התייעצות חדרים

יהלום29

New member
התייעצות חדרים

התאומיקס שלי עולים השנה לכתה א'. עד עכשיו הם יחד בחדר וסבבה להם. והאחות הקטנה בחדר נפרד
פתאום בימים האחרונים הבת החליטה שהיא לא רוצה להיות עם אחיה בחדר, והיא רוצה לעבור. לא אכפת לה אם לחדר לבד, או עם אחותה הקטנה.
לא יודעת מאיפה זה בא לה.. היא טוענת שהוא מציק לה (הוא לא, הוא תמיד נרדם ראשון, ובבוקר הם לרוב משחקים יחד)
עכשיו, אין לי בעיה עקרונית להפריד, בעיקר שבקרוב נצטרך ממילא לשנות חדרים (עם התינוק), אבל הכי הגיוני לי שהיא תהיה עם אחותה הקטנה בחדר, ואותו לשים בנפרד.
אבל הוא ממש נעלב, הוא לא רוצה להפרד ממנה, ולא רוצה חדר לבד. ועצוב לי שהן יהיו שתיים ב"אקשן" והוא מחוץ לחבורה.. בעיקר שהוא לא רוצה. אם היה רוצה זה היה משהו אחר..
אז איך פותרים את הדילמה?

sefia

New member
פיספסתי משהו?

יש עוד תינוק בדרך?
כלומר יהיו לך 4 לשכן בשני חדרים?

יהלום29

New member
כמעט

יהיו לי 4 לשכן ב3 חדרים. יש לי כרגע חדר פנוי.
כלומר שניים יהיו לבד, ועוד שניים יחד (החדר של התאומים הוא היחיד שגדול מספיק לשתי מיטות רגילות וארון ולא להיות קלסטרופובי)

זה המון שני חדרים ל 4

אצלנו זה שני חדרים בנתיים ל 7 שיהיו בריאים.
בחדר אחד הגדולה. בחדר השני כל השאר... שמח חם ונעים. בקור הזה הם מבקשים אפילו לישון באותה מיטה....
התאומים עוד קטנים אז הם עוד איתנו. כשיגדלו גם יכנסו לחגיגה...

sefia

New member
לא חושבת שזה מעט

התכוונתי רק להבין האם מצטרף עוד תינוק בקרוב
כי אז הצרכים משתנים
יהיו לה התאומים
ועוד שניים שקרובים בגיל
שזה יותר הגיוני לחלק ככה מבחינת הציוד בחדר

מצד שני אם יש עוד תינוק היא יכולה לחלק לחדר בנים וחדר בנות...

יהלום29

New member
זהו שהם לא קרובים בגיל

הקטנה שלי יותר קרובה לתאומים בגיל מאשר לתינוק. היא תהיה כמעט בת 4.
ויותר הגיוני לי שהבנות יהיו יחד.
אבל אז התינוק והבן יהיו בנפרד. הוא לא הכי רוצה להיות עם התינוק, וגם אין מי יודע מה סיבה לשים אותם יחד עם הפרש של 6.5 שנים..
והבעיה בכלל זה שאין לי עם מי לשים אותו, והוא לא רוצה תהיות לבד כרגע.
הפתרונות היחידים לדעתי זה לדחות, עד ששניהם ירצו, או להפריד את שניהם ככה שכולם יהיו כרגע לבד ואחר כך לחשוב על התינוק שיגיע.

עוד הצעה

לנו יש תאומים (בן ובת) בני חמש. וילדה בת 3.
השבוע עשינו איחוד חדרים.
כולם בחדר אחד!
הוציאנו את המיטה שנמצאת מתחת למיטה של הבן ושם ישנה הקטנה.

כל המיטות בצורת ח'

בהצלחה

יהלום29

New member
לא עוזר לי

כי הבעיה שלי זה שהבת הגדולה רוצה להפרד מהבן.. איך להכניס גם את השלישית יפתור את זה?

מה מפריע לה?

