התייעצות לגבי ש"מ 27.5

2ndToNone

New member
התייעצות לגבי ש"מ 27.5

אהלן,

אני רוכב XC חצי שנה, עם אופני כניסה ש"מ מעולות ועמידות אבל כבדות. רוכב בצורה די אגרסיבית, לא חוסך בדרופים וברמים (נוסע בסינגלים של XC אבל סגנון רכיבה על גבול הAM). החלטתי להשתדרג לאופניים חדשות, אשמח לקבל מכם דגמים שיענו על הדרישות שלי:
לא יד שניה, מחיר עד 6,000, ש"מ, 27.5 ושיהיו במשקל סביר.

ומה דעתכם על ה2014 SCOTT spark 760? מחיר 5,700.

תודה מראש.

shangu23

New member
מה זה "משקל סביר"?

וכמה שוקלים האופניים שיש לך עכשיו?

אם במסגרת השדרוג שלך אתה מחפש אופניים שיתאימו יותר ל AM מאשר XC, יהיה מאתגר למצוא משהו שיתאם את כל הדרישות שציינת. קח בחשבון שבסגנון אגרסיבי יותר תזדקק לרמת רכיבים איכותית יותר מה שעלול להקפיץ קצת את המחיר, אם תרצה שהם יהיו גם במשקל סביר.

הסקוט שציינת שוקלים 13.6 ק"ג, מבחינתך זה הרבה? הסקוט האלה מגיעים עם רכיבים ברמת כניסה ונוטים יותר ל-XC לדעתי, אז נסה להגדיר לעצמך (ולנו) מה בדיוק אתה מחפש, לי לא נראה שכדאי להמשיך ולקפוץ איתם דרופים בטווח הארוך...

קרא פה קצת חוו"ד על הסקוט - [URL]http://forums.mtbr.com/27-5/scott-spark-760-opinions-937502.html[/URL]

2ndToNone

New member
משקל וסוג רכיבה

אני כרגע עם HARO R5 2008, אופניים מעולות לכניסה, אגרסיביות, אוכלות כל מה שאני מביא עליהן ומשרתות אותי נאמנה כבר חצי שנה. יש שתי בעיות: 1. הן כבדות (לא יודע מה המשקל שנחשב לסביר, אבל יחסית לאופניים שראיתי אצל רוכבים אחרים הן "מפרגנות" לי בעוד איזה 2 קילו). 2. אין לי טעם להשקיע בהן - עדיף להשקיע באופניים חדשות.
&nbsp
אני רוכב על שבילי XC אבל נוטה לסגנון רכיבה אגרסיבי - דרופים של עד מטר ורכיבה קשוחה יחסית.
&nbsp
אני מחפש אופני XC שיענו על סגנון הרכיבה שלי. אני מניח שהיום גם דגמי הכניסה יהיו יותר קלים מהאופניים שלי שהן גם דגם כניסה אבל מ2008. לדוגמה הR5 נמכרות היום במצמן עם דגם 2016, אני מאמין שהוא יותר קל מה2008. השאלה אם הדגמים במחירים האלה אכן יענו על הדרישות שלי. כמו שזה נשמע הסקוט די עדינות ולא יתאימו לי.
בנוסף באופניים חדשות אני יכול להרשות לעצמי להשקיע (לדוגמה להפוך ל1*X) ולהקל במשקל, לעומת באופניים שלי עכשיו שאין כל כך למה כי אני אחליף אותן גם ככה.
עוד דבר זה גודל הגלגל - 27.5 לעומת ה-26 שאני איתן עכשיו - עוד סיבה לשדרוג.

steiff

New member
ממש לא בכיוון, גם התקציב לא...

הקטגוריה שאתה מחפש נקראת ״אנדורו״ְ או aggressive trail. רמות המחיר שמאפיינות את הקטגוריה 10000 ש׳ח וצפונה.
דגמים רלוונטיים:
Merida One Forty
Rocky Mountain Altitude
Giant Reign
Giant Tranceְ (קצת עדינים לקטגוריה).

לטעמי ברמת המחיר שאתה רוצה להשקיע העיסקה הכי טובה תהיה להחליף גלגלים ומערכות (אולי בולם/מזלג) באופניים הנוכחיים. גלגל 27.5 לא יתן לך שום דבר שהגלגלים הנוכחיים לא נותנים. חלק מהמשקל של האופניים שלך נובע מהמבנה החזק של השלדה והרכיבים. העובדה שהם שרדו עד היום היא הוכחה ליכולת.

2ndToNone

New member
ויש באמת טעם להשקיע בהן?

