התייעצות טראפלס

אז להקפיא או לא? כי זה מנוגד למה שציבי כתבה. וגם -

אני לא אוהבת לצפות בקקאו אלא מעטרת בשקדים גרוסים. להקפיא עם השקדים? כי לאחר ההקפאה זה לא יידבק.

בבקשה - טראפלס - גרסת העצלנים למתכון נפלא של BB

500 גר' שוקולד מריר איכותי (השתמשתי בשוקולד60%), 1 מיכל שמנת מתוקה (השתמשתי בקצפת צמחית של השף הלבן) – ממיסים במיקרו או בסיר כפול. טורפים כל הזמן במזלג או במטרפה ומסירים מהאש ברגע שנמס. לא מרתיחים.
יוצקים בכפית מהתערובת למנז'טים איכותיים (לא הפושטים של הנמל. אפשר כאלה שנראים מתכתיים) ומפזרים אגוזים או שקדים גרוסים שנקלו קלות במחבת טפלון ללא שמן. מכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות לפני ההגשה ושומרים כל הזמן במקרר.

התייעצות טראפלס

אני רוצה להכין טראפלס ותמיד מתקבלת כמות גדולה מדי.
נשאלת השאלה לגבי הכנה מראש והקפאה. מתלבטת לגבי שלוש אפשרויות -
א. להמיס שוקולד ושמנת מתוקה, להקפיא את התערובת ולהפשיר/לחמם את הכמות הרצויה, ממנה מכינים טראפלס טריים.
ב. להמיס כנ"ל, להכין את הכמות הרצויה ולהקפיא את התערובת המומסת העודפת להכנה בפעם הבאה.
ג. להכין את כל הטראפלס ולהקפיא חלק.

וגם - איך כדאי להפשיר ולחמם כדי להכין בהמשך?

תודה רבה.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לא מומחית בעבודה עם שוקולד, אבל אופציה ג נראית לי בטוחה יותר

לגבי הקפאה, הפשרה וחימום, מהנסיון המועט שלי בטמפרור, צריך להשמר מנוזלים - טיפת מים הופכת את השוקולד לגבישי. קשה לי לראות איך מתגברים על בעיית האדים (הפרש טמפרטורות.

איליס

New member
אורני, למה לא להכין מראש חצי כמות?

ואם תרצי בכל זאת להכין את כל הכמות, הייתי הולכת על אופציה ב'.

המתכון מורכב ממיכל אחד שמנת מתוקה + 500 גר' שוקולד. אין

לי מה לעשות בחצי השני של השמנת המתוקה ולכן מעדיפה להכין בבת אחת את כל הכמות.

tzivi1

New member
כמכורה לשוקולד...

אוקי, מכורה שנגמלה... (אבל לא מוותרת בכל יום על שורה של שוקולד מריר, לפחות 75%)
&nbsp
לא הייתי בשום אופן מקפיאה שוקולד (חסר לי פה האייקון המבוהל והמזועזע של ווינט). זה משנה את המרקם של השוקולד, את הטעם של השוקולד ואת המראה של השוקולד (הלבן הזה מופיע על שוקולד קר מדי). עדיף שתקפיאי את שאריות השמנת לשימוש הבא, ולא את התערובת עם השוקולד.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שלום רב שובך ציפורה נחמדת!

מרילין5

New member
מקפיאה ועוד איך. מכינה את כל הכמות

ומקפיאיה במארזים. מגישה ישר מהמקפיא, תוך שניות זה מפשיר.

תודה רבה מרילין. ממש הקלה לדעת שזה יוצא טוב. האם את

חושבת שעיטור שקדים גרוסים שמדביקים על זה כשזה עדיין חמים, יצא גם הוא טוב מהקפאה?

אם מישהו יתלונן, אפנה אותו אליך. ממילא אחותי

מעריצה אותך והיא אחת האורחות כאן לחג.

למעלה