התייעצות גובה

mom2ia

New member
התייעצות גובה

לא ידעתי לאן לשרשר אז מנהלות שרשרו כראות עיינכן. הבן שלי בן שנתיים וחצי ונמוך. הוא נמצא באחוזון 7 בגובה. בבדיקת ברזל שעשיתי לו בגיל שנה הכל היה תקין. הוא מפותח מאוד מוטורית ולשונית. הוא גדל באופן תקין וגובהה עם הזמן אך עדיין נמוך (ביחס לאחותו למשל שנמצאת באחוזון 80). יש לציין שלא אני ולא בעלי גבוהים במיוחד אבל עדיין זה מאוד מלחיץ אותי. יש משהו שאפשר לעשות? תודה

פלגיה

New member
בינתיים - רק מעקב

אני מציעה שתדברי ע זה עם רופא המשפחה שלך. בגיל מאוחר יותר, אם באמת חוששים שהוא נמוך לגילו אפשר לערוך בדיקות כגון מיפוי עצמות ושחרור הורמון גדילה. אצל ילדים נמוכים בצורה בולטת יש המלצה לטיפול באמצעות מתן הורמון גדילה.

הוא תמיד היה באחוזון הזה בגובה?

אם כן, וכל הבדיקות תקינות, אז לעקוב, אבל לקחת בחשבון שיש פשוט אנשים נמוכים. אם הוא שבר עקומות כלפי מטה, זה היה יותר מטריד אותי.

mom2ia

New member
הוא אף פעם לא היה באחוזונים גבוהים

בהתחלה הוא היה באחוזון 30 ולאט לאט הוא יורד באחוזונים. אני אקבע לו תור לרופא ונראה מה הוא אומר. זה פשוט משהו שמכרסם בי ולא נותן מנוח, שאולי משהו לא בסדר.

adip78

New member
אנחנו במעקב אצל אנדקרינולוג

דבר ראשון עשו לו צילום כף יד שמשווה את גיל העצמות לגיל האמיתי ונותן אינדקציה אם הוא ממצה את פוטנציאל הגדילה שלו (אצלנו היה תקין ומכיון שתמיד הוא היה אחוזון 5 בגובה כנראה שהוא פשוט יהיה נמוך). אם זה יוצא לא תקין בודקים הורמון גדילה ומשם ממשיכים במעקב או טיפול לפי התוצאות.

mom2ia

New member
תודה תודה תודה

לפחות עכשיו יש לי כיוון של עשיה (במקום רק חששות בלי לדעת מה עושים)

בוליפלג

New member
יש יחידה מעולה בשניידר,

אבל יש להגיע אליהם דרך רופא המשפחה - הוא צריך לתת הפנייה למחלקה האנדוקרינולוגית של שניידר (היא הטובה ביותר!) הם לרוב מטפלים החל מהגיל הרך - גילאי 4 ומעלה, אבל במקרים מסויימים עורכים את הבדיקות או מפנים לגורם מוסמך אחר. בהצלחה

למעלה