התייעצות- כלומיד

לילי1986

New member
התייעצות- כלומיד

שלום לכן!
לפני יותר מחצי שנה נכנסתי להריון אחרי סבב אחד של חצי כדור כלומיד. ההריון הופסק לצערי בגלל בעיה חמורה בעובר..
כבר 3 מחזורים שאנחנו מנסים שוב, שוב בעזרת כלומיד. בחודשיים האחרונים בייצתי אבל לא נכנסתי להריון.
החודש המחזור כבר שבועיים מאחר, ואני בכלל לא בטוחה שהחודש בייצתי..
(לא עושה מעקבים כי אני אשת קבע וגרה מאד רחוק מכל מקום שאפשר לעשות בו...)
מיותר לציין שבדיקות בייתיות הראו שאני לא בהריון..
השאלה- יכול להיות שהכלומיד הפסיק לעבוד עבורי? ומה עושים עכשיו? האם עלי לקחת כדורים בשביל שהמחזור יגיע?

תודה

טוליתי

New member
ברוכה הבאה אלינו

לשהות קצרצרה בלבד!
מצטערת על אובדן ההריון
. לא טוב ליטול כלומיד/איקקלומין וכל תרופת פוריות אחרת ללא מעקב רופא פוריות. ייתכן מאוד שהכלומיד מדקק לך את הרירית, ואוליי זו הבעיה. בנוסף, כשלא עורכים מעקב, יתכן שיבייצו יותר מזקיק אחד, וכך את עלולה למצוא את עצמך עם הריון רבעייה וחמישייה.
אנחנו מוצאות את עצמנו כמנהלות כותבות זאת שוב ושוב, שבדיקות ביתיות אינן רגישות להריונות צעירים. כדי לדעת איפה את נמצאת מבחינת מחזור, ולשלול ציסטות שאוליי מפריעות לקבלת הווסת או להתבשר בהריון
גשי לבדיקות הורמונליות (בטא, פרוגסטרון ואסטרדיול).
האם את מטופלת אצל רופא פוריות או אצל גניקולוג "רגיל"?
השלב הבא הוא להתחיל לטפל בבעייה כמו שצריך: רופא פוריות עם מעקבים ואוליי גם צילום רחם והיסטרוסקופיה כדי לוודא שלא השתבש דבר מאז הפסקת ההריון.
מאחלת בשורות טובות

לילי1986

New member
תודה רבה

זה מאד מסובך עניין המעקבים כשגרים יותר משעה נסיעה מכל מרפאה נורמלית, וכשאת מחויבת למסגרת שלא ממש מקבלת בברכה כל מיני העדרויות...
אותו דבר לגבי הרופא- אני מטופלת אצל רופא נשים צבאי "רגיל", ולא עושה רושם שהוא מעוניין לתת לי הפנייה לרופא פוריות, או אפילו ליותר מעקבים (כרגע יש לי הפניה לאחד, וגם זה אחרי שממש ביקשתי... וגם הפניה אחת לבדיקות דם רלוונטיות, שחשבתי להשתמש לפני הביוץ הבא).
שקלתי לעבור לרופא פרטי, אבל אם זה יהיה כך, זה אומר שהכל יצטרך להיות פרטי (כולל בדיקות דם והכל), וזה נראה לי שקצת מוגזם...

טוליתי

New member
אני מבינה שהמחרחק מקשה,

אבל הבריאות שלך חשובה יותר, ולכן אני לא רואה הגזמה בלעשות את הכול פרטי, או להוציא חופשות מחלה כשאין ברירה.
לא חייבים להיעדר יום שלם בשביל מעקב. לא יודעת היכן את גרה, אבל יש רופאים שעושים מעקבי US בשעות הערב והלילה, כך שאם את יכולה לבצע את בדיקות הדם בבוקר בקרבת מקום ואת ה-US בלילה, אוליי כך תיפתר הבעיה.
רופא שמסכים לתת לך טיפולי פוריות ללא מעקב הוא רופא שנוהג בחוסר אחריות כלפי הבריאות שלך.

לילי1986

New member
תודה,

ברור שאת צודקת..
האם אני יכולה ללכת באופן פרטי רק למעקבים? (אני רופאה בעצמי, אמנם של משהו אחר לגמרי אבל לא נראה לי שאתקשה לפענח את התוצאות) או שחייבים הפניה מרופא גם לזה?
אני גרה באיזור הדרום, כך שרק באר שבע רלוונטית אלי.
&nbsp
ושוב תודה, באמת..

טוליתי

New member
שלום ל

רופא פרטי ילווה אותך מההתחלה ועד הסוף, ואם כרגע צריך רק לגרום לביוץ ולעשות עבודת בית, אז לא תהיה לך בעייה.
תוצאות את יכולה להעלות לכאן ונעזור לך
. לפרטי את לא צריכה הפניה. רק לבדיקות הדם שתעשי במרפאה את צריכה מעקבים.

טוליתי

New member
שלום ל

רופא פרטי ילווה אותך מההתחלה ועד הסוף, ואם כרגע צריך רק לגרום לביוץ ולעשות עבודת בית, אז לא תהיה לך בעייה.
תוצאות את יכולה להעלות לכאן ונעזור לך
. לפרטי את לא צריכה הפניה. רק לבדיקות הדם שתעשי במרפאה את צריכה מעקבים.

לילי1986

New member
שאלה אחרונה

שוב המון תודה, לא מובן מאליו לקבל כזאת קבלת פנים חמימה..

אם הרופא הפרטי שולח לבדיקות דם- גם אותן אני עושה במעבדה פרטית?
והאם יש המלצה לרופא פוריות מומלץ בדרום?
&nbsp
תודה!!!

טוליתי

New member
רופא פרטי ייתן לך הפניה לבדיקת דם

אותה את יכולה לבצע לא בפרטי. עבור מעבדה פרטית לא צריך הפניה.
מניחה שמדובר בישוב מאוד דרומי, ושד"ר מלצר מאשקלון לא מספיק דרומי, נכון?

לילי1986

New member
תודה! האם הוא עושה את המעקבים בעצמו?

נראה לי יותר נוח ללכת למישהו כזה, פחות להתרוצץ בין מרפאות...

אני לא יודעת... אני יודעת שהוא רופא מעולה!

יש שם מוקד של מרפאת בריאות האישה, אז אני מניחה שזה כמו בסולד בג', שאפשר לעשות שם
את כל המעקבים, שווה להתקשר לברר...
(אם שייכים ל IVF, אז עושים הכל בסורוקה).
&nbsp
בהצלחה

פורפור2

New member
פוריות בדרום

היי,
אני מתגוררת בב"ש ובהחלט מבאס שאין מרפאות כמו במרכז
בכל מקרה אני
החזרות ושאיבות עושה באסותא ת"א- פרטי
כל השאר המעקבים בקופח בב"ש, שולחת תוצאות במייל ומקבלת תשובה לאחר כמה שעות.
ביקשתי שאיבה אחהצ ולכן לא מפריעה לעבודה ממש מתחשבים שם

למעלה