התייעצות דחופה

duplo2

New member
התייעצות דחופה

שלום לכל חברי הפורום
אחי התחתנן ביום ראשון באחד מהאולמות שנחשבים הטובים בירושלים (או כך לפחות חשבנו) - בינתיים לא רוצה לכתוב את השם של האולם כי אני לא רוצה לפגוע בפרנסה של האנשים שם.

לאורך כל הדרך מרגע שחתמנו את החוזה הרגשנו שבעל האולם מנסה להוציא מאיתנו בכח עוד ועוד כסף בשקרים ובאי עמידה בהתחייבויות

לדוגמא : הוא התחייב לנו שלאולם יש רישון עסק ושעד האירוע שלנו הוא גם יראה לנו אותו (יש לנו הקלטה של הפגישה הזאת) - שבוע לפני החתונה כאשר שאלנו אותו אם הרישיון עסק הוסדר - הוא אמר לנו בע"פ שכן ואחכ גם כתב במייל בפירוש "הוסדר"
כשבדקנו עם קשרים שיש לנו מול אגף הרישוי בעיריית ירושלים - קיבלנו את התשובה הבאה :
"עדיין לבעלים של אולם X לא הונפק רישיון והיתר פג תוקפו. העסק נמצא בטיפול של הפיקוח. אני לא יכול לפרט סיבות לאי-חידוש רישיון"

בסיכום של המוזמנים דיברנו על סדר גודל של 450 + 50 רזרבה כשבעל האולם אמר בעל פה שנרים אליו טלפון שבוע לפני החתונה כדי להגיד לו מה כמות המוזמנים הסופית - כעשינו את זה ואמרנו לו שאנחנו לא נזדקק ליותר מ450 מוזמנים כמו שדובר בהתחלה - הוא לא הסכים בשום פנים ואופן וחייב אותנו לתת לו צ'ק ביטחון על 500 מוזמנים כי אחרת הוא איים "שהוא לא יפתח האולם באירוע" - בגלל שהרגשנו שאנחנו שבויים בידו ואין לנו אלטרנטיבה נתנו צ'ק לו לשבוע אחרי האירוע.

עוד דוגמא : בסיכום הסופי עם מנהלת האירועים שלו היא אמרה ש500 מוזמנים לא מתחלק ב-12 אנשים לשולחן והתחייבה בכתב (ראו את הSMS המצורף) שנשלם על 492 מוזמנים בלבד. (זה פער ששווה כסף אל מול 500 מוזמנים)
בסוף האירוע היה לנו 430 מוזמנים בלבד, כשבאנו לעשות המנהלת אמרה שאנחנו חייבים לשלם על 492 ובלית ברירה הסכמנו - כשהוא הגיע הוא פוצץ את הכל ואמר שזה לא מעניין אותו הסיכום הכתוב מול מנהלת ושהוא יפקיד את הצ'ק ביטחון.
ולאחר מכן איים באלימות ו"שאנחנו לא יודעים מי הסתבכנו"
השאלה :
אחי הגדול בהתייעצת עם כמה עורכי דין ומאוד רוצה לתבוע אותו (יותר על העקרון) וטוען שבגלל השקר שלו בנוגע לרישון עסק ושהכל מתועד בית המשפט יחייב אותו.
אחי הקטן (החתן) רוצה לשלם רק על 492 מוזמנים ולגמור עם זה.

אשמח לשמוע מניסיונכם ואכוונה שלכם מה כדאי לעשות. ? ומניסיון שלנו אל תלכו למקום שבו אתם מרגישים שמשהו לא אמין בו.

Harrington

Well-known member
מנהל
על פניו אין כל סיבה לוותר לבעל האולם.

ראשית אפשר לטעון לניצול בלתי הוגן של מצוקתכם כאשר שבוע לפני האירוע בעל האולם מאיים לבטל אותו אם לא תתנו צ'ק מעבר למה שהתחייבתכם לכתחילה.
מבחינה זו על פניו אין סיבה שתשלמו יותר מ-450 מנות.

שנית גם אם נאמר שההתחייבות לשלם עבור 492 מנות מחייבת (ולא בטוח שזה המצב), ודאי שאין סיבה לשלם יותר מזה (בהנחה שמנהלת האירועים מוסמכת לסכם גם בנושא מחירים או שהוצגה בפניכם תמונה כזו).

