התייעצות חברות….

Mb1611

New member
התייעצות חברות….

בוקר טוב :) היום בבוקר בדרכי אל הגן עם הקטנים {בני שנה} נתקלה בי אחת האמהות וסננה לעברי בחיוך "איזה מתוקה הקטנה שלך אבל מספיק שמחייכים אליה והיא נדבקת.." חייבת להודות שממש הכעיס אותי המשפט
ולכן ניגשתי אליה ושאלתי שוב מה הכוונה "נדבקת"? לטענתה, כל הורה שנכנס לגן ברגע שמסתכל אליה או מחייך היא מייד אחריו צמאה לתשומת הלב שלו ולא מרפה!! מיותר לציין שהיא מקבלת אין ספור אהבה ותשומת לב !!! לא חסרה לה עטיפה רגשית. {או שאולי כן?
} אז מהיכן מגיעה כזאת התנהגות?? יש משהו בגיל שנה שאפשר לעשות שיכול למתן את המרדף?? ממש מרגישה רע שאולי אני עושה משהו לא נכון או לחילופין שככה תופסים אותה "הנדבקת" מיותר לציין שהיא ילדה מדהימה חיננית וכובשת נכון?

אודה לתובנות בעניין

חום ואהבה

אז קודם כל, אני מציעה לך להתייחס לדברים בדרך אחרת: יש לך ילדה נהדרת, חברותית, שיודעת להביע את האהבה שבה גם לאנשים אחרים, שלא חוששת לסמוך גם על זרים. זה לא אומר שאין לה חום ואהבה בבית. להיפך. זה אומר שיש לה המון חום ואהבה, שהיא מרגישה מספיק בטוחה בעולם כדי לתת אמון לא רק באמא שלה, אלא גם בזרים. וכל זה בשלב מוקדם של השנה, שזה נהדר ורק צריך לא להרוס את הנטייה הטבעית הזו. הרי יש ילדים שבשלב הזה נדבקים בבכי להורים שלהם או מסתגרים בפינה ולא מדברים בגן עם אף אחד אחר...
היא סה"כ בת שנה, היא עדיין לומדת את העולם. בגיל שנה היא לא חושבת שמישהו עלול לחשוב שזה דביק או מטריד. היא תמימה עדיין. יש לה מספיק זמן ללמוד שלא על כולם כדאי לסמוך....
אז לא הייתי לוקחת את הדברים ללב ולא מרגישה מזה רע. כן אפשר לחשוב על ההתנהלות שלך בבוקר כשאת מביאה אותה לגן - את נשארת? מדברת איתה? מדברת עם ילדים אחרים? או שאולי את מביאה אותה ומיד בורחת? אולי היא מחקה אותך? בכל מקרה, תני לה את הזמן שלה ללמוד את העולם. ונסי לא לשפוט את ההתנהגות הזו. במקום מרדף ונדבקת תתייחסי לזה כאל חברותיות ופתיחות. זה עוד יתפתח וישתנה ורוב הסיכויים שגם הילדה החברותית והפתוחה הזו תגיע לשלב שבו תהיה ביישנית וסגורה. לאיזון ביניהם היא תגיע בגיל הרבה יותר מאוחר.

Mb1611

New member
ממש ממש תודה על זווית הראייה האחרת והתשובה המורחבת :)

זה בדיוק מה שבאתי לכתוב

דווקא מראה על ביטחון עצמי,
מה שאומר שפע של חום ואהבה בבית...

לא לרדת על האמא האחרת

היא מגיעה לגן עם הילד שלה, שרוצה את תשומת הלב שלה, אולי עדיין סובל מהסתגלות לגן, ובמקום זה ילדה אחרת מגיעה ומקבלת תשומת לב. הילד שלה מתעצבן שאמא שלו מתייחסת לילדה האחרת, ובכלל, יש אנשים שלא מתים על ילדים של אנשים אחרים...
אז - אני חושבת שלא צריך להתעצבן על האמא האחרת, אלא לקחת את כל העניין בפרופורציות מתאימות. הילדה שלך בסדר גמור, וזה הדבר היחיד שחשוב.

