התייעצות דחופה

sunrize1

New member
התייעצות דחופה../images/Emo53.gif

הבן נמצא בבקו"ם עכשיו (סיים טירונות 02)והציעו לו ללכת לחיל קשר או חובשים. הוא רצה מאוד להיות באגף כוח אדם, לפי מה שהבין זה תפקיד שמאוד קסם לו, אבל הוצע לו משהו אחר לגמרי. הוא צילצלת הביתה וביקש שאשאל ואתייעץ איתכם,מה עדיף,מהם היתרונות והחסרונות. נאמר לו שהיות שיש לו נתונים גבוהים וזה די מגביל אותו בתפקיד שרצה. אודה לכם מאוד על העזרה ומתנצלת על ההטרדה

סמדר בנ

New member
את לא מטרידה בכלל

וזו בדיוק המטרה שלנו כאן - לנסות לעזור ולייעץ אם ניתן. אני אישית לא ממש מכירה את שני התחומים, אבל מהמעט שאני יודעת: חיל קשר - היום נקרא חיל תקשוב. מאוד התפתח בשנים האחרונות - לא יודעת מה מציעים לבן אבל אם נתוניו גבוהים יש סיכוי למשהו מעניין. הקורסים בבה"ד 7 בצריפין. קורס חובשים - צריך לאהוב את התחום. למשל אם הוא מפחד ממחטים אז זה לא בשבילו. השיבוץ אח"כ יכול להיות בכל יחידה בצבא, במרפאה. אם הוא אוהב לעזור לאנשים והא בגישה טיפולית, אזי זה יכול להיות מתאים לו. גם כאן הקורס בבה"ד 10 בצריפין. לאחת הגולשות כאן בפורום - "שומרת מרחק" יש בן שעבר קורס חובשים וקיבל שיבוץ במרפאת קצין העיר. אם היא תראה את הודעתך, לבטח היא תדע יותר לעזור.

oshiko

New member
לגבי חובשים זה אינדיוידואלי

זה תפקיד כמובן מאד מאתגר ומחייב. הקורס קשה. מבחנים לוחצים, מבחן חוזר תחת עינו הפקוחה של הסגל אם לא עברת בפעם הראשונה. היה לנו שירשור "לחץ" בנושא של המבחנים והקשיים בקורב חובשים. מעבר למבחנים - צריך לשקול אם הוא מסוגל לעמוד במראות שכל חובש עלול להיתקל בהם בלי לקבל הלם או בחילה. קשר זה סיפור אחר - יש עניין מסויים בהכרת הנושא; בשלב מסויים זה עלול לשעמם. זה תלוי אם התפקיד המוצע יוביל אותו בסופו של דבר למחסנאות קשר (די משעמם, ניהול "מכולת" של מיכשור קשר) או לתפקידים מעניינים יותר של שימוש ו/או התקנת מיכשור. ככל שהמיכשור יותר משוכלל - יותר מעניין, כמובן.

קשר - זה גם מחשבים

חיל הקשר נקרא היום: "חיל הקשר, אלקטרוניקה ומחשבים". תלוי באיזה תחום מציעים לו. אם זה במחשבים - רוב התפקידים הם ממש אחלה. יש תפקידים שמראש סגורים - כי הם תלויים בקד"צ (קורס קדם צבאי) - שאני מבינה שהוא לא עשה. אבל גם ככה - יש קורסים בבסמ"ח - בית ספר למחשבים, המתקיימים בשלישות הראשית בר"ג. גם אם בהתחלה הוא מקבל תפקיד לא כל כך מעניין בתחום המחשבים - הוא תמיד יכול לשדרג את עצמו ואת התפקיד - אם הוא יוכיח מוטיבציה, התעניינות ויכולת. ממה שהבנתי מהודעות קודמות שלך כאן, הרי שהוא טוב מאד במחשבים ובעל נתונים גבוהים. אם מציעים לו קשר - אם זה אפשרי, שיברר במה המדובר וידגיש את הרקע והידע שלו במחשבים. התחום הזה הוא ממש אחלה (מנסיון של בתי בממר"ם), אבל יש עוד המון תחומים מעניינים.

sunrize1

New member
תודה רבה- עזרתם לנו מאוד../images/Emo24.gif

מסרתי לו את מה שכתבתם והוא החליט ללכת לחיל קשר. הקורס יהיה בצריפין ואני מאוד מקווה שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר.

למעלה