התייעצות לגבי ליחה

מיצקו

New member
התייעצות לגבי ליחה

שלום לכולם
פעם ראשונה שלי פה בפורום :)

במשך שבוע וחצי הייתי חולה עם צינון שהסתבך ועבר לי לריאות להתקף אסטמה מחריד (אני סובלת מאסתמה מגיל שנתיים) שהוביל לאישפוז, אנטיביוטיקה, סטוריאידים ושאר דברים רעים לצערי...
העניין הוא שגם עכשיו כשהתאוששתי ואני מרגישה שיצאתי מההתקף פחות או יותר אני עדיין סובלת מכמויות ליחה איומות שפשוט מרגישות כאילו הן תקועות לי בתוך מערכת הנשימה ומסרבות לצאת!!
שיעול לא בהכרח עוזר לכייח את הליחה, ואני גם עדיין מוצאת את עצמי מקנחת כל הזמן את האף או מסתובבת עם אף סתום. מתנצלת מראש על התיאור הגראפי- הליחה והנזלת סמיכות וצהובות.

אציין באותה הזדמנות שאני טבעונית כבר שנה וחצי, ככה שאני לא צורכת מוצרי חלב שאני יודעת שהם מעוררי ליחה מטבעם...השאלה היא, אילו עוד מזונות הם מעוררי ליחה, ולאיזה יש אפקט שיכול לסייע בסילוק הליחה??
אודה מאד לכל מי שיכול לתת לי פה תשובה מקצועית, כי בחיפוש באינטרנט לא הצלחתי למצוא תשובות חד משמעיות, פרט כמובן למוצרי חלב שכמו שציינתי לשמחתי איני צורכת כלל...
תודה מראש

Besomet

New member
ליחה: גורמים ואמצעי טיפול

שלום לך וברוכה הבאה :)

אתחיל עם תשובה לשאלתך לגבי מזונות מעודדי ייצור ליחה. חלב הוא אמנם המפורסם ביותר מביניהם, אך אינו היחיד. לקבוצה זו משתייכים גם בוטנים, פירות הדר כתומים, סוכר ומזון מטוגן.

ברם, התיאור שלך מצביע על סיבה מובהקת לייצור המוגבר של הליחה, סיבה שמוקרה אינו במזון. כשהגוף נלחם בזיהום בדרכי הנשימה, חלק ממערך שלם של תגובות הוא ייצור מוגבר של ליחה. הליחה עוזרת בפינוי התאים המתים ( תאי הגוף והתאים הפולשים). הצבע הצהוב/ירוק של הליחה, מקורו בברזל שבתאים המתים הנ״ל.

המזונות, שאמנה כעת, מכייחים ואו מדללים ליחה:
שום - יש לצרוך אותו כשהוא טרי, לא מחומם ובתוך דקות ספורות מרגע פציעת שן השום.
תימין/אורגנו/זעתר/מנתה חריפה - רצוי לחלוט את העלים המיובשים ולשתות כתה.
לימון - שתיית כף או שתיים של מיץ לימון מהול במים (רצוי בבוקר)
פלפל צ׳ילי - ניתן לשלב את התבלין המיובש או הפרי הטרי בבישול

זוהי רשימה חלקית בלב כמובן. יש גם שלל תמציות ארומטיות (״ שמנים אתריים״) שמצטיינות בכיוח ודילול ליחה, אך הן מחייבות שימוש מקצועי.

נקודה אחרונה, אך חשובה, שחשוב לי לציין נוגעת בחשיבותה של רפואה מונעת. לפי סיפורך ניתן להבין שמערכת הנשימה שלך סובלת מחולשה כבר הרבה מאוד שנים. אני מציע לך לפנות לאיבחון וטיפול ברפואה משלימה, כדי לחזק את מערכת הנשימה.

מיצקו

New member
תודה רבה

על התגובה המושקעת והמפורטת

זה עזר לי מאד כי רק היום למשל אכלתי לחם עם חמאת בוטנים בבוקר ושתיתי מיץ תפוזים בצהריים- אז מסתבר שבכל זאת מבחינה תזונתית עשיתי משהו לא בסדר... :)

Besomet

New member
בשמחה :) קחי בחשבון ש...

זיהום כל כך קשה כמו שתיארת שחווית גורם לייצור כמויות אדירות של ליחה. הליחה שהגוף מייצר עקב שתיית כוס מיץ תפוזים ומעט חמאת בוטנים בטל בשישים בהשוואה למצבורי הליחה הכמעט אינסופיים שהזיהום הותיר אחריו.

ודאי שעדיף בתקופה הקרובה להמנע לחלוטין ממזונות מעודד ייצור ליחה, אבל לא הם שאחראים למצוקה הנוכחית.

למעלה