התייעצות לגבי DISPUTE

purpleman

New member
התייעצות לגבי DISPUTE

שלום לכולם, הזמנתי מאיביי אוזניית בלוטות' מדגם Jawbone Icon במחיר 74.95 דולר + 13.95 דולר דמי משלוח. השבוע קיבלתי את החבילה, ומסתבר שבטעות המוכר שלח לי אוזנייה אחרת לגמרי, מדגם Platronics Discovery 975. עכשיו, שלחתי לו לפני יומיים מייל, ולא קיבלתי מענה. במקביל, ראיתי שמישהו השאיר לו פידבק שלילי, בחור שקנה את האוזנייה שאני קיבלתי וכנראה קיבל את שלי במקום, אז הבנתי שהיה בלבול כשהוא שלח את החבילות. שלחתי מייל גם לבחור שכתב פידבק שלילי ווידאתי איתו שהוא אכן קיבל את האוזנייה שלי ואני את שלו. לאחר שעברו יומיים ולא קיבלתי מענה פתחתי dispute ב-PAYPAL על כך שקיבלתי פריט לא נכון. ב-DISPUTE כתבתי שאני מבקש 25 דולר החזר (כי בסופו של יום, לא איכפת לי להישאר עם האוזניה הזו, היא גם טובה, ואני לא רוצה לחכות עכשיו עוד שבועות כדי שאשלח לו חזרה, ואז הוא ישלח לי חזרה וכיו"ב). החישוב הוא כזה - ראיתי ב-completed listing של המוכר שאת הדגם שאני קיבלתי הוא מכר ב-55 דולר (20 דולר פחות), אז כתבתי שאני מבקש החזר 20 דולר על החלק היחסי + 5 דולר פיצוי על כך שאני נשאר בסופו של דבר עם פריט שגוי (ייתכן שאני טועה, אבל זה היה נראה לי דיי הוגן. מה שעוד, אומנם לא הכי קשור, ראיתי שהוא לקח לי 13.95 דולר משלוח, ובפועל עלה לו 10 דולר, אז הפיצוי נשמע לי הגיוני). נכון לעכשיו עדיין לא התקבלה ב-PAYPAL תגובה, ואני בינתיים לא פתחתי את האוזניה שהוא שלח. שאלתי היא כזו - לפי התרחיש שתיארתי, מהם התוצאות האפשריות? האם קיימת סיטואציה ש-PAYPAL יכריחו אותי לשלוח לו חזרה את הפריט, או שבמקרה הכי גרוע הם יחליטו שלא לזכות אותי? דיי לחוץ לי להתחיל להשתמש באוזנייה (בכל זאת, בגלל זה הזמנתי אותה ובגלל זה אני לא רוצה לחכות עכשיו עוד שבועות למשלוח חזרה). אז מה לדעתכם האפשרויות שיכולות לקרות עכשיו לאחר שפתחתי את ה-DISPUTE? תודה רבה על הייעוץ!

hoplaebay

New member
התייעצות לגבי Dispute

כאשר אתה פותח דיספיוט, יש אפשרות למוכר לתת החזר כספי מלא בתנאי שהקונה שולח חזרה את המוצר (צריך לצרף מספר מעקב שמעיד שזה נעשה). בתוך פרק זמן של עד 90 יום יש לך את האפשרות להעלות את הדיספיוט לclaim. במידה ולא תעשה זאת התיק יסגר באופן אוטומטי. בכל שלב, במידה ואתה מגיע לאיזשהי הסכמה עם המוכר תוכל לסגור את הדיספיוט. בהצלחה, יעל

purpleman

New member
היי יעל

היי יעל תודה על התגובה, אבל אני יודע מה המשמעות של פתיחת דיספיוט. לצערי, לא ענית על שאלתי. רציתי לדעת מה התרחישים האפשריים מנקודה זו ואילך כי אני רוצה להחליט האם לפתוח את המוצר השגוי ולהתחיל להשתמש בו או לא.

טלי5555

New member
תשמע

אתה לא יכול לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. או שאתה ממשיך בדרך בה התחלת עם הדיספיוט, משאיר את המוצר האריזתו המקורית וממתין להחלטת המוכר/פייפאל. או שאתה משתמש במוצר וסוגר את הדיספיוט. אתה גם לא יכול להחליט מה גובה הפיצוי שמגיע לך או שתקבל על סמך הנתונים שציינת. מבחינת התרחישים - אתה בטח מבין שהכל אפשרי. כל עוד לא העלית לקליים, המוכר יכול לקבל את הצעתך ולסגור את התלונה. אם הההחלטה תעבור לידי פייפאל, אתה כנראה תתבקש להחזיר את האזניות למוכר.

purpleman

New member
ת:

לא התיימרתי לקבוע בעצמי את הפיצוי, פשוט כשפתחתי את הדיספיוט נדרשתי למלא שדה בו רשום מה ה-refund שאני מבקש כדי לתת למוכר אפשרות לקבל את זה ואוטומטית לסגור את הדיספיוט. עכשיו, אני רוצה להימנע מהאפשרות להחזיר את המוצר מכיוון שזה יקח זמן רב. בסה״כ לא איכפת לי להישאר עם המוצר שקיבלתי, פשוט ערכו נמוך יותר. מה שבעצם רציתי לדעת זה שאם אני מראש מחליט ביני לבין עצמי שגם אם אקבל את ההחזר וגם אם לא אני מוכן להישאר עם המוצר (למרות שאנסה לקבל, בכל זאת ערכו נמוך יותר), האם זה חכם לפתןח אותו ולהתחיל להשתמש בו או שבסוף תהליך הדיספיוט פייפאל יכולים *לחייב* אותי לשלוח אותו חזרה? כלומר, במידה שדבר כזה יכול לקרות, האם אוכל לומר ״לא משנה, שלא יפצה ואני אשאר עם המוצר״ או שאהיה חייב לשלוח חזרה (ואם אסרב יחסמו לי את החשבון וכיו״ב)? המון תודה מראש על הייעוץ!

למעלה