סיכומו של דבר, יש כאן יותר מעילה משפטית אחת שפועלת לטובתכם.
מכאן ואילך עולה שאלה טקטית אם עדיף לכם להימצא בצד התביעה או בצד ההגנה.
כלומר, באפשרותכם לשלם את מה שנדרש מכם ולהגיש תביעה נגד האולם, אולם באפשרותכם גם לשלם עבור מה שנראה נכון והגיוני יותר (בין אם זה 450 ובין אם זה 492), ולהמתין עד שבעל האולם יתבע אתכם (מה שכלל לא בטוח שיקרה).

duplo2

New member
תודה על התגובה

1. אנחנו היינו מוכנים גם לשלם על 492 מנות רק כדי להיפטר מבעל האולם והכאב ראש אבל אפילו לזה הוא לא מוכן
2.כמו שאפשר לראות בתמונת של ה-SMS שצירפתי מנהלת האירועים כותבת שבעל האולם מעודכן והיא מייצגת אותו כי הוא העמיד אותנו מולינו
3. האם ההמלצה שלך היא לבטל את הצ'ק ולהמתין לתביעה שלו ?
4. האם יש בעיה חוקית עם פרסום העובדה שאין לאולם רישיון עסק למרות שהוא מציג מצג שווא לכל בעלי השמחה שהוא כן מחזיק ברישיון כזה ?
&nbsp
תודה רבה על כל העזרה

Harrington

Well-known member
מנהל
בהחלט הייתי ממליץ לעשות זאת בנסיבות העניין.

לכתחילה אין לבטל צ'ק (כלומר זה לא חוקי, בלשון המעטה).

אולם יש מקרים בהם ניתן לעשות זאת ע"פ חוק, ובהם בין השאר צ'ק שהגיע לידי האוחז באמצעים לא חוקיים. בדרך כלל נכללים בזה עניינים כמו כפיה, רמאות, וכדו', אולם לעניות דעתי המצב שתיארת, בו הצ'ק נמסר לבעל האולם לאחר שאיים לבטל את האירוע כולו שבוע לפני שהיה אמור להתקיים, בהחלט יכול להיכלל ברשימה זו.

כך או אחרת, בדרך כלל המקרים האלה לא מטופלים במישור הפלילי, אלא במישור האזרחי בלבד.

שורה תחתונה:
  • בנסיבות שתיארת נכונותכם לשלם עבור 492 מנות גם היא אינה מחוייבת לענ"ד, ואתם בהחלט יכולים לטעון שעליכם לשלם עבור 450 מנות בלבד. ודאי כך בשלב ההתחלתי כאשר תמיד אפשר להתפשר על 492 בסופו של דבר.
  • אני בהחלט הייתי מבטל את הצ'ק, מעביר במקומו תשלום בהתאם לכמות המנות אותו אני מוכן לשלם (ע"פ החלטתכם האישית, 450 או 492), ומודיע לבעל האולם שבכך אני רואה את הנושא כסגור.
  • במידה ובעל האולם ינסה לפרוע את הצ'ק ובעקבות ביטולו יפנה להוצאה לפועל, תוכלו להגיש התנגדות לביצוע שטר ומשם להגיע לדיון משפטי בו יוכרע האם עליכם לשלם מעבר למה ששילמתם.
לגבי שאלת הפרסום, אפשר לפרסם את זה אולם זה חושף אתכם לתביעת לשון הרע. השאלה אם התביעה תצליח או אם תוכלו להתבסס על טענות ההגנה הקבועות בחוק, איננה חד-משמעית וקשה לתת מענה מחייב על שאלה זו.

דעה אחרת

קודם כל הסתייגות - אני לא משפטן, ואני לא מכיר את כל פרטי הסיפור וההסכם בינכם.
לגבי הרשיון - לטענתך, בעל האולם אמר שיש לו רשיון, אבל יראה לך אותו "בפעם אחרת". ולמרות שזה קריטי מבחינתך, ויתרת על ראיית הרשיון, וחתמת על החוזה.
בסופו של דבר האירוע התקיים, והיה תקין. אז איזו זכות לפיצוי מקים לך עניין הרשיון? איזה נזק נגרם לך בגלל הרשיון?
&nbsp
לגבי מספר המוזמנים - אמרת בעצמך שסיכמתם על 500 (450+50). מאוחר יותר, אתם חזרתם בכם, ורציתם להקטין את המספר. לטענתך, הוא אמר בעל פה שתדברו על המספר הסופי. אבל מה בדיוק כתבתם בהסכם? מה אופן ההתחשבנות שבהסכם? מה המינימום שבהסכם?

למעלה