התייעצות דחופה

tamari37

New member
התייעצות דחופה

הבוקר הלכתי לעשות בדיקת זקיקים US
ויצא כך : 4 זקיקים
שחלה אחת 21 ושחלה שניה 20+20+14
ורירית - 8
פניתי לרופא שלי והוא לא ענה לי
במקביל פניתי לבית חולים בו אני עושה את ההזרעה לדעת מה לעשות ואמרו לי שלפי כל הנתונים עכשיו זה הזמן
הרופא ענה לי אחרי שעה לקחת היום בשעה 23:00 את האוביטרל ולעשות את ההזרעה ביום שלישי
זה נשמע לי מאוחר מידי .
השאלה היא כמה זמן אני מבייצת ואיך אפשר לדעת את זה
בקיצור אני לא ממש יודעת מה לעשות
האם לחכות לחודש הבא וזהו?

למה לוותר?

באולטרסאונד-אם כבר היה ביוץ רואים נוזל באגן.
אם עוד לא היה אז זה נראה דווקא תזמון טוב.
מה שמאוד עוזר-זה בדיקות דם (LH E2 PROGESTRON) ואם לא שלחו אותך-כדאי לבקש בפעם הבאה, ההצלבה בין בדיקות דם לאולטרסאונד נותנת תמונה מלאה יותר
בקיצור-למה לוותר? :)

Hadara111

New member
בהזרעה התזמון יותר גמיש

מאשר בהפרייה חוץ גופית.
הביצית ממשיכה להמתין לזרע במצב בו היא כשירה להפרייה כ- 24 שעות מרגע הביוץ (השחרור מהשחלה).
כך שיש לכם 24 שעות נוספות גם אם הביוץ מקדים.
בנוסף, כדאי לקיים עכשיו יחסי מין:
1. איכות הזרע כיומיים אחרי, בעת ההזרעה, תהיה מיטבית.
2. במידה ואיכות הזרע סבירה, תגדילו את הסיכויים להפרייה, מאחר והזרע בתוך גוף האשה יכול לשרוד 48-96 שעות.
אני הייתי בוחרת להמשיך בהזרעה כמתוכנן.
ואכן כפי שתמרי כתבה, כדאי להסב את תשומת ליבו של הרופא לצורך בבדיקות דם. הבדיקות הדרושות הן: LH, Estradiol. Progesterone
בהצלחה!

tamari37

New member
אני עושה את זה בבנק הזרע ובנוסף רשום בתוך

הרופא אמר לי לעשות את זה ביום שלישי שזה עוד 48 שעות בבוקר

Hadara111

New member
אם כך

מה שכתבתי לגבי הזרע לא רלוונטי לך אך האמור לגבי הביצית עדיין תקף לגבייך.
נראה לי שזה צריך להיות בסדר.
אם את חוששת אולי כדאי להתייעץ שוב עם הרופא ולשאול האם ניתן להקדים את האוביטרל וההזרעה.
אצלי בהפרייה חוץ גופית (מחזור טבעי) קיבלתי הוראה להזריק אוביטרל כשהזקיק הגיע ל- 18- 19 מ"מ.
בחוצגופית חייבים לתפוס את הביצית לפני שהיא משתחררת מהזקיק ובמיוחד כשיש רק אחת ולכן העיתוי היה יותר קריטי.
לך עדיין יש מרווח של חיי הביציות בגלל שזה הזרעה.

ענבל ח1

New member
לא הבנתי איך החלטת שזה מאוחר מדי??

יש לך 3 זקיקים בדיוק בגודל המתאים (אגב, את צריכה לקחת בחשבון הריון מרובה עוברים... יכולה לצאת לך שלישייה. זה נשמע אולי סיכוי נמוך אבל לחברה שלי זה קרה לאחרונה. האם עשית בעבר הזרעות? איזה ניסיון זה?).
עשית גם בדיקות דם? היתה עליה ב- LH? כי כל עוד לא היתה עליה אז טרם החל ביוץ עצמוני, מה שאומר שהתזמון של הרופא הוא מדויק. אוביטרל הערב והזרעה עושים כ- 36 שעות אחרי (יש שעושים 24 שעות אחרי אבל זה עניין של העדפה של רופא. 36 שעות זה מקובל מאוד כי האוביטרל מתזמן את הביוץ ל- 36 שעות מעת נטילתו).
בקיצור, הכל נשמע לי מעולה.
בהצלחה.
&nbsp

ענבל ח1

New member
ברור שכן. זה ממש לא מאוחר.

זה המרווח הרצוי בין האוביטרל להזרעה. מזריקים כ- 36 שעות לפני.

למעלה