החדש הגדרה של אותם מקצועות שכיום אינם מוגדרים בו [רשימה 1]. בהזדמנות זאת "יתלבשו" גם על הדיקור, צמחי מרפא, תוספים ותרופות חלופיות שונות. אבל אנחנו חיים במדינת ישראל. וכאן הכל זה כאילו. אז נראה לי שגם לחוק הזה לא תהיה משמעות מלבד העובדה שהוא יהיה רשום באיזה מסמך.

טאוֹ

New member
גם אני לא

מעבר לכך, יישור קו עם נורמות פסולות תורם להמשך קיומן ואף ליצירת נורמות פסולות עוד יותר. העובדה ששכיח למצוא אנשים שמעלימים מיסים, משתמטים משירות מילואים או נוסעים בנתיב הימני וברגע האחרון לפני הפנייה חותכים שמאלה לפני כל טור המכוניות ומצפצפים על המצפצפים, לא מחייבת אחרים לעשות זאת. נדמה לי שדוד כתב על זה פעם משהו; דוד, יש לי הרגשה שאתה ער בשעות כאלה, אז אתה מוזמן להגיב...

izackv

New member
על איזה חוק הם עוברים?

למיטב הבנתי - יש עבירה אחת ידועה על החוק שכרגע מתעלמים ממנה. אסור לאדם שאינו רופא/אחות/חובש לתקוע מחטים באדם אחר. ולכן כל המדקרים הסינים שאינם אוחזים בהכשרה רפואית מערבית מוכרת עוברים על החוק. לגבי השאר? אין שום איסור בחוק לטיפולי רייקי/ביוארגונומי/טווינא/שוודי/רקמות עמוק/רפלקסולוגיה וכדומה. יש איסור על רשימת מרשמים לחומרים שמוגדרים כ"תרופות" יש איסור על שינוי מינוני תרופות שנקבעו על ידי רופא. יש איסור על התחזות לרופא או שימוש בתואר "רופא" (או דוקטור, כשזה נעשה בצורה שיוצרת מראית עין שהכוונה היא לרופא) לכן לא ברור לי מה הבעיה עם רוב מקצועות הרפואה המשלימה. (קיימת בעיה קשה מאוד עם רפואה סינית במסגרת החוק הנוכחי) אבל החוק החדש הולך להיכנס חזק בשאר מקצועות הרפואה המשלימה ולהפוך אנשים רבים לעבריינים.

hal767

New member
ראשית אציין שאני מסכים עם דברי אור וטאו

בעבר הרחוק הועמדו לדין על עיסוק ברפואה בניגוד לחוק מספר מטפלים שלא היו מתחום הרפואה המערבית. יעקב שלחין על הדרכה בשיטת ביטס, ואלי שטראוס, מטפל טבעי ע"פ שיטת קינגסטון. היו עוד מקרים, אך את אלה אני זוכר הייטב כי המורה שלי, ד"ר רזון, העיד לטובתם בבימ"ש בשל היותו רופא קונבנציונאלי. עדותו עזרה רק להקל בדין ולקבל יחס סימפטי מהשופט, אבל שני הנ"ל קיבלו עונש קל וסימלי ונדרשו לא לעסוק יותר במקצועם. מאז השתנו דברים. המציאות גברה על החוק. אבל גם כיום המטפלים האלטרנטיביים עוברים על החוק.

izackv

New member
שוב, לחוק בדרך כלל יש מספר...

אני אשמח לדעת על איזה חוק מדובר. מטפל שימליץ למטופל לשנות טיפול תרופתי (כפי שאכן הציע מטפל מסויים לפני מספר חודשים ועל כך הוגשה נגדו תלונה) עובר על החוק. מטפל שמציג עצמו כרופא עובר על החוק. מטפל שמבטיח לדבר בשבילך עם חוצנים בכדי לנסות לשפר את מצב המיגרנות שלך עלול אולי להיתבע כשרלטן וכנוכל, אבל למיטב ידיעתי אינו עובר על שום חוק. כנ"ל לגבי מטפל שנותן טיפול טווינא, בלי להציע למטופל שום שינוי בטיפולים מערביים שהמטופל מקבל באותו זמן ובלי לטעון לפני המטופל שהוא רופא/מרפא. אם מטפל שכזה עובר על חוק, אשמח לדעת את מספר החוק. לא אמורה להיות בעיה להגיע אל כל החוקים (הקיימים) במדינת ישראל דרך הרשת.

hal767

New member
אני מניח שיש מספר לחוק

אני לא מבין בזאת. המקרים שהבאתי כדוגמא, היו על עיסוק ברפואה ללא רישיון, או משהו דומה לזאת.

izackv

New member
ולכן חשוב מאוד שמטפל לא יציג עצמו כמרפא...

התחום הוא אפור, אבל למיטב הבנתי כל עוד מטפלים לא מציגים עצמם כמרפאים ולא מתערבים בהנחיות שקשורות לטיפול מערבי הם בצד התקין של החוק. (למעט מדקרים ולעיתים רושמי מרשמי צמחי מרפא)

hal767

New member
אז מהו? מטפל הוא מרפא

או לפי הגישה הטבעונית-יועץ. ע"פ הגישה הזאת, הגוף הוא זה שמרפא. המטפל הוא מורה לבריאות שמלמד את המטופל כיצד לנהוג. אבל איך שלא תכנה זאת, זהו יעוץ רפואי, גם אם אינו עוסק בתרופות. יעוץ רפואי גם הוא אסור לפי החוק, אלא אם אתה רופא קונבנציונאלי. במשפטו של אלי שטראוס הוכח באופן ברור שהוא עזר לאנשים להשיב לעצמם את הבריאות. גם יעקב שלחין הוכיח שבעבודתו ע"פ שיטת בייטס הוא עזר לשפר ראיה של מטופליו. אבל זה לא עיניין את השופט שפסק ע"פ החוק היבש ששני הנ"ל אינם רשאים לעסוק בעבודתם כמטפלים. החוק הוא יבש ומטומטם. זה נובע מכך שהמימסד הרפואי שולט בכל ביחד עם האינטרסים הכלכליים הנילווים אליו [תעשיית התרופות, תעשיית המזון ועוד]. רופא יכול באמצעות תרופות לפגוע בבריאות המטופלים שלו [כפי שזה קורה כל הזמן] ומבחינת החוק להיות בסדר. שלא לדבר על כך שהוא אינו מרפא אותם ומשאיר אותם חולים כרוניים. אבל בזאת החוק לא עוסק. כל עוד הרופא הכושל הינו רופא מוסמך, זה בסדר.

