התייעצות לגבי סרוס.

sivi1964

New member
התייעצות לגבי סרוס.

לפני כשלושה חוד' העליתי כאן בקשה לחוות דעתכם(רופאי הפורום)בנוגע לגור בן כ-4 חודשים שהגיע אלי מהסגר נצרת עם התקפי אפילפסיה קשים.
היה עם חום,ושילשל וככל הנראה למרות אי בהירות בתשובות בדיקות הדם נדבק בכלבלבת.

מאז עבר כאמור זמן,ההתקפים בעזרת פרזינול שקיבל במשך חודש נעלמו מייד.
הוא התייצב,והתחיל להתאושש,אבל התפתחו תיקים ברגליים האחוריות ויבבות /יללות כששוכב במנוחה/בלילה וכו.

היום כאמור בן 7 חודשים כבר(אולי יותר),גדל,התחזק,נשארו הטיקים,יש לו הליכה מצחיקה כזאת,אבל כשרץ ופעיל זה ממש לא מורגש רק ברגע ששוכב או עומד בשקט...
הוא קיבל חיסון נוסף, (פרוו בלבד),ומאחוריו חיסון אחד משושה רגיל שניתן באמצע יוני בעין איילה לפני שהביאו אותו אלי וייתכן חיסון נוסף שקיבל עוד לפני שננטש בהסגר.
כרגע אני בדילמה לגבי הסרוס מהסיבה שכל החלשה של מערכת החיסון שלו בעייתית במקרה כזה,כולל מתן חיסון כלבת וכו.

מה הייתם ממליצים?
האם אכן החששות שלי מוצדקים,ויכולה לבוא הדרדרות חלילה?
איך כדאי להכין אותו לניתוח הכביכול פשוא וקל הזה שבעברתי כבר מי יודע כמה כלבים בשנות פעילותי?
זה מקרה ראשון של כלב עם עבר רפואי ותסמינים כאלו אצלי ואני מאד מאד לחוצה בגלל זה.
הווט' הישיר וווט נוסף שמעורב(שתי מרפאות שונות)חושבים קצת אחרת ,(כל אחד) ולכן חשוב לי מאד לשמוע מה תגידו אתם.

כרגע מקבל kbr בלבד,כדור אחד פעם ביומיים.
זה התגלה ממש מסייע בנושא הבכי/יללות שלו,מרגיע אותו ועושה את חיינו קלים יותר.
הטיקים לצערי נשארו אבל הוא במצב סטטי.
מדובר בטרייר הורס בחמידותו,שוקל עכשיו כ-8 ק'ג(הגיע היה 4.3 ק'ג)
תודה!
(ובתמונה הוא ממש כשהגיע עדיין בימי ההתקפים הראשונים
)

sapirdvm

New member
שאלה ותשובה

קודם כל אני רוצה להגיד לך כל הכבוד!!!
לא פשוט מה שעברת והעתיד לא ברור בכלל, אז שאפו ענקי.
שאלה: למה לסרס אותו?
תשובה (לשאלתך): ניתן לסרס כלב בהרגעה והרדמה אפידורלית ובהרדמה מקומית. צריך קצת יותר ידע (בהרדמה) מהניתוח הרגיל אבל זה אפשרי מאד.
*לגבי החלשות מערכת החיסון שלו, היא אכן תעבור עקה בעקבות הרדמה כללית והניתוח, אך אינני בטוח שהכלבלבת תסכן אותו. מה שכן, צריך לחשוב שוב על נושא ההרדמה הכללית עם הKBR והטיקים שלו. לא הרדמה סטנדרטית
בהצלחה וכל הכבוד

sivi1964

New member
תודה על התשובה,מוסיפה-

מעולם לא היה אצלי כלב שאינו מסורס/מעוקרת,ככה שזאת פשוט התנייה אוטומטית
,ובמקרה שלו אכן פעם ראשונה אני תוהה מה עדיף.
האם אתה מכיר מניסיונך כלבים עם רקע של כלבלבת שעברו סירוס?
מה דעתך על המשך החיסונים הרגילים?(חייב כלבת +שיבוב)
בנוסף,מניסיונך- מה הפרוגנוזה עם כלב כזה לטווח ארוך יותר?

ממה שקראתי והבנתי מצבי סטרס ולחץ עלולים להביא להחרפה של המחלה.
אני רוצה לתת לו כל סיכוי לחיים טובים וארוכים איתנו,הוא כלב מדהים בכל מובן,האם יש דברים כללים שיכולים לסייע לו?טיפים,תרופות סבתא(
)?...
ממה צריך לנסות להמנע ולהזהר?

ודבר אחרון לגבי ההרדמה-מה הסיכון בהרדמה כללית עם הטיפול התרופתי שמקבל ובעיית הטיקים?

