התייעצות לגבי חבר

התייעצות לגבי חבר

היי חבר טוב שלי חזר לפני חודשיים וחצי מטיול בתאילנד והודו. בשבועיים האחרונים הוא סובל משלשולים(5-6 פעמים ביום,השלשולים מימיים) המלווים בכאבי בטן ובחילות(אלו מופיעים בתדירות נמוכה יחסית) הוא ניסה לאכול רק אורז וירקות ונמנע מאכילת גבינות שבד"כ צרך בכמות גדולה(ממשיך לשתות חלב כי אמרו לו שזה טוב כנגד הרעלת מזון).למרות זאת השלשולים ממשיכים.לפני 4 ימים,כשנסע בסופ"ש לבקר אצל משפחתו,אמו נתנה לו אנטיביוטיקה שהייתה להם בבית.מאז נראה לו שהשלשולים רק החמירו.הוא סובל גם מטחורים בפי הטבעת וחולשה כללית. מה דעתכם?האם זו באמת הרעלת מזון או שמא משהו אחר? הוא לא מת על רופאים ולכן בינתיים אינו נבדק וביקש את עזרתי. כיצד אוכל לעזור לו? מודה לכם על תשומת הלב

שלשולים דמיים במשך שבועיים?

מיד לרופא. לקחת אנטיביוטיקה שיש בבית זו אחת הטעויות הגדולות שאדם יכול לעשות. לא משחקים עם תרופות, מכיוון שבמצבים מסויימים הן יכולות להיות רעילות. חשוב שהוא יילך לעשות את כל הבדיקות האפשריות. אפשר לטפל בו ברפואה משלימה אבל אני באופן אישי הייתי הולכת קודם כל לרופא. לא מת על רופאים זה יופי, אבל הזנחה כזאת דורשת פטיש בראש. מחר בבוקר לרופא. ושיפסיק, למען השם, את החלב.

השלשולים לא דמיים

מה יכול להיות שיש לו? כמובן שהמלצתי לו ללכת לרופא ואני מאמינה שאם לא ישתפר המצב הוא ייאלץ ללכת.

המצב לא ישתפר

אם הוא לא יטרח לטפל בעצמו. הוא ימשיך להיחלש, בריאותו תמשיך להיפגע והמצב יהפוך להיות כרוני, ואז יהיה הרבה יותר קשה לטפל בו. יכולים להיות לו המון דברים. למה לנחש ולא ללכת לרופא? אם הוא ממש לא רוצה, שיילך למטפל ברפואה משלימה, אבל אני כמטפלת לא בטוחה שהייתי מוכנה לקבל אותו אם הוא לא הולך לבדיקות תוך כדי. אני דוגלת ברפואה המשלימה, אבל אפילו אני מודה שיש מקרים שאפשר לפתור דברים בצורה אחרת. כשהייתי בהודו סבלתי משלשולים. הלכתי לרופא איור וודי שנתן לי מלא אבקות. האבקות לא רק שלא ריפאו אותי, אלא גם חוררו לי את הקיבה. כשהגעתי לרופא זה היה עם נזק בקיבה ועם שלשולים. אנטיביוטיקה של שלושה ימים פתרה את השלשולים ונוגדי חומצה הרגיעו את הנזק שנגרם לקיבה. אם זה היה בארץ, הייתי הולכת לקבל טיפול ברפואה הסינית. אבל גם הייתי יודעת שאולי טיפול אחד לא יעזור, שהתרופה הטבעית יכולה לעלות מאות שקלים ושזה יהיה תהליך הדרגתי. ואז הייתי צריכה לעשות את השיקול: אנטיביוטיקה של שלושה ימים או תהליך. בכל מקרה, שיפסיק עם כל מוצרי החלב כבר אמרנו?

