התייעצות חשובה

התייעצות חשובה

שלום לכולם, לפני מספר חודשים גילתי שיש לי אנדו' למעשה בשל נטילת גלולות שנים רבות לא הייתי מודעת לכך שיש לי את המחלה כיום יש לי ציסטות בשתי השחלות כשאחת מהם ממש גדולה 5.3 ס"מ המצב החדש הזה הפך את חיי לגיהינום, שינתי את אורח חיי מקצה לקצה (בטח מוכר לכן אז לא אפרט) בעקבות גילוי אודות המרכז לאנדו' פניתי באופן פרטי לד"ר סוריאנו והוא די המליץ על כיוון של ניתוח מספר שאלות אליכם אודה להתייחסות מי שמכירה ויודעת: 1. מה דעתכן על ד"ר סוריאנו? 2. האם ניתן להכנס להריון עם שתי ציסטות בכל שחלה בכלל או שזה אבוד מראש? 3. מי יודעת מה סטטיסטיקות ההצלחה של הניתוחים כיום ומה מידת הסכנה לפריון כתוצאה מכשלון ניתוח שכזה? אודה לתשובתכם

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

זכור לי שיש סיפור בפורום של מישהי או אף שתיים שנכנסו להריון עם ציסטות, תנסי לעשות חיפוש בפורום. ציסטה של 5 ס"מ נחשבת אכן גדולה ומומלץ להוריד אותה. אולי כדאי לשקול דיכוי עם דקאפפטיל או לוקרין, ישנן בנות שהדיכויים הנ"ל הקטינו ולעיתים אף העלימו ציסטות. לגבי סטיסטיקות לא נראה לי שניתן לתת לך תשובה על כך, יש בנות שנותחו וחייהם השתפרו משמעותית ויש בנות שנותחו ועדיין מרגישות רע וזאת למרות שלפי הרופאים הניתוח היה מוצלח. גם לגבי פריון, כל נגיעה בשחלה יכולה לסכן אותה, אי אפשר לדעת. אצלי נראה לי שהשחלה שהייתה בה ציסטה נפגעה כי היא מייצרת זקיקים קטנים בלבד.

../images/Emo141.gifברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

לא יצא לי להכיר את ד"ר סוריאנו (הפעמים שהגעתי לתל השומר, יצא לי להיות רק אצל ד"ר זולטי) אבל הוא מומלץ אצל הרבה בנות כאן בפורום. כמו שמייקי אמרה, אכן היו הריונות עם ציסטות (אך לא זוכרת את הגודל) יכול להיות שבאלגן הרתה עם ציסטה.. לא ממש זוכרת.. יש בצד סקר
שם תוכלי לקרוא על תשובות הבנות לגבי הניתוחים. אצלי אני יכולה לומר שעברתי ניתוח (כולל כריתת חצוצרה) שנה שעברה, עדיין לא יכולה לומר שעזר או לא עזר.. בסה"כ עברתי 2.5 טיפולים מאז... בכל מקרה
בהמשך

זואילי

New member
וולקאם ../images/Emo140.gif

1. דעתי היא שהוא הרופא מס' 1 בתחום וכירורג מעולה. 2. ניתן להרות. כי כבר היו מקרים כאלה. 3. לא יודעת סטטיסטיקות לגבי הניתוח. תמיד יש סיכונים בניתוחים ואת אמורה לקבל הסבר על זה מהמנתח. מידת הסכנה לפריון קיימת, כי נוגעים (אם נוגעים) בשחלה. להגיד לך מידה במספרים - אין לי מושג. בגלל זה צריך להגיע לידיים הנכונות. אני יכולה לספר לך שאצלי היו ציסטות בשחלות והוא החליט לא לגעת בהן. הלוקרין בהחלט תרם (אצלי) להתכווצותן עד היעלמותן. אני בטוחה במאה אחוז שלפני הניתוח לא היה לי שום סיכוי, מבחינת פריון. אני יודעת היום שהאנדו אצלי שהיה לא מטופל שנים כל כך ארוכות פגע לי בפוריות הרבה יותר ממה שניתוח יוכל לפגוע. זה מבחינתי מסוכן הרבה יותר.

ברוכה הבאה

מסכימה עם כל מה שזואלי כתבה ....גם אצלי לפני הניתוח לא היה שום סיכוי .....אחרי הניתוח כבר ויתרתי על טיפולי פיריון.

ShirYaki

New member
יכולה רק להגיב לגבי סוריאנו

שהוא רופא מדהים, מקצועי, ואחראי. אני הרגשתי שמאוד אכפת לו ממני, דאג מאוד שאהיה רגועה ושלמה עם הניתוח. הניתוח, למרות שהיה ארוך ולא קל עבר בצורה הכי קלה שאפשר. גם עכשיו בטיפולים אני בקשר תמידי איתו (לבקשתו), ואני כל פעם נדהמת מחדש מהאכפתיות שלו והסבלנות.

למעלה