התייעצות לגבי תוכנית ABA

התייעצות לגבי תוכנית ABA

הילדונת בתפקוד גבוה, משולבת, עובדת בABA מזה זמן רב. בעיקרון אוהבת את העבודה. בשבועיים האחרונים, ללא כל שינוי הילדה מכריזה שאין לה כוח יותר לתוכנית, היא עייפה/עסוקה/צרכה לעשות משהו אחר. מה שקורה שמיגעה התרפאיסטית היא צרכה ממש לפתות את יהלי להכנס לחדר ושם מתחיל בלאגן שלם כי יהלי מסרבת לעשות את המשימות. היא מטופלת חמישה ימים בשבוע מ 16:00 עד 18:00. המנחה אומרת לא להוריד את השעות ושתהיה רגרסיה. ומצד שני אנחנו לא הולכים לשום כיוון ואני ממש לא רוצה להגיע לנקודה שיהלי תכנס לחדר בצרחות. מה דעתכם?

low demand

מובן שעלי לסייג את דברי היות ואיני מכירה לא את בתך- ולא את התמונה כולה. משתמע מתיאורך כי הטקטיקה המתאימה למצב בהווה תהיה- הנמכת דרישות. והכוונה אינה בהכרח אקדמית. אם, לשם דוגמא, ישנה דרישה להיות סוציאלית- להתמקד בפחות התערבות ויותר עשייה עצמאית; אם התכנית קשה אקדמית- לחזור מעט לאחור.......וכדומה. היות והמנחה אינה סבורה שיש להוריד מספר שעות- יש לחשוב על הנמכת דרישות בתוך מסגרת השעות. אישית, כן הייתי שוקלת בנוסף קיצוץ חצי שעה ביום, תוך שמירה על מסגרת הטיפול, ונסיון לשחזר ולברר האם הביטוי " ללא כל שינוי" אכן במקומו. בהצלחה!

shirkoosh1

New member
אולי הילדה משועממת?

והגיע הזמן לשנות תוכניות. אצלנו, עינב היתה מגלה שעמום ועצבנות מה כשהיו חוזרים איתה על תוכניות שנלעסו יותר מדי. אולי הילדה לומדת מהר וצריך לרענן את התוכניות שלה? ללמד אותה דברים מתקדמים יותר ולסיים תוכניות שהיא כבר בעצם מיצתה, סיימה. אולי צריך לתת לה תגמולים יותר אטרקטיביים בסיום כל משימה? תעברו על רשימת התוכניות שיש לה כרגע ותבדקו אחת אחת איפה היא נמצאת בהן, והאם יש טעם להמשיך. אולי להקפיא בינתיים תוכניות מסוימות שהיא מתקשה בהן או ולהתחיל תוכניות חדשות.

בוקר טוב,

לדעתי יש כמה אופציות ואת כולן צריך לבדוק ולשקול בכובד ראש לגבי פיתרון. להוריד שעות זה הפיתרון הכי קל, אבל בעצם זה לא פיתרון לבעיה אלא בריחה מהבעיה, וסביר להניח שגם בפחות שעות התגובה תהיה זהה. אז ככה- 1. המטלות קשות מידי- צריך לבדוק את האופציה להפחית לפרק זמן מסויים מקושי המטלות, לתת דברים קלים יותר על מנת לחזק הרבה ולהוציא את הילדה עם הרבה חוויות של הצלחה וטעם של עוד.. 2. המטלות קלות מידי- אם אכן כך, יהלי פשוט משתעממת. אין לה אתגר, וכדאי לנסות ולתת מטלות יותר קשות ללמידה. 3. האמצעים כבר משעממים- אם זו הסיבה, לנסות ולהיות יותר יצירתיים.. (מי כמוני יודע שזה קשה..) ולהגיש לה את הלמידה בצורה מרתקת יותר ואטרקטיבית יותר, או לפחות לתת חיזוקים מעניינים יותר. בקיצור- צריך לבדוק מה קורה, לעשות ניסוי וטעייה, ואני בטוחה שהמוטיבציה תעלה. ואגב- יש תופעה שחוזררת על עצמה מידי שנה בתקופה הזו. אולי זה קשור לחילופי מזג האוויר, או לבואו של החורף, אבל חלק נכבד מהילדים (גם המבוגרים אגב..) לא במיטבם.. בהצלחה בהמשך הדרך רונית ולגרין קלינאית תקשורת

mali s

New member
היי- אני כן הייתי

מורידה יום יומיים בשבוע. אחרי כל כך הרבה שנים של aba, אני מאמינה בגוון ובשילוב. מה עם חוגים? תמיד אפשר להוריד תכניות ולהכניס למשל הוראה מתקנת. תראפיסטית שהיא מורה ואאשר יכולה לעבוד על חזרה של התכנים הנלמדים בבוקר. אולי ללכת לאבחון אצל דיצה צחור או נויירולוגית (דר' גביס סופר מקצועית) שתאבחן שוב ותקבע סדר עדיפויות. אני אישית מאמינה שאם הילד רווי וגם מצליח להגדיר זאת- להוריד שעות ואפילו להפסיק.

מוטיבציה

אני מסכימה עם כל הנאמר מעלה ולא אחזור על הדברים, אומר רק שיש לבחון את המוטיבציה של יהלי בכניסה לטיפול ובמהלכו. שינוי חייב להעשות ונשמע שבכניסה לטיפול קשה. השאלה היא למה קשה? קל מדי או קשה מדי הן אחת האפשרויות. האם מעניין? האם יש משהו שכדאי בגללו להיכנס לחדר? האם המטפלות מהוות מחזק מהלך על שתיים? כמה זמן שיעור יש בכל יום? האם יש עוד פעילויות במהלך השבוע, כמו חוגים שמלי ציינה והם מאוד חשובים וכו'.. בהצלחה, גילי

למעלה