התייעצות דחופה

my song

New member
התייעצות דחופה

אז ככה, בקרוב דיי מאד, אני משתחררת. בתור חיילת, בלי שום קשר לואוצ'ר, יש לי אפשרות בין שני מכונים ב- 1500 ש"ח. אנקורי או לחמן.. וכל פעם אני מתבלבלת מחדש.. אני לא יודעת מה אני רוצה ללמוד ואם זה במכללה או אוניברסיטה שבכלל לא צריך פסיכומטרי, אלא מתחשבים בדברים אחרים (בגרות/ראיון אישי/מבחן אמי"ר), אבל בגלל שיש אפשרות לפסיכומטרי במחיר זול, אני הולכת על זה בכל זאת. אז זה כבר משנה איזה מכון? הרי בתכלס זה משנה כמה אני זו שאשקיע ואלמד, ובכל המכונים יש ספרים וכולם אומרים שיש יחס אישי, וסימולציות ומרתון וכל זה.. ואמרו לי שיש גם רמות של מדריכים, שלכיתה שחיילים נרשמים אליה מביאים את המדריכים הצעירים והלא איכותיים, אבל בשני המכונים אמרו לי שזה קבוצות מעורבות ולא רק לחיילים.. האם זה ממש לא כדאי קורס דרך הצבא? האם זה בהכרח אומר שזה לא איכותי?? והאם כדאי לי להתחשב במיקום, וללכת על אנקורי - שזה יותר קרוב אליי, פיזית, במקום להתבאס על נסיעות ארוכות? וכמובן עוד הבדל, בלחמן המסלול חד שבועי ובאנקורי דו-שבועי. בבקשה, תגובות, כבר מעכשיו מלחיצים אותי להירשם לקורס שמתחיל באפריל (הבחינה ביולי).

HawkEmpire

New member
אישית

ואני די בטוח שאני לא לבד בנושא הזה, אין מה לחשוש מקורסים דרך הצבא, ביחוד אם את עושה את הפסיכומטרי בעיקר בשביל "האפשרות לפסיכומטרי זול". אני לא יודע איך קורס "רגיל" נראה, מכיוון שהקורס היחיד שאני רואה הוא זה שאני בו, דרך הצבא. מההתרשמות שלי ממי שמסביבי ומדברים שנכתבו פה בפורום בעבר, אין מה לדאוג בנושא האיכויות של הקורסים דרך הצבא -האיכות טובה, ולא נופלת מזו של הקורס האזרחי ה "רגיל". באנקורי בוודאות הקורס משולב אזרחים חיילים, ובלחמן יכול להיות שהוא רק חיילים (ומשוחררים טריים), אבל באיכות טובה למדי. ככלל, אני לא חושב שיש הבדל משמעותי בין הקורסים השונים, אולי מלבד כמה קורסים שנחשבים "הקצה העליון", וגם ביתרון שלהם אני לא בטוח. בין לחמן ואנקורי עצמם אני לא חושב שיש הבדל רציני - עם אנקורי קרוב אלייך, אז אולי זה עדיף לך. מצד שני, אם את מעדיפה, כמוני, קורס חד שבועי על פני דו-שבועי, אולי זה יתרון ללחמן מבחינתך. בכל מקרה, כל קורס שלא תיקחי, תיקחי בלב שלם - אין לך עמדת פתיחה נחותה, ובכל קורס שהוא, העיקר הוא ההשקעה שלך, ולא הקורס. בנוגע ללחץ, טייק איט איזי, יהיה בסדר, ובהצלחה!

קצת תשובות

לדעתי תעשי פסיכומטרי. כמו שאת אומרת- את עוד לא יודעת איפה תלמדי, אז אל תחסמי אופציות...בנתיים את יכולה להנות מהנחה, עוד כמה שנים תשלמי פי כמה וכמה. אני אישית חושבת שזה לא כזה משנה איפה תלמדי. אנשים עם ציונים טובים את יכולה למצוא בכל מקום, וזה באמת השאלה של מה את תתני מעצמך. את יכולה היפוטתית לעשות במכון הכי טוב אבל לקבל ציון שלא מספק אותך. לצערנו אין כללים... סה"כ בכל הקורסים גם של חיילים בהנחה יש מדריכים סבבה (בנתיים אני ממש בהתחלה בלחמן אבל המדריכים מקצועיים ומעבירים את החומר מצוין. אבל זה עוד לא חומר פסיכומטרי אלא הסרת חלודה אז אולי אני טועה..הייתי בשיעור ניסיון בקידום וזה לא שהרגשתי ששם בתמורה לכמעט 6000 ש"ח יש ניסים ונפלאות.. חברה שלי עושה באנקורי והיא גם ממש מרוצה..) תמיד יש שמועות שיש מורים חדשים, אבל בנתיים ממה שיצא לי לראות המדריכים(בלחמן) סבבה. ותכל'ס, נגיד וזה הקורס הראושן שלהם- אני מאמינה שאם הם התמיינו והשיגו ציון טוב אז הם ילמדו אותנו טוב ואולי שזה פעם 1 הם הכי מתלהבים ורעננים ולא מסתכלים על הקורס כעוד 1 מתוך מאות... הרי כשאת נגיד בצבא לא קורה שמדריכים אותך אנשים מחזור מעליך או משהו בסגנון? בקיצור, כל אחד צריך להתחיל מאיפשהו.. ותמיד יש ספרים, ואם את ממש סובלת אפשר לבקש לעבור כיתה. לדעתי תלכי על הקרבה. לקראת הסוף יש מרתונים ומגיעים איזה 3 פעמים בשבוע או יותר וזה יכול להתיש. תלכי לשני הסניפים, תתאמי להכנס לשיעור לדוגמה ותראי איך השיעור מתנהל. או לצוד תלמידים ולשאול אותם קצת מה דעתם, איך הולך להם, אם הם ממליצים וכו'. מעבר לזה את תמיד יכולה לדבר עם הנציגים ושכל אחד יסביר לך מה מיוחד בקורס שלו. ואגב, בלחמן יש דו שבועי אם את מעוניינת. בהצלחה

Kayben

New member
אנקורי

לא כי אני חושב שהם יותר טובים - אלא בגלל שזה יותר קרוב אליך - יותר נוח. אם את רוצה לעבוד תוך כדי - קחי את החד שבועי. אם לא, קחי את הדו שבועי, אין טעם למרוח. אם את חלשה במתימטיקה ואנגלית, קחי את החד שבועי, שיהיה לך יותר קל לעקל ולהשתפר. אם את בסדר בנושאים האלה, ובכללי תלמידה טובה, קחי את הדו שבועי.

למעלה