harduf9

New member
נשמע שהתיישב טפיל במעיים של החבר שלך

ואכן אנטיביוטיקה הייתה טעות חמורה. חשוב להחזיר את פלורת המעיים למצב הכי טוב שאפשר ולעשות טיפול נגד אותו טפיל. בדיקת צואה פשוטה, כן, אצל הרופא הקונ' תוכל לאתר את סוג הטפיל ולכוון את הטיפול לאותו סוג טפיל. אישית לא הייתי רץ לרופא מייד, אבל החבר שלך כבר חיכה שבועיים. אז אולי בכל זאת. מה שבטוח שחלב שאף פעם לא טוב לבריאות, בוודאי לא יעזור לו ואפילו יזיק יותר מהרגיל. בריאות שלמה גיא הרדוף

תודה על התגובה

יש לך איזשהו כיוון לגבי סוג הטפיל? האם לכל טפיל סוג טיפול שונה?

harduf9

New member
ברפואה הקונ' יש סוג תרופה לכל סוג טפיל

ברפואה הטבעית יש שני כיווני טיפול. אחד חיזוק מערכת החיסון. שני תוסף שידוע שהורג מספר טפילים. בשני המקרים תמיכה בגוף. בריאות שלמה גיא הרדוף

0 אור 0

New member
אז ככה

קודם כל, בשום אופן לא לקחת אנטיביוטיקה ללא מרשם רופא והתאמה אישית! חשוב מאד לעשות בדיקה ואבחון קונבנציונלי לראות אם לא תפס איזו חולרה מסוכנת במזרח. בינתיים להקפיד על תזונה מתאימה לשלשול, ולא כפי שהוא אוכל. במצב של שלשול צריך להפסיק עם ירקות ופירות טריים חוץ מתפוח ובננה שמותרים. מותר: אורז, מרק, צנימים, ביצה קשה. רצוי לא חלב ניגר, אבל אפשר גבינה לבנה, קוטג' או יוגורט (בכמות קטנה) לנוח ולשתות חליטות צמחים: לענה רפואית (עד 2 כוסות ביום), מרווה , קמומיל, לחלק מהאנשים נענע טובה בשלשול ולחלק לא.

0 אור 0

New member
הענין הוא שירקות טריים מגרים את הקיבה

אז אני מניחה שיש דרגות שוני - למשל עגבניה זה ממש גרוע, וכנראה שמלפפון קצת יותר טוב, ואם מכינים מרק שיש בו גם קישוא ופטרוזיליה או גזר אז גם אחרי הבישול זה צריך להיות בסדר, בגדול לשלשול של יום אחד עדיף בכלל לא לאכול ורק לשתות, או שאם רעבים קצת אורז, אם זה מתמשך וצריך קצת לאכול , אז כמה שפחות דברים שמגרים את הקיבה. אם החבר שלך לא צמחוני אז מרק עוף צח או עם קצת אורז זה מצוין ואם הוא צמחוני אז אפשר מרק מתפוח אדמה, קישוא וכד'

0 אור 0

New member
אין לי הסבר אקדמי

אבל עגבניה ושלשול ממש לא הולכים ביחד, וגם לא אפרסק או שזיף, זה פשוט גורם לתהפוכות חדשות במערכת העיכול ולא נותן לה להרגע

hal767

New member
אינני יכול לקבוע דיאגנוזה מדוייקת באינטרנט

בלי להכיר מקרוב את הפציינט, אבל הרעלות במערכת העיכול לחוזרים מהמזרח הרחוק, אינה נדירה כלל. אם זאת הבעיה, טיפול תזונתי פותר את הבעיה. בדרך כלל מייצבים את מערכת העיכול באמצעות מיצים של פירות וירקות אורגניים מסויימים, בהתאמה למקרה, שמרגיעים את המעיים ומאפשרים לגוף לנקות את מערכת העיכול מהזהום. בשלב הבא מתאימים תזונה טבעית המתאימה למצב. זאת תהיה גם הדרך לפתור את בעיית הטחורים. חולשה כללית-זאת תופעה סבירה למצבו. אנטיביוטיקה? לשם מה? אנטיביוטיקה הינה רעל המשבש, בין השאר, גם את מערכת העיכול. מלבד זאת, צריכת אנטיביוטיקה ללא הכוונת רופא הינה טעות נוספת, גם ע"פ אלה שדוגלים בשימוש בה. חלב-מזיק ומיותר. הוא "מזון" מזהם, המחמיר את מצב מערכת העיכול. החבר שלך אינו עגל, לכן אינו זקוק לחלב המיועד לעגלים. כן חשובה מנוחה מרובה, המאפשרת לגוף להשתמש באנרגיה שלו לטיפול בבעיה. גם אני לא מת על רופאים, אבל במקרה כזה כן כדאי להבדק ולהגדיר במדוייק את מצבו. באשר לדרך הריפוי, כאן יתגלו ההבדלים בין הגישה בה אני דוגל, לבין הגישה של הרפואה הקונבנציונאלית, וחברך יצטרך לבחור באיזו דרך הוא מעוניין. בכל מקרה, אני לא חושב שכדאי להזניח את הבעיה. החמרתה עלולה לגרום לנזקים