לגמרי! איזו מין הערה זו?

אני עד היום מאוד אוהבת לדבר עם החברים הדברנים של הילדים שלי (שבניגוד לסיפור הזה, הם לרוב "בונקרים" ולפעמים סנובים כלפי הורים אחרים).

תמרה01

New member
מסכימה מאוד עם פלמינגו

גם הבת שלי כמו שלך אוהבת לחבק ולהגיד שלום לכל מי שמסתכל עליה לדעתי זה נפלא. היום היא בת שנתיים ועדיין כזו כולם בגן מאוד אוהבים אותה כל ההורים מכירים אותה מתחילת השנה בשם יש לה מלא חברים בגן. הילדה שלך חברותית נחמדה וקטנטונת את הריחוק הנדרש מזרים בדרגות שונות היא עוד תרכוש בעתיד והאישה הזו היא אישה קטנונית.
הבן שלי אגב קרא לכל גבר ברחוב אבא ואם היה טיפה דומה אז גם רץ לחבק אותו כמובן שזה עבר לו ושכל מי שקיבל ממנו חיבוק היה ממש שמח לקראתו כולל זרים גמורים.
&nbsp
מיותר לציין שהילדים שלי מקבלים המון חום ואהבה בבית משנינו...

grkamil

New member
הילדה שלי בת 4 וכל הורי הגן מכירים אותה

והיא אותם, היא רצה אליהם ומחבקת אותם
קוראת להם בשמות הפרטים ואני לא רואה שום בעיה בעניין,
גם אחיה שנה שעברה בגן היה יושב על הברכיים של מלא הורים ומחלק חיבוקים
ולא חסר להם חום ואהבה מהבית

mishmish04

New member
כתבו את זה לפני באליפות.

מותק של בת יש לך, חמה, אוהבת ומאמינה.
מקווה שלא יהרסו לה את האמון באדם עם החיים והשנים.

ramit4

New member
וממתי ילדה חייכנית הפכה להיות בעיה?

סתם אמא קנאית. תתעלמי.

אור0424

New member
אני מסכימה עם פלמנקו,אבל...

למרות הגישה המפייסת שדרכה היא רוצה להרגיע אותך-אני חייבת לשאול-איזו אישה שפויה ונורמלית מרשה לעצמה להשתמש במילים כמו "נדבקת" או צמאה לתשומת לב כשהיא מדברת על ילדה של מישהי אחרת? מישהי מכן רואה את עצמה מתערבת בעניינים כאלו ומעירה בצורה כזו לאמא אחרת? לרובנו יש מחשבות ביננו לבין עצמנו, אבל להגיע למצב שאנחנו אומרות בפועל כזה דבר לאמא שאין לנו שום קשר אליה? היא נשמעת לי כמו אחת לא מאוד אינטילגנטית בלי מעצור על הפה!
ולגבייך: לך יש ילדה חמה ואוהבת. שום דבר שצריך ממך שינוי או דאגה.
שתקפוץ לך הגברת ואת תמשיכי לחיות את חייך. אין מה להתייחס.....

יש הרבה אנשים שיוצאות להם שטויות מהפה

שנה שעברה שמעתי אמא אומרת על ילדה בת שנתיים וחצי: "אוף אני לא יכולה לסבול את הילדה הזאת"
הייתי בהלם מה ילדה בת שנתיים וחצי כבר עשתה לך?!?!

Mb1611

New member
בדיוק חשבתי על זה...

אין מצב שמשפט כזה היה יוצא מפי לא משנה מה ואיך.. בהחלט אמא מגוחכת.
בכל מקום תודה רבה לעונות
, מודה שהאינסטינקט שלי היה ישר לוודא מה לא תקין.

למעלה