התייעצות דחופה

shaya54

New member
התייעצות דחופה

היי, אני חוזרת לפה פעם שנייה אחרי עצות מעולות שקיבלתי עם הבת ה"גדולה" שלי (בת שנה ו3...) ומקווה לעזרה מפה גם הפעם!
יש לי תינוק בן 3 שבועות. עד עכשיו הכל היה דיי מעולה (חוץ מכמה דברים "רגילים" - פצעים על הפטמה בהתחלה בגלל תפיסה לא נכונה שתיקנתי מאז, דלקת בשד שנגרמה מהפצעים וטיפול באנטיביוטיקה ופטריה שאני מטפלת בה...).
חוץ מזה התינוקי ברוך ה' אוהב לאכול, יונק כל שעתיים וחצי-שלוש גם בלילה, מאוד פעיל בזמן ההנקה, יונק בד"כ רק צד אחד אבל לאחרונה התחלתי להציע גם את הצד השני, נשקל שבוע אחרי הלידה והחזיר כבר את משקל הלידה וגם עלה קצת. מאז אני רואה שהוא השמין הרבה :) עושה קקי אחרי כל הנקה ויש המון חיתולים עם פיפי....
בקיצור, על פניו הכל מעולה...

אבל לפני יומיים בערב היה נראה לי שמתעצבן קצת על השד כאילו אין לו מספיק חלב ואחר כך בלילה כשקם לאכול היה נראה לי שאכל מעט מדי ונרדם. ופתאום התחיל לעשות קקי רק כל שתיים-שלוש הנקות במקום אחרי כל הנקה...

אתמול בערב הוא ינק מצד אחד, רוקן את השד, הצעתי את הצד השני, רוקן גם אותו ועדיין לא היה שבע, התעצבן ובכה נורא לא משנה איזה צד הצעתי לו. ניסיתי להרדים אותו כי חשבתי שאולי הוא עייף אבל הוא בשום אופן לא נרדם וככה היה ער כמה שעות(!!!!!!) כשכל פעם אני מציעה לו לינוק, הוא לוקח כמה שלוקים ואחרי כמה שניות בוכה נורא.
מבחינתי ראיתי והרגשתי שהשדיים ריקים. ואני לא מבינה למה!
אולי זה קשור לזה שאתמול כנראה היה לי סוג של קלקול קיבה? כנראה אכלתי משהו לא טוב ואחר כך שלשלתי והקאתי פעם אחת. יכול להיות שמדבר כזה מתמעט החלב??

בסופו של דבר לא היתה לי ברירה ונתתי לו 30 תמ"ל שאחריהם הוא היה קצת יותר רגוע. ובסופו של דבר הוא הלך לישון ולא קם כל הלילה לאכול, מה שלא קרה אצלו אף פעם....וגם כשהערתי אותו אחרי 7 שעות הוא ינק קצת כשהוא מנומנם וחזר לישון. הערתי אותו שוב אחרי שעתיים, שוב ינק קצת מנומנם ושוב חזר לישון....

אני לא מבינה מה קורה פה, אני ממש דואגת גם לו וגם למצב החלב.
התעורתי אחרי כמה שעות עם שדיים מלאים מאוד אבל אני פוחדת שבגלל שהוא לא אכל בלילה מספיק החלב עוד יותר יתמעט??? מה עושים??? ולמה זה קורה?

ועוד שאלה פחות קשורה - מאז הדלקת שהיתה לי בצד שמאל יש לי שם פחות חלב (בגלל שהנקתי משם פחות בגלל הכאבים...) איך מחזירים את כמות החלב? אני מציעה לו את הצד הזה כמעט בכל הנקה...מה עוד אפשר לעשות?