2008 בכל זאת.. גם 26" אמנם אני מסכים שהשינוי לא עצום, אבל הן גם יחסית קטנות לי. לא חושב ששווה לי להתחיל פרוייקט על אופניים כאלה.
ואותו דגם (HARO SHIFT R5) 2016 לא יעשה את העבודה?

steiff

New member
מבחינה כלכלית זו ההשקעה הכדאית ביותר

אבל אם המידה לא נוחה לך זה משהו אחר.
דגם 2016 מכוון לשימוש פחות אגרסיבי ממה שאתה מתאר. אם אתה רוכב קל משקל (מתחת 75 קילו) יש מצב שהם ישרדו גם קפיצות. מעבר לזה - כדאי לחפש משהו מסיבי יותר.

2ndToNone

New member
קל משקל

שוקל 65, בהתחשב בכך יש דגם מהקטגוריה הפחות אגרסיבית (והיותר מותאמת לתקציב שלי) שאפשר להתאים לי? מהסקוט אני יורד אם הן באמת גבוליות. איך הR5? יש עוד דגם שיוכל להתאים לי?

steiff

New member
זה לא בדיוק היעוד של האופניים האלה

אבל אני מניח שהם ישרדו התעללות מתונה.

2ndToNone

New member
אני אוודא את עניין הגודל

אם הנוכחיות שלי בסדר מבחינת גודל, איך באמת אפשר לשפר אותן בתקציב סביר, להוריד משקל ולהוסיף תוחלת חיים, והאם זה יהיה שווה את ההשקעה באופניים מ2008?
ואשמח גם לדגמים בסגנון הR5, שעומדות בתקציב שלי (נגיד 6 אלף ש"ח) ומתאימות איכשהו לצרכים שלי.
&nbsp
ד"א, סגנון הרכיבה הזה, אנדורו, זה בעצם השלב שבין XC לAM? רכיבה על סינגלים של XC בצורה אגרסיבית זה אנדורו?
&nbsp
תודה שוב.

steiff

New member
לא משנה איך קוראים לזה

רכיבת שבילים אגרסיבית, פרי-רייד ״רך״, אנדורו.
הבסיס הוא שהאופניים לשימוש שאתה מתאר צריכים להיות במשקל סביר שמאפשר לדווש בעליה ולהאיץ במישור, בעלי מתלה ארוך מספיק שיתאים לדרופים של מטר, בעלי זוויות שמותאמות לשבילים מכל סוג ובעלי מרווח בין גלגלים וגודל גלגל שמתאים לסינגלים וסוויצ׳בקים.
״בגדול״ ה-R5 עונים להגדרות הללו. עניין הדרופים ואורך המתלה - קצת גבולי - אבל עבור רוכב במשקל 65 קילו זה יספיק - תצטרך לעבוד עם הגוף ולא לדרופ על האוכף אלא בעמידה מעליו (או מאחוריו) כך שהשרירי הרגליים והידיים סופגים את חלק הארי של האימפקט.

לגבי שיפור האופניים הנוכחיים:
את השלדה אין מה להחליף, כך שהמשקל שלה הוא נתון. שלדה חדשה של אותו הדגם, למידת גלגל 27.5 ובמידה גדולה יותר בכל מקרה (הבנתי שהנוכחית קצת קטנה עליך) תשקול בערך אותו הדבר. את מה שחסכו במשקל האלומיניום (נניח צנרת בעיבוד משופר) הוסיפו במידת הגלגל ובמידת האופניים.
מערכות הינע - תרומתן הכוללת למשקל לא גדולה במיוחד. תרומתן למחיר - רבה. את זה כדאי לדחות בשלב זה. התועלת התפעולית שתשיג בשדרוג תהיה מועטה והחיסכון במשקל לא יהיה גדול במיוחד.
גלגלים: רכיב מהותי במשקל ובביצועים של האופניים. לשימוש שלך הייתי מציע לבחון גלגלים מבוססים על חישוק ZTR FLOW EX של Stans's. חפש אותם אצל shop.harim.co.il או בשוק היד השניה. הנאבות של Stan's הן בסדר גמור ואם תבחר את הדגם שנקרא HD תקבל גם עמידות משופרת לקפיצות.
בולם אחורי: לא יודע מה יש לך היום, אבל אם מדובר בבולם קפיץ פלדה - החלפה שלו בבולם אוויר תחסוך הרבה במשקל. יש ל-Fox Racing מבחר מעניין של בולמי אוויר שמיועדים גם לשימוש אגרסיבי. זה לא שדרוג זול אבל בהחלט במסגרת התקציב. בולם עם נעילה או שסתום ״חכם״ יאפשר יעילות גבוהה בטיפוס.
מזלג - בדומה לבולם האחורי - גם פה הטכנולוגיה התקדמה יפה בשמונה השנים מאז שיצרו את האופניים שלך. החוזק עלה והמשקל ירד. האתגר יהיה למצוא מזלג שמיועד לגלגל 26 ולסוג הציר שבגלגל שיש לך (או שיהיה לך, אני בספק אם התקציב יספיק להחליף גם גלגלים וגם מזלג). ממליץ על בולם בעל צנרת ברוחב 34 מ׳מ לפחות.

