התייעצות בקניית 125

fluffy77

New member
התייעצות בקניית 125

היי

אז מכרתי את האוטו, ועכשיו אני מחפשת קטנוע.
התקציב שלי הוא 6500 שח.
מבחינת צרכים- אני נוסעת כל יום לעבודה מרמת גן לבת ים וחזרה על איילון. מעבר לזה,נסיעות בתוך העיר.
אני תוהה מה האפשרות הכי טובה:
קניית יד שנייה מאדם פרטי?
קניית קטנוע חדש בתשלום ראשוני ועוד תשלומים חודשיים קטנים- עד כמה זה חוסך עלויות של תיקונים בזכות האחריות?
קניית יד שנייה מחנות שעושה טרייד אין? האם במקרה כזה נותנים אחריות? ועד כמה התיווך שהם ייקחו הוא גבוה?
או אולי בכלל יש ליסינג על קטנועים? כמו שנפוץ לאחרונה על רכבים פרטיים?
אם מישהו כבר עשה את הבדיקה והבין מה הכי משתלם, שישמיע קול!

פרארי1

New member
ברוכה הבאה

העלית שתי אפשרויות שונות - משומש (מפרטי או סוכנות) או חדש.
כמובן שתמיד כיף להתחדש, יש אחריות ואת יודעת מה עבר על הכלי מהיום הראשון שלו, אבל לחדש יש ירידת ערך די גדולה ומהירה וכלכלית, את מפסידה לא מעט כסף.
היתרון, כמו שציינת, הוא האפשרות לתשלומים, בהונדה למשל (ואולי גם אצל יבואנים אחרים, פשוט לגבי הונדה אני יודע בוודאות) יכולים לפרוס לך את כל הסכום לתשלומים או לקחת סכום ראשוני בגובה שתחליטי ואת היתרה לפרוס.
ליסינג לא ממש מקובל בשוק הדו גלגלי.

לגבי משומש, יש בלוחות (או בסוכנויות) לא מעט כלים חדשים יחסית, חלקם עדיין תחת אחריות, שנמכרים עם קילומטרז' נמוך מכל מיני סיבות.
כלכלית, זו הקנייה הנבונה לעשות ובמקרה של קניה מסוכנות, שוב תיתכן האופציה לתשלומים, אבל סביר שהמחיר יהיה קצת גבוה יותר עקב הרווח של הסוכנות.
לאדם פרטי תצטרכי לאגן את כל הסכום ובתקציב שציינת, זה אומר לרדת בשנתונים לא מעט.
זה לא בהכרח רע, יש כלים טובים גם בתקציב הזה, אבל צריך הרבה יותר סבלנות וכיתות רגליים כדי למצוא אחד שלא יריץ אותך למוסך כל רגע ויביא לך יותר נזק מתועלת.

אגב, לפרופיל הנסיעות שציינת 125 סמ"ק זה קצת גבולי, על האיילון הם לא עומדים בקצב התנועה וזה לא בטיחותי עבורך.
אם עדיין לא עשית רשיון, שווה לשקול לעשות את דרגת הביניים - A1, שתאפשר לך גמישות גדולה יותר בבחירה של כלים גם בנפח גדול מ-125.
כמובן שגם אם כבר יש לך A2, תמיד אפשר לשדרג.

fluffy77

New member
מובי או ניו דינק

תודה על התשובה המפורטת!
אז כרגע הוחלט שהתקציב גדל,
והאפשרויות הן מובי, או ניו דינק125.
להגדיל את הרישיון כרגע לא בא בחשבון מבחינתי. אולי בהמשך.
ברור שהניו דינק יותר "שווה"- עם יותר נוכחות על הכביש,
בלמי דיסק קדמיים ואחוריים, תא דלק ואיחסון גדולים יותר, לוק מגניב יותר וכו'.
אבל גם המחיר בהתאם.
מתלבטת בין מובי לניו דינק, ובין חדש לבין יד שניה שעדיין תחת אחריות.
בשביל נסיעות בין-עירוניות (ר"ג-בת ים), אולי הניו דינק עדיף?
מישהו יודע איך המובי יעמוד בדבר כזה? שניהם 125.האם באמת יש הבדל בין המנועים שלהם?
עזרו לי לדרג: ניו דינק חדש- ברור שהכי כדאי. אבל אם זה יקר מדי, אז מה במקום השני:
מובי חדש? או ניו דינק משומש במצב טוב?
הדילמות...
תודה ולילה טוב

טלי.

למעלה