התייעצות ושאלונת

carcass6

New member
התייעצות ושאלונת

שלום
אני בת 26, ולקחתי כבר משהו כמו 25 שיעורים, אני סובלת מהפרעת קשב וריכוז המורה שלי טוען שאני תקועה איפשהו בשיעור 10...הבעיה שלי היא אימפולסיביות בעיקר, לרדת מהר מידיי מהקלאץ', לעצור בבלימה חזקה מאוחר מידיי...

המורה שלי דיי עצבני, לא פעם הוא אומר לי שעוד שנייה אני רוצחת עם הרכב את נהג הקטנוע לייד, לא פעם הוא גם שואל "עם כל החוטים מחוברים אצלי בראש"
לא פעם אני לא מרוכזת כי אני עסוקה מידיי בלנסות לא לעצבן אותו...
אני מיואשת ..מאשימה את עצמי וחושבת שאני פשוט לא בנויה לנהיגה, האם עליי להחליף מורה? מאוד לא נעים לי ממנו..

שנית, אני נוטלת ריטלין וכדורים נגד דיכאון, זה יכול למנוע ממני אישור בטופס הירוק?

Superdror

New member
לימודי נהיגה.

לפי איך שאת מתארת את המורה וצורת ההתבטאות שלו - תחליפי מורה. אין שום סיבה שהוא יוריד לך את הביטחון ובטח שלא יתבטא כלפיך בצורה לא מכובדת ומעליבה :"כל החוטים מחוברים בראש?" .

בנוסף, קצת לא ברור לי איך הגעת לשיעור 25 בלי טופס ירוק מוחתם ב"כשיר לנהיגה".

אם לא החתמת את הטופס הירוק כמובן שלא עשית תאוריה, העדר תאוריה בשיעור 25 בוודאות פוגע בהתקדמות שלך בנהיגה - ויכול להיות שזה גם גורם לחלק מהבעיות שלך. מעבר לכך, לפני שקיבלת חותמת "כשיר לנהיגה" אסור לך להתחיל ללמוד נהיגה באופן מעשי ואסור למורה שלך ללמד אותך - הוא עובר עבירה מסוכנת על החוק.

את צריכה לגשת עם הטופס הירוק לרופא משפחה - הרופא ימלא את כל המידע הרפואי הרלוונטי עבורך, גשי עם הטופס למשרד הרישוי. סביר להניח שתהיה קצת בירוקרטיה שתעכב את תהליך הוצאת הרישיון - וכדאי להניע תהליך זה ASAP.

בהצלחה.

inbal116

New member
מה??

"לפני שקיבלת חותמת "כשיר לנהיגה" אסור לך להתחיל ללמוד נהיגה באופן מעשי" זאת אומרת, לפני שעוברים תיאוריה אסור ללמוד מעשי? אני בשיעור 11 והמורה שלי מעולם לא אמר לי את זה

nitsansh

New member
תסתכלי מה כתוב בטופס

אפשר להתחיל ללמוד לפני שעוברים תיאוריה, אבל לא לפני שמקבלים אישור רפואי.

wolik

New member
אפשר

אבל אם נוהגים ללא הידע של התיאוריה אז זה מפריע להתקדם.

nitsansh

New member
אני שמעתי גם דעות הפוכות

יש טענה שנהיגה מעשית מקלה על הבנת התיאוריה.

wolik

New member
המורה מושחת

ההיגיון של המורה:
אם אפשר לקחת כסף, אז ניקח. גם אם היעדר תיאוריה מפריע לתלמיד להתקדם, זה יכניס לי יותר כסף כי התלמיד ייקח יותר שיעורים.

varui

New member
באותה מצב

ויש לי קשב ריכוז
בהתחלה לקחתי שיעורים על ידני בסוף ראיתי שזה לא מסתדר

עברתי לאוטומט ונהייה יותר קל

אני אישית עברתי תיאוריה רק 5 פעמיים כל 4 פעמיים ניגשתי לבד

ובפעם 5 חמישית כבר הייתי על אוטו ועברתי אותה בפעם אחד

גם מורה שלי הוא משהו צועק עלי מתי אני שגיאות אבל גם מתי נוהג נכון נותן לי מחמאה ואני בשיעור 39

לפי מה מתארת יכול להיות בעיה של מינון של תרופות !

אני הייתי מציעה לך לגשת לרופא נימצאת ADHD במעקב

תסביר לו את המצב

תקחי הפסקה אם שיעורים האלו ותתחיל

שאני הצעתי ומה אם השאר ! שאהייה יום טוב

yanivgr

New member
תשובות לשאלותיך

הי,
ראשית את יכולה לנהוג ואין שום סיבה שתקבלי את היחס שאת מקבלת.
לגבי דיווח רפואי, כפי שרשמו לך, את מחוייבת לדווח למשרד הרישוי דרך דיווח בטופס הירוק, המלצה שלי תמשיכי בשיעורים רק לאחר שתקבלי מהם אישור ללימוד נהיגה (לעיתים זה יכול לקחת אפילו חודש..... אבל חייבים).
המלצה שלי ומניסיון עם תלמידים שלי שדומים למיקרה שלך, כדאי לך ללמוד על אוט', להשקיע את הריכוז שיש לך בכל מה שנעשה בכביש ולא בהילוכים, תחסכי זמן יקר והכי חשוב תסכול מיותר.
המון הצלחה ותהני מהחוויה רק תבחרי מורה שמתאים לצרכים שלך :)

Kורן

New member
תשובה

א. כל מה שאמר יניב ... אני מסכים.

ב. אם לא מסתדר לך עם המורה ואת מרגישה לא נוח זכותך להחליף מורה. התפקיד שלו ללמד ושלך ללמוד, לא לדאוג איך לא לעצבן אותו.

ג. עצרי את שיעורי הנהיגה, את חייבת קודם להגיש את הטופס למשרד הרישוי לאישור "כשירות לנהיגה" סביר להניח שיקח זמן עד שיאשרו לך את הטופס בגלל הכדורים (יכול לקחת גם 3 חודשים)

ד. בשלב בזב הייתי ממלית להתחיל לחשוב על תיאוריה לפני המשך הלימוד המעשי.

בהצלחה

להעיף, ומהר!!

אוי ואבוי עם איזה מורה היה מעיז/ה לדבר ולהתייחס ככה לבן שלי, אני כבר הייתי דואג להנחית אותו "נחיתת חירום" בקרקע המציאות.

למעלה