התייעצות בצק סוכר

ADIDOSH311

New member
התייעצות בצק סוכר

אני מתכוונת להכין בשבוע הבא עוגה למסיבת רווקות. בתכנון עוגת קומות בסגנון עוגת חתונה. קניתי כבר חתן כלה ובצק סוכר ורוד. חשבתי לקשט את העוגה בלבבות ורודים (קניתי חותכנים) . אבל... מעולם לא עבדתי עם בצק סוכר. אני מבינה שצריך להשתמש בקורנפלור בכדי לשמור מהלחות של הידיים, שצריך לעבד ולרכך בידיים לפני הרידוד ושצריך למרוח קרם מקשר על העוגה.
אז אני אכין עוגת שוקולד עם גנאש ולהלן השאלות:

האם אני יכולה להכין את הכל 24 שעות לפני ההגשה? הבצק לא יתייבש לי?

האם להניח את הלבבות לאחר שהקרם מתקרר?

אם אני אצפה את העוגה העליונה בבצק סוכר , איך ניתן לחבר את הפסל חתן כלה (מפלסטיק?) , אם בכלל?

האם הלבבות לא ישקעו בגנאש?

עוד טיפים יתקבלו בשמחה :)

תודה!

net the jet

New member
תשובות וסדר.

אז ככה:
אופים עוגה ( עוגות ). מקררים לגמרי! את זהנאפשר לעשות ביום שרוצים לצפות בבצק סוכר, או יום קודם, רק לקחת בחשבון זמן קירור מוחלט של העוגה.
כשרוצים לצפות את העוגה- לשים גוש בצק סוכר טוב טוב עד שהוא גמיש וחלק ולא דביק. מחזירים לשקית ניילון סגורה. מצפים עוגה בקרם ( גנאש זה טוב ) מודאים שאין עודף קרם, שהעוגה חלקה.
שוב לשים קצת את הבצק, ממש קצת, מרדדים יפה לעיגול, ומעיבירם לעוגה. מחליקים, חתכי שארית למטה.
אם עושיםצעוגת קומות עוטפים כל עוגה בנפרד. ( על משטח משלה ) אחרי ששתי העוגות עטופות, מעבירים בזהירות את ה 2 על ה 1
עכשיו לשלב הקישוט. מרדדים, קורצים, מדביקים ( עם קצת מים ) צריך לעבוד זריז וכל פעם לקרוץ קצת מפיסת בצק לא גדולה אחרת זה מתייבש.
את החתן קלה תדביקי אחרי שהעברת את העוגה ה 2 על הראשונה, עם קצת מים זה אמור להדבק, מקסימום עם רויאל.

העוגה המצופה יכלה להיות מוכנה יום יומיים לפני האירוע במזג אויר הנוכחי.

מקוה שעניתי על כל השאלות.

ADIDOSH311

New member
אין עלייך!

תודה :)
אבל... לא רציתי לעטוף את העוגה, חשבתי את העוגה עצמה להשאיר עם גנאש ורק לקשט בלבבות בצק סוכר. זה אפשרי? הכוונה להניח על הגנאש את הלבבות או פרחים קטנים.

net the jet

New member
בטח. אם תרשי לי אני ממליצה במקום הגנאש מהשמנת

מחמאה. ז״א 200 גר שוקולד מריר , 100 גר חמאה, להמס יחד. אם יש לך בבית סירופ תירס, אחרי שקצת מתקרר להוסיף כף גדושה, זה ממצק את זה וגם מוסיף טיפה ברק.
כשהעוגה קרה, את שופכת קצת מהקרם ומחליקה עם ספטולה, דואגת שיכסה יםה את הצדדים. ואחרי שזה מתקרר, חוזרת על הפעולה שוב. ככה פציים שלוש. מתקבל זיגוג חלק ויפה. הבעיה היחידה, שקצת קשה להדביק לזה בצק סוכר בצדדים. למעלה אין בעיה להניח, וגם אין בעיה בסגירה להשעין/ להדביק...
יש לי כמה עוגות כאלו שהכנתי לבות לבי״ס כשלא התחשק לי להשקיע עם בצק סוכר (. נדמה לי שיש באתר ) ויש גם עוגה אחת כזו בקטגוריה של הבנות, הכנתי לבת של חברה שממש לא רצתה ציפי בצק סוכר, אז הכנתי רק דמות למעלה על משטח שניתן היה להסיר, וקצת פרחים נדמה לי בסגירה למטה.

ADIDOSH311

New member
באמת לא הבנתי :)

בסוף עוד הייתי משתמשת במחמאה .... אבל למה הקרם הזה עדיף על הגנאש? (אני פשוט מתה על גנאש...)

net the jet

New member
זה בדיוק אותו טעם, אבל הוא קצת יותר יציב וקצת

יותר עמיד. אני למשל משתמשת בו בחודשי הקיץ במקום בגנאש עם שמנת מתוקה, כי הוא פשוט מחזיק מעמד יותר זמן.
לצורך הענין שלך, הוא יתן לך שכבה יפה יותר על העוגה.

ADIDOSH311

New member
ועוד שאלת תם

אז אני יכולה לקשט עם לבבות ופרחים מבצק סוכר יום קודם?

יפעת187

New member
נטע

אם שמצפים רק בגאנש ובלי בצק סוכר עדיין צריך לשים הפרדה בין השכבות? אחרת כל השוקולד ידבק לקרטון לא?

net the jet

New member
את מתכוונת לעוגת קומות ? בכל מקרה ההפרדה היא

מכל מיני סיבות: יציבות, נוחיות ( הכנה, חיתוך אח"כ )
בד,כ שמצפים עוגה בגנאש או קרם , יחסית נוזלי , אחר, מצפים על גבי רשת, נוטלים לכל לטפטף, כמה פעמיפ שזה לוקח, ורק אחרי שהכל " מתייצב " מעבירים למשטח ההגשה, ואם עדיין יש קצת ליכלוך מההעברה, מנקים עם סמרטוט נקי רטוב.
הבעיה בהעברה בעוגות מצופות בצק סוכר היא הסדקים...

יפעת187

New member
אז לשים קרטון

בין הקומות? אם מצפים ברנש בלבד בלי בצק סוכר?
פשוט זה לא מסתדר לי כי אני חושבת על זה שהציפוי של השוקולד ידבק לקרטון ואז שנרים כל החלק העליון של העוגה התחתונה יהרס....

net the jet

New member
כשמרימים זה כבר כשאוכלים והמראה כבר פחות משנה

יותר חשוב שהעוגה העליונה תשב יפה , לא תקרוס לתוך העוגה הראשונה או תשקע לתוכה

למעלה