ילדים נקנים בנזיד עדשים.
אם לא מתאים לך להעביר,
וזה סתם משהו ש"נכנס לה"
את יכולה להגיד לה משהו כמו "בואי נקנה שעון חדש לחדר" והיא תתרצה.

taltal153

New member
אולי כדאי לנסות להבין מה הסיבה האמיתית לכך

שהיא לא רוצה להיות איתו בחדר. צריך להסביר לה שזה מעליב אותו ואם תגיד סיבה שמניחה את הדעת, אולי זה יהיה לו קל יותר להבין "ולשחרר" אותה.....
אצלי מצב כזה שהגדולה לבד בחדר (11) , אחריה בן (9) ובת (5.5) יחד בחדר
(תאומות בנות שנתיים יחד בחדר)
מידי פעם הגדולה רוצה שהקטנה תעבור לחדר איתה והבן בשום אופן לא מסכים שהיא תעזוב
לקטנה לא נעים לעבור לחדר של הגדולה וכך המצב נשאר סטטי.
הם חברים טובים סה"כ וכרגע זה לא מפריע.
אני מניחה שבעתיד הבנות יהיו יחד בחדר והבן בנפרד כי כשגדלים זה מתחיל להפריע, אבל הבן צריך לשחרר ולרצות את זה.

לא הבנתי אם יש לכם העדפה מסוימת כרגע

תוך שנים לא רבות הם יגיעו לגיל ההתבגרות ואז גם את תרצי להפריד ביניהם, כי חדר משותף לבן ובת בגיל ההתבגרות הוא קצת פחות מתאים. הוא ירצה לחזק את הצדדים ה"גבריים" והיא את הצדדים ה"נשיים", הוא ירצה לארח חברים בנים שלא ישמחו להתארח בחדר שבו ישנה גם בת. והיא, כדרכן של בנות, מסמנת לך את זה כבר עכשיו - היא בעולם של בנות כרגע, אולי גם מרגישה שהוא עדיין ילדותי (הרי בנים מתבגרים טיפה מאוחר יותר בדר"כ) והיא רוצה חדר של בנות יחד עם אחותה, שהפרש הגילים ביניהן אינו גדול. היא פשוט מקדימה אותו קצת בהתפתחות הרגשית הזו...
מה שאני מנסה להגיד זה, שההחלטה האמיתית אינה לגבי הפרידה אלא לגבי מועדה, כי הפרידה הזו תקרה במוקדם או במאוחר ואתם צריכים להחליט אם אתם מעדיפים לעכב או להקדים אותה מעט.
צריך לדעתי לקיים שיחה של אחד על אחד עם כל אחד מהם ולהחליט מה אתם רוצים ומה הלו"ז המועדף עליכם להיפרדות. יכול להיות, כמו שכתבת, שנכון לקבל החלטה על שינוי בשלבים. למשל, חדר נפרד לכל אחד מהם וחדר לקטנים, או חדר נפרד לבנות וחדרים נפרדים לכל בן. אולי הוא לא רוצה להיפרד ממנה, כי הוא חושש שעכשיו יצטרך לקבל חדר עם התינוק? אולי חדר משלו, שתעצבו מחדש כחדר "של בנים גדולים" עם מדבקת כדורסל גדולה על הקיר וכמה גאדג'טים של בנים דווקא יהיו אטרקטיביים בשבילו? - צריך קצת לחטט כדי להגיע לסיבה האמיתית שאולי הוא אפילו לא מודע לה. כנ"ל איתה.
ואחרי שתקיימו את השיחות הללו (אולי עדיף מחוץ לבית, בסביבה נייטרלית) תשבו ותחליטו מה אתם רוצים. כשתדעו מה אתם מעדיפים, יהיה לכם קל יותר "לשווק" את התכנית הזו גם להם.

יהלום29

New member
אין העדפה

אני מהרהרת בזה כבר כמה זמן, באיך נכון לסדר את החדרים.
ברור לי שבאיזה שהוא שלב הם יפרדו, אבל משום מה חשבתי שיש לי עוד זמן לזה.
אני לא מצליחה להבין למה היא רוצה להפרד ממנו, ואני גם לא רוצה שזאת תהיה ההחלטה שלה.
אם הוא היה רוצה גם, אז בכיף הייתי מפרידה, אין לי איזו בעיה עקרונית עם זה.
הוא לא רוצה כי היא חברה שלו, וכיף לו איתה. לא קשור לתינוק בכלל..

איזי31

New member
מציעה לאחד את כולם לחדר שינה אחד ואת החדר השני להפוך לחדר

משחקים.
&nbsp

למעלה