התייעצות יינית

• פותח הנושא muga
  • פורסם בתאריך

muga

New member
התייעצות יינית ../images/Emo48.gif

שלום לכולם. ביוני הקרוב אני ובן זוגי מתחתנים. במסגרת שדרוג הבר שלנו, אנחנו רוצים לקנות יינות איכותיים יותר ממה שהקייטרינג מספק. הארוחה היא חלבית, ואנחנו זקוקים ליינות לבנים ואדומים. ראינו שיש מבצעים לא רעים לפסח ברשתות המזון, ורצינו לדעת האם היינות המוצעים הם טובים? מתאימים לארוחה חלבית? האם כדאי לרכוש אחד מהם? בקיצור - המלצתכם
ואלו היינות שבמצעים - * הכרם - דון חוליו: מרלו/קברנה/שרדונה קאזה דה לואיג'י: קברנה/מרלו/שרדונה * רמת הגולן - ירדן הר חרמון לבן גולן: שרדונה/אמרלד ריזלינג * בנימינה - כרמים: אדום/לבן שרדונה אמרלד ריזלינג * ברקן - קברנה סובניון/מרלו קלאסיק מרלו דומינגו ריי דומינגו ריי קברנה בורדו: קברנה/מרלו * יקבי כרמל - שרדונה סוביניון private collection קברנה סוביניון סלקטד אמרלד ריזלינג private collection מרלו סלקטד כרמליס צ'ויס: קברנה/מרלו המון תודה על כל עזרה

MidNight Flame

New member
נחכה למומחים הכבדים אבל...

תרשי לי להמליץ לך לחפש את האמרלד ריזלינג הכביכול פשוט של תישבי, אני שתית ומאודדדד אהבתי וזה ילך מצויין עם מנות קלילות חלביות.

muga

New member
תודה ../images/Emo13.gif

בגלל שאנחנו קונים כמות גדולה, אנחנו מעדיפים לחפש מבצעים של יינות. ולכן צרפתי את הרשימה.. אבל, תודה על ההמלצה.

marsala

New member
muga שם של יקב ספרדי,ידעת?

בין כל היינות שציינת אין הרבה הבדלי איכות,הייתי ממליץ לקנות כמות סבירה משלושה או ארבעה מהם.באופן אישי הייתי בוחר ישראלים על פני יבוא,כי בטווח המחירים האלו ישראלי כמעט תמיד עדיף על יבוא ויש גם את הנקודה הפטריוטית...(או שלא) שיהיה בהצלחה בכל ההכנות וביום עצמו (ובעתיד המשותף..) מוש

muga

New member
באמת? טוב לדעת!

זה לפחות ייקב טוב?
ותודה על התגובה. נלקח לתשומת לבנו

שאלת הבהרה

היי, אני המיועד
כל הרעיון של קניית יינות בעצמנו היא כדי להביא יין קצת יותר איכותי מהנורמה באירועים. השאלה היא אם היינות ברשימה הם באמת כאלה, או שהם נחשבים ל"פושטים"? כמובן שהתקציב שלנו מוגבל (ואין סיכוי שנקנה ין ב-100 שקל לבקבוק), אבל אנחנו רוצים שההשקעה שלנו באמת תעשה שדרוג ליין.... ועוד שאלה - האם היינות של רקנאטי נחשבים ליותר טובים מהיינות ברשימה? תודה על ההענות

marsala

New member
ערן היי,אז אם גם המיועד נכנס לשאול

צריך לעשות לשניכם כבוד,הלוואי וירבו כמותכם. לגבי הרשימה המקורית,לדעתי לפחות ,הגולן שרדונה הוא הפנינה היחידה לפחות לטעמי,שוב,לא הייתי ממליץ על יינות יבוא במחירים כאלו (יש החולקים עלי?) היינות של יקב הרי הגליל לדעתי נותנים את התמורה הטובה ביותר לכסף בישראל בפער של קילומטר וחצי עם יד קשורה מאחורי הגב.. חפשו אותם ,בעיקר המרלו,קברנה סוביניון שרדונה והסוביניון בלאן,כולם מצויינים במחיר של 35-40 שח. לגבי רקאנאטי והשאלה שלך,אם כוונתך ליינות הבסיסיים- סדרת יסמין הם יינות קלים ונחמדים לקיץ אך לא עולים ברמתם על היינות שברשימה של בחירת ליבך. הסדרה הבאה -רקנאטי,ברובה כן עולה על כל היינות שציינת,במיוחד אפשר לציין את המרלו,קברנה סוב' שרדונה וסוביניון בלאן ואף את הברברה החדש שלהם. צריך לזכור שלחתונה,ובמיוחד בקיץ צריך להתאים יינות קייציים,לא עשירים ועמוקים מדי.אם תהיה לכם התלבטות נוספת או אתם מבקשים עיצות איפה לרכוש/עם מי לדבר/כמה לרכוש,אל תהססו להתייעץ איתנו כאן. שיהיה יום טוב ואוהב, מוש

Chewbacca

New member
באופן כללי

הרשימה הנ"ל היא פחות או יותר מקבילה למה שמציעים בד"כ באולמות / בשירותי קייטרינג. אחת הדרכים הטובות ביותר לשדרג את היצע היין ללא פשיטת רגל היא לבחור ביינות הלבנים של יקב הרי גליל והאדומים של רקאנטי או אפילו האדום של סגל. תשאלו את האולם / הקייטרינג איזה יינות הם בדיוק מציעים והאם הם מאפשרים לשדרג את היצע היינות ובאיזה מחיר. תדווחו ונוכל לעזור לכם. ודרך אגב, Muga - יקב מצויין מאיזור ריוחה Rioja.

amaretto

New member
סתם הערה, חשוב מאוד לבדוק את תנאי

המבצע ברשתות השיווק. האם המחיר הוא ליחידה ללא כל תנאים והגבלה, או שמא הדבר ניתן כהטבה על רכישה מעל סכום מסויים ו/או מוגבל למספר בקבוקים בכל רכישה. תמיד מומלץ גם להכנס לחנות יינות ולשאול למחירים בהתאם לכמות אותה אתם צריכים. יכול להיות שתמצאו דילים לא רעים.

למעלה