התייעצות והכוונה..

התייעצות והכוונה..

אני נמצאת בטיפול דינמי, ולאורך הזמן לא מרגישה שזה הטיפול המתאים לי. יש לי מיני חרדות, כמו להכנס למקום עבודה, כי עברתי טראומה במקום האחרון בו עבדתי. קשה לי להכנס לקשר זוגי, או לעשות צעד כלשהו כדי "להשיג את המטרה". בגדול אני אדם שמפחד לצאת אל העולם ולחיות בלי לחשוש. בטיפול הדינמי ניתנו לי כלים להתמודד עם הפחד מפעילות מסוימת במקום עבודה. - הכלים שניתנו לי הם להתמודדות עצמה במקום העבודה, הפחד שלי עדיין כאן ועדיין עומד ומפריע לי לעשות את הצעד כדי להכנס למקום עבודה. - העניין הוא שאני לא מצליחה להטמיע שמה שהיה שם היה בגדר טעות. אני חושבת שאולי אני צריכה טיפול שהוא יותר תכל'ס, אבל איך אני יכולה לדעת אם הטיפול הקוגנטיבי התנהגותי הוא זה שבאמת מתאים לי? - אולי בכל זאת אני צריכה להשאר בדינמי? - אבל הכסף פה משחק תפקיד רציני
אני מרגישה הרבה פאסיביות מצד המטפלת, אבל אני מבינה שזה תכונתו של הטיפול הדינמי, לא כל הזמן ניתנים כלים והכוונות. - אני מרגישה שאני צריכה טיפול שידחוף אותי לעשיה, שישנה לי את התפיסה ויתן לי כוח ואומץ להתקדם. איך אני יכולה לדעת איזה מהטיפולים באמת מתאים לי?

אפשר לנסות

את יכולה לקחת פסק זמן של שלושה חודשים מהטיפול הדינאמי, ולהציב לעצמך שלשוה חודשים בהם את עובדת עם מטפל/ת קוגניטיבי כדי להשיג מטרה אחת או שתיים. ואחרי שלושה חודשים תחליטי מה את עושה הלאה ואיזה טיפול יותר מתאים לך.

כדי שאקבל כיוון ברור יותר..

תוכלי בבקשה לתאר לי מהו הטיפול הקוגנטיבי התנהגותי? - מה אופיו? אני די חדשה בעולם הטיפולים הפסיכולוגיים, לכן אני כרגע לא כ"כ יודעת גם מה אופיו של הדינמי (אך פחות מעניין כרגע).

../images/Emo41.gifעל ההבדלים בין דינאמי לקוגניטיבי

טיפול דינאמי, או פסיכותרפיה, בעיקר מיועד להפחתת התנהגות חריגה אצל בני אדם באמצעים פסיכולוגיים של חקירה רגשית, מתוך הנחה שחקירה רגשית המובילה לתובנות טובות יותר, עוזרת להשגת הייעדים הטיפוליים. טיפול קוגניטיבי-התנהגותי מיועד לאותם דברים בדיוק רק שהעבודה היא באמצעות חקירה חשיבתית כלומר על האמונות, המחשבות, והעמדות של המטופל - מתוך הנחה ששינויים בחשיבה ובאמירות שלו על עצמו, עוזרת להשגת הייעדים הטיפוליים. הפן ההתנהגותי בתהליך הקוגניטיבי-התנהגותי מייחס משקל רב לתלונות המוצהרות שבפי המטופל ולמטרות שברצונו להשיג. הן גם נוטות להניח שמה שקיים הוא מה שגלוי לעין (או מה שמדווח ע"י המטופל), וניתן למדידה גם אם מדובר באומדנים סובייקטיביים של המטופל. למשל: אם אדם פונה לטיפול בגלל חרדות, יהיה עליו לתת אומדן לעוצמת החרדה בתחילת הטיפול, לאורך הטיפול ולקראת סיומו, ומדד זה יהיה אחד המדדים להתקדמותו בטיפול.

אני צריכה דבר די פשוט מטיפול..

ורק הולכת ומסתבכת מכל התחומים השונים.. יש לי רשימה של פסיכולוגים שעובדים עם "כללית-מושלם". כרגע אני נמצאת אצל פסיכולוגית דינמית, שלא עוזרת לי ואין לי דקה נוספת להשאר אצלה. יש לי דברים אקוטיים שאני צריכה לעבוד עליהם, והיא לא עוזרת לי. רק הקוגניטיבי התנהגותי יחד עם ידע על ADD יכול לעזור לי. אני רואה ברשימה תחומים אצל פסיכולוגית אחת ואני לא יודעת אם זה מתאים כי יש לזה קונוטציה של טיפול בפגועי ראש וכד'. "קלינית ושיקומית מומחית, אבחון דינמי ונוירולוגי, דינמי וקוגנט'" (האם בהכרח קוגניטיבי הולך יחד עם התנהגותי?). האם אני צודקת לגבי הקונוטציה של טיפול בפגועי ראש וכד'? או שיתכן שהיא יכולה לתת טיפול כמו שאני צריכה והבהרתי כאן? ממש הסתבכתי כבר עם כל התחומים. אשמח לעזרה.

טוב, התקשרתי אליה!

ובסופו של דבר נראה שטעיתי, זה לאו דווקא פגיעות ראש. יש! אני שמחה כי היא מתמחה בתחומים שבהם אני צריכה עזרה. שיהיה שבוע טוב

ממשיכה בחיפושים.. ../images/Emo178.gif

אם אפשר שאלה נוספת, וצר לי שאני שואלת את השאלות כאן, אני לא מכירה מקום אחר לשאול בו. מה פירוש התערבות ממוקדת (ותחומה בזמן סביב מצוקה מוגדרת). אשמח לעזרה, אני מרגישה אובדת עצות. - לא תיארתי לי שכ"כ קשה יהיה למצוא מטפל מתאים.

זה אומר

שלאחר שמגדירים איזו מצוקה - מגדירים גם את סוג ההתערבות (מה "עושים") ולכמה זמן. זה לא אומר שאם צריך עוד זמן לא לוקחים - זה רק אומר שמימד הזמן נמצא ברקע, לא שוכחים אותו ועם לא מתקדמים - מנסים להבין למה ולהחליט מה לעשות ביחד.

תודה רבה ../images/Emo140.gif

כרגע אני מחליטה לדבוק בטיפול הנוכחי (דינמי) אני חושבת שהתחלתי להבין מאיפה נגרם הבלבול הזה והצורך לפנות לקוגניטיבי התנהגותי, או תחומים אחרים שיכולים לעזור. תודה רבה על כל המידע שנתת לי.

למעלה