izackv

New member
בהנחה שאתה מדבר על אלי שטראוס (ז"ל?)

שהביא לארץ את שיטת קינגסטון, אז למיטב הבנתי חלק מהשיטה שלו דרשה מהמטופלים להפסיק טיפול תרופתי. יש לפחות פוסט אחד שמצאתי ברשת על מישהו שטוען את זה לגבי עצמו באופן מפורש (כלומר שקיבל הוראה מאלי שטראוס להפסיק לקחת תרופות) זה מהווה עבירה על חוק הרפואה. ואכן אם עלו טעונים על הוראה להפסקת טיפול תרופתי, לא משנה עד כמה הוא יכול להוכיח ששיטתו מצילה אנשים, הוא ידרש להפסיק איתה ויצא אשם בדין. לא הצלחתי להכנס אל פסק הדין בענינו של יעקב שלחין, למרות שמצאתי התיחסות אליו בפסק דין אחר לחלוטין של מתחזה לרופא שהטריד מינית ילדים. ושם בסיכום של השופטים עולה דואליות מסויימת. מצד אחד הם טוענים שעצם הכוונה לפתור בעיה בעלת אופי רפואי ועצם ביצוע בדיקה שאמורה לזהות בעיה כזאת הם עיסוק ברפואה. מצד שני הם טוענים שהפרשנות (ה"לכאורה נאותה" כהגדרתם) והמבחנים המוצעים בה אינה מספקים תשובה מניחה את הדעת לגבי כשרות עיסוקם של העוסקים ברפואה משלימה. כלומר סביר להניח שהיו נסוגים בהם ממבחנים אלה אם היה מדובר על נאשם שעבד על פי עקרונות מקובלים ומוכרים של רפואה משלימה. (ושלא היה מציג את עצמו כרופא) לכן אפשר להגיד שהמצב היום מעורפל לחלוטין. הכרת קופות החולים ברפואה המשלימה כתחום שלא דורש הכשרה רפואית מערבית בהכרח משפיעה על ההגדרות. ועוד לפני ההכרה הזאת ההגדרות היו מעורפלות לחלוטין. במצב כזה, כל עוד החוק לא מסדיר את הנושא במפורש, תהיה בעיה קשה למדינה (ושום מוטיבציה אמיתית) להרשיע אנשים שעוסקים ברפואה משלימה. (כל עוד הם לא מתערבים בטיפול רפואי מערבי שהמטופל מקבל. כמו המלצה להפסיק עם תרופות או לקחת תרופות מסויימות) --- ע"פ 10222/06 (הקובץ נלקח מאתר נבו - http://www.nevo.co.il/Psika_word/elyon/06102220-a09-e.doc) "תכליתו המרכזית של האיסור שמטילה הפקודה על העיסוק ברפואה ללא רישיון היא להגן על הציבור מפני המתיימרים להיות בעלי הכשרה וכישורים בריפוי חולאים ובעיות רפואיות בעוד שלאמיתו של דבר אין הם בעלי כישורים כאלה. מכאן עולה, כי ההכרעה בשאלה, אם פעולה כלשהי מפרה את האיסור על עיסוק ברפואה, חייבת להתבסס על בחינתה של הפעולה בהקשרה הרחב. לא רק דרך ביצועה של הפעולה, אופייה הטכני והמכשיר המשמש לביצועה צריכים להישקל, אלא גם התכלית אותה נועדה להשיג והמשמעות שמייחסים לה מבצע הפעולה, מחד, והנזקק לשירותיו, מאידך, על רקע מצגו של המבצע."שאלות מרכזיות הטעונות בחינה, על יסוד עובדותיו המיוחדות של המקרה הנתון, תהיינה: כלום הוצגה הפעולה או נתפסת היא כמיועדת לאבחן או לרפא חולי, או מגבלה בריאותית? וכלום מבצע הפעולה מציג את עצמו, ולו גם במשתמע, כבעל כישורים לממש איזה מן התכליות הללו? במאמר מוסגר אוסיף, כי מבחנים אלה - המשקפים פרשנות לכאורה נאותה להגדרת העיסוק ברפואה שבפקודת הרופאים - אינם מספקים תשובה מניחה את הדעת לכשרות עיסוקם של בעלי מקצועות בתחומי הרפואה המשלימה לענפיה (הומיאופתיה, אקופונקטורה, רפלקסולוגיה, אקופונקטורה, רפלקסולוגיה,כירופרקטיקה ועוד)...".

טאוֹ

New member
כמעט נכון

לגבי זה: "הכרת קופות החולים ברפואה המשלימה כתחום שלא דורש הכשרה רפואית מערבית בהכרח משפיעה על ההגדרות"; למיטב ידיעתי, רוב קופות החולים, אם לא כולן, דורשות מספר מינימלי של שעות לימוד באנטומיה, פיזיולוגיה ועוד ממטפלי שיאצו שמעוניינים לעבוד בהן.

למעלה