התייעצות דחופה

tweetybird

New member
התייעצות דחופה

שלום ,אני עובדת כיום בחברה במשרת מכירות במשרד ומקבלת 5000ש"ח ברוטו . לחברה יש גם בונוס שנתי ומעבר לזה שום דבר מיוחד .אני לא אוהבת את העבודה שלי שם ולא את המנהלים שלי ...מרגישה שזה קטן עלי . התקבלתי לעבודה בחברה אחרת בשכר של 5500 ש"ח והם אמרו לי שקודם אתחיל לעבוד ואח"כ נוכל לדבר על שכר - בלי לומר בדיוק מתי והאם בכלל . בחברה אין בונוסים או משכורות מיוחדות אבל התפקיד מעניין הרבה יותר . מה לעשות ? יש לי עוד שני ראיונות בקרוב למשרות קצת דומות עם שכר מעט יותר גבוהה (6000 ש"ח ברוטו) ולא ידוע לי שם על הטבות כלשהן ומה גם שאף אחד לא מבטיח לי שאני אתקבל ... חשוב לציין שאני עדיין לומדת בערבים לתואר ראשון . מה הייתם עושים ? לוקחים עבודה בלב חצוי ..או ממשכים במקום שאתם לא אוהבים...והאם המשכורת הזו היא בכלל ראלית ? לי זה נראה נמוך לא ?

ליליות

New member
אל תשארי במקום שרע לך

לפי מה שהבנתי, את מתוסכלת ממקום עבודתך הנוכחי. אז למה להישאר שם שיש לך הזדמנויות לצאת? אני יודעת מה זה לקום בבוקר בלי חשק לחלוטין לעבודה, בגלל האנשים, סוג העבודה, המנהלים...ואני יודעת שזה לא פשוט לעזוב...אבל אין תחושה יותר טובה מלעזוב מקום שעושה לך רע בלב. תחושה שעשית את הדבר הנכון. העבודה השניה שהציעו לך יותר מאתגרת אותך מבחינה מקצועית, לפי דברייך, ויותר כסף. מה יש לך להפסיד?????? תעזבי את עבודתך, תתחילי שם, ובמידה ותתקבלי לעבודות האחרות שציינת, אז תתפתרי שוב. תזכרי תמיד: "אין חלומות בלתי אפשריים, ישנה רק את הראייה המוגבלת שלנו לגבי מה שאפשר" בהצלחה!

tweetybird

New member
בעבודה החדשה השכר גבוהה ב500 ש"ח

בלבד 1 זה לא משהו שממש שווה ומה גם שאין בונוסים שבעבודה כעת יש לי ( פעם בשנה ) . מעבר לזה ...איך אני יכולה לדעת מה השכר הנהוג כיום ? ואיך אני מודיעה בעבודה שאני עוזבת ? אני רוצה לתת שבועיים ולא יותר...זה אפשרי ?

orom

New member
אם הברירה היא בין להשאר

בעבודה שאת לא מרוצה בה או לעזוב לעבודה שאת מתלבטת לגביה לדעתי עדיף לך להשאר בעבודה שאת לא מרוצה בה ולהמשיך ולחפש עבודה. במידה ואת רוצה לעזוב את העבודה עליך להודיע על כך לממונים עליך ולתאם איתם את תאריך סיום עבודתך.

ליליות

New member
העניין הוא שינוי אווירה לא הכסף

ברור שאין הבדל משמעותי ב-500 ש"ח בברוטו, משכרך כיום. תעריכי את העובדה שיש לך הצעות (דבר שלרבים מאיתנו אין) ולא בטוח שאם תסרבי היום לעבודות אלו, תמיד ימשיכו לזרום עוד הצעות... השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא כמה זמן את מוכנה להישאר במצב הזה? תבחני את היתרונות והחסרונות משני המצבים ותחליטי. בנוגע לזמן שאת חייבת למעסיקך, זה תלוי במספר החודשים/שנים שאת עובדת שם. אני מניחה שאם את עובדת מספר שנים, את תהיי חייבת לתת להם לפחות חודש. אבל אם הם בסדר וניתן לאייש את תפקידך באמצעות חפיפה מהירה, תנסי לדבר איתם על פחות זמן.

אם כבר התקבלת למקום אחר

שכבר נראה לך יותר, אני ממליץ לך לחשוב עזיבת המקום הנוכחי שלא טוב לך בו. מנסיוני, זה דבר גרוע ביותר להגיע לעבודה שלא טוב לנו בה. לדעתי תלכי על מה שמציעים לך עכשיו ואל תחכי לטוב יותר. בהצלחה. לגבי איך עושים - ראשית קבלי חוזה מהמקום החדש. לאחר קבלת החוזה וחתימתו הודיעי למקום הנוכחי שאת עוזבת. בעקרון שבועיים צריכים להספיק. הכי חשוב זה לעזוב ביחסים טובים ולא לשרוף גשרים (לפעמים צריכים ממליצים, או שתרצי לחזור בעתיד בתפקיד אחר אולי).

למעלה