תודה על התגובה המורחבת

ואני עדיין שוברת את הראש... האם יתכן שהפרזיט או הוירוס או מה שזה לא יהיה דגר במשך כל כך הרבה זמן והתפרץ רק לפני כשבועיים? האם יכול להיות שזה בכלל לא קשור לשהותו בתאילנד ושזוהי בכלל בעיה אחרת?

hal767

New member
"הפרזיט או הוירוס" כדבריך

מתקיים כשישנם התנאים לקיומו. הם לא הבעיה, הם התוצאה של הבעיה. אינני יכול לקבוע מתי התחילו התנאים האלה, כי אינני מכיר את המקרה, אבל זה באמת לא חשוב כרגע. החשוב הוא לפתור את הבעיה הבסיסית.

freearth10

New member
איך היתה הנחיתה../images/Emo160.gif?

כמה זמן הוא טייל במזרח? מה קרה בחייו לפני כשבועיים? האם יתכן שהוא חווה אירוע שקשה לו לעכל?
מאיה

y u l i a 1 2

New member
../images/Emo201.gifמאוד נחמד שאת מנסה לעזור לחבר אבל..

היי, זה יכול להיות וירוס שהוא הביא מתאילנד או הודו הרי לכולם ידוע עד כמה ארצות אלו לא מפותחות, ויש שם מחלות, שאלוהים ישמור, יכולים לגרום הרבה נזק. קודם צריך להפסיק לשתות חלב מאחר ועל הרבה אנשים הוא משפיע כמשלשל, לדוגמא אמא שלי, וכמובן לפנות לרופא, למרות שלא אוהבים אותם.

freearth10

New member
../images/Emo80.gifחלב זו הסיבה שהוא משלשל???

הבן שלי היה בהודו וחזר בריא, בן אחר שלי חרש את כל אפריקה המזרחית, אכל וישן עם הכפריים, הלא מפותחים האלה וכלום לא קרה לו. יש כאן מישהי בפורום שהחליטה לא ל"חסן" את עצמה נגד כל היתושים שבמזרח אכלה כל יום שן של שום כדי להבריח אותם, לה זה עזר וכשיתושון מתורבת אחד מריח את הנשימה שלי רווית השום - זה בכלל לא משפיע עליו והוא עוקץ אותי שוב ושוב לילה אחר לילה. מתברר שאותם הדברים משפיעים על אנשים שונים בדרכים שונות... רופא רק ידחיק את המחלה עוד יותר פנימה ולא יאפשר לגוף להוציא את הרעלים החוצה ואותם הרעלים יביאו איתם את המחלה הבאה. טיפול רפואי יחד עם טיפול הוליסטי יכולים אולי לעזור. רק טיפול רפואי - רק מכסה את הפצע לא מרפא אותו ומחליש את הגוף ומאפשר קרקע בטוחה לפצע הבא.
מאיה

0 אור 0

New member
למה השטויות האלו?

אני לא אומרת שאדם שמשלשל חייב דוקא לשתות חלב, אבל אם החבר שלו מאד אוהב מוצרי חלב ואוכל אותם כל הזמן ללא השפעה שלילית, אז אין ספק שלא הם הגורם לשלשול שלו, ואין לו שום קשר לאמא שלך שרגישה לחלב. או שאולי את חושבת שהוירוס שהוא הביא מתאילנד או הודו חיכה רק לחלב הישראלי כדי להתניע, ובהיעדרו הוא יעלם לבד?

למעלה