התייעצות דחופה

galia28

New member
התייעצות דחופה

שלום לכולם... תזכורת: יש לי ילדה שבעוד חודש תהיה בת שלוש. אתמול בלילה הכלבה של הוריי מתה בשיבה טובה (בת 17)
. קיבלנו אותה כשהיתה בת חודש בערך, כך שאתם מבינים ודאי כמה היינו קשורים אליה וכמה עצוב לנו להפרד ממנה, אם כי היא מתה ללא סבל והיתה בריאה ומאושרת. לגלי יש כלבה משלה שחיה איתנו והיא מאוד קשורה אליה, אבל מאוד קשורה גם לכלבה של הוריי. גלי מתראה הרבה מאוד עם סבא וסבתא שלה וראתה את הכלבה המון ובאמת מאוד אהבה אותה ודיברה עליה כל הזמן. שתי הכלבות, שלנו ושל הוריי, הן ממש חלק מהמשפחה. כך מתייחסים אליהן וכך מדברים עליהן. עד היום לא עסקנו בנושא המוות בבית, למרות שמתו לנו דגים ("הם חזרו לחברים שלהם בים"
) ומת לסבא וסבתא מצד בן זוגי חתול, אבל גלי היתה קשורה אליו הרבה פחות, ראתה אותו הרבה פחות וכמעט ולא הזכירה אותו בבית וגם הייתה יותר קטנה כשזה קרה ולכן אמרנו לה שהוא עבר לגור בבית אחר איפה שיש עוד חתולים, כדי שלא ישעמם לו
. הפעם לא אוכל לתת תשובות בסגנון הזה, גם בגלל הקשר הרגשי שלה עם הכלבה וגם בגלל שהיא גדולה ושואלת שאלות (עיינו ערך: "למה? למה? למה?"). אני מפחדת ליצור חרדות שקשורות במוות, אבל כן מרגישה צורך לתת תשובה הכי קרובה לאמת שתספק אותה מצד אחד ומצד שני שגלי תהיה מסוגלת להכיל. מה אומרים? איך אומרים? באיזה עיתוי הכי נכון לעשות את זה? (לא רוצה לחכות שגלי תגיע להוריי, תגלה שג'ויה איננה, תשאל ואז תגיע התשובה, אלא להכין מראש). בקיצור אשמח לשמוע את דעתכם.... איה

maya100

New member
אהלן איה ../images/Emo39.gif

ראשית, אני משתתפת בצערכם. תמיד קשה לאבד חבר קרוב וכמובן בע"ח הוא חבר כזה. יש בפורום די הרבה שרשורים בנושא התמודדות עם המוות, גם של בע"ח. אני מקשרת לך שניים, שבתוכם תוכלי למצוא מס' דיונים. בגדול, צריך לומר את האמת, ברמה שגלי מסוגלת להבין, אבל לא להפחיד יותר מידי. לדעתי, יש להמתין לשאלות שלה ולא ליזום שיחה על הנושא או להוסיף מידע שלא נשאל. אז הנה הקישור הראשון (משאלות נפוצות) והנה השני (מהמאמרים)

מאיו

New member
חשוב לספר לה בדרך שהיא תבין

לספר לה שהכלבה הייתה מאד זקנה וזו הסיבה שהיא מתה. כדאי שתדגישי שהיא הייתה מאד מאד זקנה בשביל כלב. תני לה לגיטימציה לרגשות- כולנו נתגעגע וכו'. כדאי לספר לה את האמת כמה שיותר במילים פשוטות, כדי שהיא לא תחשוב שיש איזה שהוא סוד נורא שאתם מסתירים (לא, הכלבה לא הלכה לטייל בארץ הכלבים). ספרו לה איפה קברתם אותה, תוכלי לספר לה שזה מה שקורה לגוף כאשר הוא מאד מזדקן וללב אין כוח יותר לפעום. בהתאם לאמונתכם תוכלי לומר לה שהגוף באדמה אבל היא עכשיו בגן עדן של כלבים..... מה שהכי חשוב זה לענות על כך מה שהיא שואלת בדרך הכי כנה.

למעלה