שדרוג של רכיבי מערכת ההינע לדגמים נוצצים שכתוב עליהם XT או XTR זו דרך נהדרת להוציא לאנשים את העיניים ולהוציא לך כסף מהכיס. כן - זה יותר קל ואולי עושה רעש קצת שונה כשמעבירים הילוך אבל תכל׳ס - אם נורא בא לך להוציא 6000 ש׳ח - זו דרך מהירה ולא יעילה במיוחד. אחרי שתגמור לשדרג את כל השאר - אם יהיו לך עוד 6000 ש׳ח לבזבז - אז תתחרע חופשי ותשדרג למערכת הינע 1 על 11 וכידון קרבון.

2ndToNone

New member
מערכת הינע ודגמים

לפני הכל תודה רבה על התגובה.
הרעיון של השקעה באופניים הנוכחיות מעניין, אני אכן אבדוק האם הוא פרקטי, אבל עניין המידה נראה לי סוגר את הדילמה. לכן אשמח לדעת אם יש דגמים, איפה ואיזה, שיתאימו לי. מוכן כמובן להתפשר על דגם של שנה מוקדמת יותר, 2014 לדוגמה כמו עם הסקוט, בשביל לחסוך עלויות. יד שניה לא בא בחשבון.
&nbsp
ולגבי מערכת ההינע, הבנתי שכל מה שדרוש זה גלגל שיניים ייעודי ובעזרת התקנה עצמית פשוטה אני מעלים את ה3*X והופך ל1*X, מה שחוסך לי הרבה משקל בעלות נמוכה של 120 ש"ח.

steiff

New member
״בגדול״ נכון אבל...

פלטה יעודית למערכות 1 ״על משהו״ היא פלטה מסוג Narrow-Wide שיחודה בכך שהיא מפחיתה את נפילות השרשרת. מצד שני אפשר גם להשתמש בפלטה אחת רגילה (נניח האמצעית במערכת הקיימת) ולהתקין Chain Guide שמונע גם הוא את נפילת השרשרת. החיסכון במשקל הוא שתי הפלטות שאתה מסיר, המעביר הקדמי, הכבל והידית שלו.
קח בחשבון שעל פי רוב המהלך הזה יצריך גם החלפה של הקסטה, או לפחות של גלג׳ש אחד בקסטה, כדי להגיע לטווח יחסי העברה סביר. מערכות 1/11 מבוססות על קסטה של 11-40 או 11-42. קסטות 9 או 10 סטנדרטיות הן לרוב בטווחים 11-32 עד 11-36. קיימים קיטים להסבה של קסטה 11-36 ל-11-40 או 11-42 (או יותר) על ידי החלפה של הגלג׳ש הגדול.

לצורך ההתקנה הזו תצטרך כלים יעודיים - לפירוק והרכבת הקראנק, לפירוק והרכבת הקסטה. אם אין לך את הכלים תצטרך לבחור בין רכישה של הכלים לבין הבאת האופניים למכונופן שיתקין (בתשלום) באמצעות הכלים שלו.
זו לא פעולה שאפשר לבצע באמצעות מפתח שוודי וסט בוקסות/אלן.

2ndToNone

New member
הבנתי. תודה. אשמח אם מישהו פה מכיר דגם שיתאים לי

חוזר על הצרכים שלי: אופני ש"מ שיתאימו לרכיבת שבילי XC אגרסיבי עם דרופים של עד מטר, במחיר של עד 6000 ש"ח. שוקל 65. תודה.

zoharzafon

New member
חשיבה מחוץ לקופסא

ז"ק אגרסיבי
למשל קונה TARO מדגם 2016 עולות 5,000 ש"ח אחרי הנחות מועדון, או שלדת הונזו אלומיניום חדשה שסביבה אפשר לבנות אופניים באזור התקציב שלך.
זו רק דוגמא אחת. יש עוד. קל, אגרסיבי ומגניב

למעלה