התייעצות כלבה בת 9!

uoston

New member
התייעצות כלבה בת 9!

שלום לפורום!
יש לי כלבה מסוג שועלית בת 9 ששוקלת 5.משו....היא ירדה קילו...
היא צריכה לעבור ניקוי שיניים בעוד כמה ימים, עשיתי לה בדיקת דם היום, והוט אמר לי שהקרוטונין שלה הוא 1.9 והגבול העליון של זה, זה 1.8, הוט אמר לי שזה קשור לתפקודי כליה, ועכשיו לשאלה: האם כדאי עכשיו לעבור את הניקוי שיניים עם ההרדמה והכל?
בכללי מיילי כלבה פעילה, יש לה על בסיס יום יומי טיול אחד ארוך של 40 דקות חוץ מהטיולים של הרבע שעה צרכים.
בלילה מיילי מתאפקת לפחות בין 10 ל11 שעות....אבל במהלך היום ה נע בן 5 ל-7 שעות כי היא יורדת כמה כמה קטנות לדשא למטה לעשות פיפי זה קשור לכליה?
ועוד גבר...מיילי שלי נפלה ממקום גבוהה םעמיים בהפרש של חצי שנה (כי הספרית לא קשרה אותה למשטח עבודה...), היא נפלה לא טוב כל פעם נחתה או על החזה או על הגחון...האם מיזה אפשר להיות נזק כליה?
למיילי אין סימנים קליניים למשו שעובר על הכליה שלה..בינתיים...
ולמה היא מרזה לי (היא אוכלת פחות אוכל יבש (פרו פלאן)) ? הוט אמר שצריך לעקוב אחרי המשקל שלה ואחרי הקרוטונין שלה...האם אני צריכה לדאווג!?!?!?!?!?!?!?
סליחה שהיה ארוך....ותודה למי שקרא עד פה!
בתמונה מיילי (הכלבה המדוברת) ודלומי החתולה :)*

תפקודי כליה

כוונתך היא לקריאטינין. 1.9 הוא ערך גבוה אך לא מאוד. מהם שאר הערכים של בדיקת הביוכימיה והספירה?
למשל אוריאה או BUN . קריאטינין לבדו אינו מספיק כדי להחליט על מצב הכליות לאשורן.
אם תשלחי את כל הבדיקות ותפרסמי כאן נוכל לומר .
הבדיקות המומלצות הדרושות-ספירת דם, פאנל ביוכימי ואלקטרוליטי מלא ובדיקת שתן .
בהצלחה
עמיחי

uoston

New member
תודה עלהתגובה! על שאר האבחנות הוט לא אמר לי

כנראה כי הם בסדר....

המילה בתשובתך שאני הכי חושש ממנה היא-

המילה בתשובתך שאני הכי חושש ממנה היא- "כנראה".
איך תאהבי את תשובתי הבאה- "כנראה שניקוי השיניים יעבור בשלום" .
אל תתביישי. תבקשי את כל תוצאות הבדיקה(זה מאוד מקובל) ותפרסמי כאן ואז מאוד יקל עלינו לתת לך תשובה מרגיעה.
אני מסכים עם ד"ר חנוך שגם אם תהיינה כמה תשובות חריגות זאת לא סיבה להימנע מהפרוצדורה במיוחד אם מצב השיניים רע.
לילה טוב
עמיחי

yaelofer

New member
מצטרפת לדר' עמיחי. תדרשי את כל תוצאות הבדיקות

ולראות בעיניים שלך, לא רק לשמוע בע"פ. כנראה זה לא מספיק.
לפני כ-10 שנים, היתה לנו פקינזית מבוגרת ובגלל הגיל שלה לקחנו אותה לבצע בדיקת דם. כמובן שמאד סמכנו על הוט' (שבדיעבד התברר כנוכל גדול). כשהיו לו התוצאות, לא דרשנו לראות אותן בעיניים שלנו (כי אז לא הבנו כלום בשום דבר) אך כמובן שאלנו את הוט' על התוצאות. ישבנו איתו במרפאה, והוא אמר שהכל טוב, הכליות בסדר, הכבד בסדר, הכל יצא בסדר. 4 ימים לאחר מכן לכלבה היה כאילו שבץ. הוט' לא היה זמין (הוא נסע לחרמון) אז הלכנו לוט' אחר שטיפל בה מעולה, ושאל אם עשו לה בדיקות דם לאחרונה. אמרנו שבדיוק לפני 4 ימים, והכל היה בסדר. לאחר 3 שבועות, שוב שבץ. שוב טיפול חירום (שוב אצל הוט' החדש). שבועיים אחרי זה שוב שבץ. הפעם זה נראה לוט' החדש מוזר מאד. הוא ביצע אצלו בדיקת דם והסתבר שהכל לא בסדר ושכנראה יש לכלבה סרטן מפושט. היא הורדמה באותו ערב. הלכנו לוט' הישן וביקשנו העתק בדיקת הדם. הסתדר שאחד ממדדי הכבד היה בשמיים כבר באותה בדיקת דם ראשונה, ומשום מה הוא אמר לנו אז שהכל בסדר. סיפרנו לו שהכלבה נפטרה, והוא אמר לנו שעניין אותו לדעת כמה זמן ייקח לנו לבוא לספר לו שהכלבה נפטרה....

uoston

New member
וואו איזה סיפור מזעזע....

בסדר, אני אבקש את הבדיקות!
אגב הכלבה כבר עברה את הניקוי שיניים בהצלחה מרובה!
אבל....הוט גילה שיש לה בחניכיים גידולים, מן שאר בשר שצומח מהחניכיים שלה, הוא הסיר אותם, וגם מצא עוד גידול ליד ה"הכתף"
של הרגל השמאלית שלה וגם אותה הוא הוריד.
למיילי יש הסטוריה של גידולים, היו לה לפחות 5 גידולים שהוסרו מכל מיני מקומות....שלחנו כמה פעמים לבדיקה ואף פעם זה לא היה משו שצריך לדאוג...
גם עכשיו לא....העלתי את הכלבה בחזרה ל-6 קילו, היא מתנהגהת אפילו יותר טוב מלפני הניקוי שיניים, יכול להיות שזה כאב לה...ועכשיו שהוא הסיר את זה היא נראית יותר שמחה כזה...
תודה לכולם!

sapirdvm

New member
אם הניקוי שיניים

נדרש עקב מצב בלתי נסבל, של שינים מלאות אבן, עם דלקת חניכיים קשה, עם ש/יניים מתנדנדות כאבים וקושי באכילה, הרי שכדאי לעשות את הטיפול הנדרש.
הרבה פעמים, עקב פחד טמיר מההרדמה, לקוחות דוחים את הטיפולים הנדרשים.
כדאי לזכור, בהשוואה לרפואה ההומנית, שהרבה מהניתוחים שמצריכים כמובן הרדמה כללית נערכים באנשים חולים, זקנים-נפגעי טראומה.
מה אני רוצה לומר? שהרדמה אומנם מסכנת חיים אך היא ענין שהתפתח ואם נעשה בשים לב לבעיות (למשל בעית כליה יכולה לגרום לבעיות לחץ דם), ניטור מתאים של ההרדמה בהתאם לבעיה, שימוש בהרדמת גז בטוחה, אז יש לבצע את הפרוצדורה הנדרשת.
ולגבי השאר, ד"ר עמיחי התייחס בתשובתו

למעלה