נשמע לי שאולי היונק שלך לא

מרגיש טוב....?
אולי בכלל לא קשור להנקה וגם הוא נדבק בכאבי הבטן ולכן זה יכול להסביר מדוע
מצד אחד בשלב ההתחלתי רצה לינוק בלי סוף, אח"כ רצה לינוק ממש קצת
ואחכ לישון יותר מהרגיל
יש עכשיו (כמו כל קיץ) המון וירוסים של כאבי בטן, שלשולים והקאות
לפעמים קשה לדעת בוודאות אצל יונקים (ואצל תינוקות בכלל) מה קורה איתם
וצריך ממש לנחש
רק תהי בטוחה שה30 סיסי שנתת לו - לא הם מה שגרמו לו לישון ברציפות או להרגיעו
אלא כנראה סוג של תגובה והתמודדות עם העניין
המשיכי להצע לו לינוק בכל פעם שנראה לך שהוא מתעניין
אם יש מלאות , הוציאי חלב בשאיבה , ואם אין משאה, בסחיטה ידנית על מנת למנוע שוב
דלקת או "רק" מלאות לא נעימהוגם כדי להימנע מסתימות ומכאבים
החלב שלך לא נעלם כל כך מהר
משק החלב הוא מאוד גמיש
יכול להיות מצב בו יש צורך ביותר חלב - ועל ידי ריבוי ריקון השד (כפי שקורה בהנקות
תכופות) הגוף מעלה את הייצור
ויכול להיות מצב הפוך בו יש צורך במעט יותר חלב (כמו בהצגת מוצקים, או שינוי בסדר
יום או גם במצב של ירידה בדרישה) ואז...באופן הדרגתי יהיה פחות חלב
בוודאות לילה אחד או כמה יממות של פחות הנקות לא גורמות לנזק בלתי הפיך
למערכת החלב, ולכן, המשיכי להיות קשובה אליו, הניקי אותו הנקות קצרות (Zה מעולה-
לא מכביד על מערכת העיכול וגם מאותת לגוף שלך לגבי סוג הנוגדנים שהוא זקוק להם)
ואף המשיכי ליזום הנקות כאשר נראה לך שיש עם מי לדבר

&nbsp
לגבי הצד שיש בו פחות חלב, את יכולה להציע ליונק שלך להתחיל את כל ההנקות בצד זה
החלש יותר- לכמה ימים הקרובים, זאת על מנת שירוקן את הצד הזה, מה שיוביל לאיתות
לגוף להעלות את ייצור החלב באותו הצד. אח"כ המשיכי לצד השני המלא יותר
ואם יהיה צורך, תני לו שוב ל"קינוח" את הצד הראשון, שוב על מנת לרוקן אותו עוד קצת
לפעמים התינוק שלך יזדקק לצד אחד בהנקה
לפעמים לשני צדדים
ולפעמים ל3-4-5 וכו...צדדים - הכל יפה כול עוד את קשובה לתינוק ונענית לדרישות להנקה.
אם הוא לא מגיע לצד החלב (כלומר - שלא יהיה מצב "כמעט" בכל הנקה להציע)
הקפידי לרוקן את השד הזה על ידי שאיבה או סחיטה ידנית כי כדי לגרום להעלה בייצור
חלב - יש להוציא חלב ככל שניתן - יותר בתדירות, יותר בכמות החלב שאת מוציאה /הוא יונק
&nbsp
שימי לב - כי צד אחד שהיה פה דלקת פעם אחת, יהיה מבחינתך "מועד לפורענות" ורגיש
יותר לעניין דלקות/סתימות וכאבים . זה קורה אצל נשים רבות ולכן רצוי לדאוג לרוקן את הצד הזה ככל שניתן
&nbsp
בהצלחה !
ותרגישו טוב ומהר

shaya54

New member
תודה תודה תודה

הרגעת אותי

אז הייתי איתו אצל הרופאה שאמרה שהוא מרגיש לה קצת חם (לא היה לה מדחום) ושאעקוב אחרי החום שלו. היא גם נתנה הפנייה למיון כי פחדה שהוא יתייבש אבל כשהגעתי לחניה של המיון הוא פתאום קם ורצה לינוק מיוזמתו אז נתתי לו ובינתיים עשיתי אחורה פנה לכיוון הבית. מעדיפה להימנע כמה שיותר מביקור במיון +עירוי נוזלים שבטח יתנו לו+ דקירות ובדיקות דם למיניהן...
כשהגענו הביתה הוא ינק עוד קצת ואני אמשיך להציע ולהציע מתי שרק אפשר ולעקוב אחרי החום שלו
נראה שבאמת הוא נדבק במשהו, אולי באמת משהו שעבר אליו ממני....
אני ממש מקווה שבאמת אתמול הוא פשוט רצה לינוק יותר מהרגיל כי לא הרגיש טוב ושזה לא מעיד על ירידה פתאומית בחלב אצלי! כבר התחילו לי מחשבות נוראיות שמה יהיה אם אני אצטרך להפסיק את ההנקה והייתי על סף שבירה....
בכל מקרה תודה רבה על התמיכה והתובנות
אני מקווה שדברים יסתדרו בקרוב!

למעלה