sapirdvm

New member
הוא ממילא יהיה בבית

אז לא נראה לי שיש חובה לסרס אותו. הרי ההתניה האוטומטית מיועדת בעיקר לכלבים שאין להם בתים עם בעלים אחראיים ויש חשש לעיבור כלבה והמלטות לא רצויות. פה זה מצב שונה, לא?
הכרתי מעט כלבים, ממש ספורים שיצאו מכלבלבת, אחד נשאר עם 'טיקים', אחד עם בעיות נוירולוגיות אחרות. משער שהיו עוד 2-3 שאני לא זוכר כי כנראה לא היו בעיות מיוחדות.
אנחנו רואים מדי פעם כלבים עם הסטוריה שהבעלים מביא עימו של כלבלת ואין לדעתי מניעה בטווח הארוך לחסן נגד כלבת. מדוע לא לחסן?
שני הטיפים שלי הם חום ואהבה
. אם הוא יצא מזה והוא כרגע רק סובל מהתקפים ולכן מקבל KBR, הוא יכול לחיות מצוין עם מדי פעם ירידות שיאוזנו בעזרת היעוץ הווטרינרי שתקבלו.
לגבי ההרדמה, מכייוון שהמוח שלו 'רגיש' יותר הרי שיש חומרים שלא מקובל לתת כי הם מורידים את סף הגרוי והוא יכול להיכנס לגרוי/עווית מהם. בדר"כ הם זקוקים למינון פחות ולהרדמה עם חומרים קצרי פעולה+הרדמת גז שהיא הבטוחה ביותר.

sivi1964

New member
שוב המון תודה על התשובה

אני חושבת שאתלבט עוד קצת לגבי הסרוס.
הוא עדיין גור מתבגר ואין כאן דחיפות ממשית לבצע עכשיו.
נחכה אולי עוד טיפונת,ונחשוב.
הבעייה תהייה שאגרת החיסון לכלבת ללא סרוס יקרה היום על פי החוק,וזה גם סוג של שיקול(אנחנו בית מלבדו עם עוד 8 כלבים..)
בקשר לשימוש ב-kbr-הוא ללא התקפי אפילפיה כלל.
מה "שנשאר"זה הטיקים וכאמור בכי שהיה ממש קשה,ואיכשהוא ככל הנראה ה-kbr מרגיע את הפעילות המוחית במידה שהפחיתה באופן כמעט מלא לחלוטין את היללות כאב שהיו לו.
זה שיפור עצום.
לגבי ההרדמה-תודה על המידע,אזכור את זה!
ואהבה וחום יש לו בלי סוף.
הוא באמת כלבלב מיוחד באופיו ומתיקותו.

לגבי האגרה

לעניין עצם הסירוס - כפי שאת מבינה יש מגוון שיקולים, וכל אחד יכול לקחת את זה לפי תפיסת עולמו. גם הסטרס של כלב שרוצה כאשר יש כלבה מיוחמת בסביבתו הוא סטרס, ואני משוכנע שאצלך בקיבוץ יש גם כלבות שאינן מעוקרות. בקיצור - השיקולים מורכבים. לדעתי זה אפשרי, אבל כמו שד"ר ספיר אומר - לא מחוייב.
לעניין האגרה - החוק מאפשר פטור מאגרה מוגדלת עקב מצב רפואי שאיננו מאפשר סירוס. תצטרכי אישור רפואי של הרופא המטפל. יתכן שהרופאה הרשותית תרים גבה, אבל אני מעריך שזה יעבור בסופו של דבר. במקרה כזה עלות האגרה תהיה 68 שקלים לשנה.
מרגש לקרוא את מה שאת כותבת עליו.
אסף

sivi1964

New member
תודה רבה על המידע!

האם היית מסרס כלב בעל רקע רפואי כזה?
ואתה לגמרי צודק לגבי חוסר השקט שעלול להגיע מכלבות מיוחמות באזור.
כרגע הוא סביב 7 חוד',ונראה לי שזמן ההתלבטות אינו מאד ארוך...

הוא כלבלבון מאושר וידידותי וכל כך כל כך מתוק.
הוא מראה לי שלמרות מחלתו ולמרות מצבו הנורא כשהגיע -לפחות עכשיו יש לו זמן חסד,וכמו שכתב ד'ר חנוך אכן מפליא לפעמים לראות כמה אהבה וחום יכולים לסייע לייצב ולתמוך בכלב חסר מזל כפי שהיה כשהגיע אלינו.
אני מסתכלת וחושבת לעצמי שכרגע יש לו חיים מעולים,ואין כמוהו שמגיע לו!(והלוואי הלוואי הלוואי והחודשים יתארכו ויתחברו להרבה שנים כאלו קדימה.
אני מקבלת אותו כמו שהוא,שובה לב כל כך ורק מתפללת שהמצב יישאר יציב!!!!!
צרפתי שתי תמונות ,אחת שהוא ממש עדיין גמור אחרי סדרה קשה של התקפים בימים הראשונים,והשנייה טיפה מאוחר יותר.

ברור למה את אוהבת אותו

בהחלט עלם חמוד.
האם הייתי מסרס אותו ? יומרני לענות, כאשר הנתונים מורכבים ואני לא מכיר את הכלב.
נטיית הלב שלי היא שכן, אך כפי שאמרתי - יש לכך גם חלק בתפיסת עולם, ודעות אחרות הן לגיטימיות.
להערכתי אני מכיר אחד משני הרופאים המטפלים בו, ואם כן הוא מספיק טוב בשביל לסמוך עליו בעיניים עצומות...

xslf

New member
גודמן עם רקע שונה (אפילפסיה משנית לניאוספורה)

אבל איתו בהחלט חיכיתי עם הסירוס ואני לא מתחרטת על כך.
בסופו של דבר סירסנו כי חשדנו שהריח של נקבות מיוחמות הוא טריגר להתקפים (וגם כי התחילה הגדלה של הערמונית).
מן הסתם, הוא היה יותר מבוגר מהכלבלב שלכם.
&nbsp
&nbsp

sivi1964

New member
ומה בעצם היו השיקולים לדחיית הסרוס?

אשמח אם תפרטי קצת.

למעלה