התייעצות חוזרת

dory141

New member
התייעצות חוזרת

שלום דפנה, כתבתי לך בעבר לגבי חיפוש עבודה. ייעצת לי מספר עצות נכונות, נוכח השכלתי במזרח תיכון ובמדע המדינה, עבודה באקדמיה ובהוצאת ספרים משפחתית, וכן קורסים שונים (רדיו, צילום וניהול מדיה חברתית). דיברת על מכוני מחקר חברתיים. ניסיתי את התחום ונדחיתי על ידי כל הגורמים שפניתי אליהם - והיו רבים. אותו הדבר קרה גם עם משרדי פרסום, שכיום הם בכלל "משרדי דיגיטל". הדבר הכי קרוב שהצלחתי להשיג הוא אופציה למשרה חלקית ביותר כרכז חינוך במוזיאון בשרון, וגם היא תלויה הן בריאיון נוסף (שלא ברור אם יתקיים, אני רק אחד מהמועמדים הסופיים של המנהלת ) והן בתקציב העירייה.
לאור כל זאת, אני מנסה לחשוב על יוזמה אישית שלי לסוג שירות שאוכל לתת לאנשים פרטיים או למוסדות, כפרילנסר, ושם אני תקוע. האם תוכלי לייעץ לי לאלו כיוונים לפנות? אשמח מאוד.
תודה והמשך חג שמח וכשר.

אל תבחר בעצמאות מחוסר ברירה

הי דורי,
חבל לי לשמוע שהניסיונות למצוא עבודה באחד ממכוני המחקר החברתיים לא צלחו. גם העבודה שאתה מתאר שאולי כן תהיה רלוונטית לא נשמעת לי כמו הפתרון האידיאלי. הן בגלל שלא מדובר במשרה מלאה, והן בגלל התחום עצמו. עם זאת, אני לא בטוחה שיוזמה אישית ועבודה כעצמאי היא הפתרון הנכון. לא שזה לא רעיון טוב - זה יכול להיות רעיון מצוין - אלא בגלל שלא לכולם מתאים להיות עצמאי ולא כדאי לבחור בדרך עצמאית רק כי האופציה של למצוא עבודה כשכיר לא הצליחה. צריך לבחור בעצמאות כי זה מה שמתאים לך ולא כי אין ברירה.
אולי יותר נכון לעשות הכנה לראיונות עבודה ולשפר את היכולת שלך בכיוון הזה? אין לך מושג כמה קל לשפר את היכולת להצליח בראיונות. מה אתה אומר?

dory141

New member
אפשרי, יש לך המלצות איך?

אשמח לשמוע עצות. אגב, אני לא מחפש לפתוח עסק אלא להיות פרילנסר של שירותים מסוימים ועדיין לא ברור לי של מה. בלי קשר, חברים טובים שנמצאים עמוק ממני בשוק העבודה (בהם חבר טוב שהחליף כמה וכמה עבודות) אומרים לי, שבשום אופן לא לנסות אפילו להפוך את התחביב למקצוע. מה דעתך ואם כן, אז כיצד? תודה מראש.

הכנה לראיונות עבודה

לגבי עזרה בראיונות, תסתכל במאמרים המקודמים מצד שמאל, פרסמתי שם עשר דברות לראיון מוצלח. אם תרצה הכנה יותר מעמיקה ומדויקת עבורך, אני עושה את זה באופן פרטי ואתה מוזמן להתקשר ולתאם איתי (054-7503716).
קשה לי לחשוב איך הופכים את הניסיון שלך לשירות שאפשר להציע לחברות. אולי תשתף אותנו בדברים שחשבת עליהם ויהיה לי יותר קל להתייחס.

למעלה